YAPILAN DÜZENLEME ADİL VE UYGULANABİLİR DEĞİL

Çayırova 13.01.2017 - 12:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

YAPILAN DÜZENLEME ADİL VE UYGULANABİLİR DEĞİL

CHP ÇAYIROVA İLÇE BAŞKANI SELAHATTİN KAYA YENİ MAHALLE VE ÇAYIROVA MAHALLERİNDE KAT ARTIŞI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Dün Çayırova belediyesinin talebi doğrultusunda Büyükşehir belediye meclisinden geçen imar planı revizyonu çerçevesinde Çayırova ve yeni mahallede 7 metrelik yolların 10 metreye çıkarılması yani karşılıklı parsellerin 1,5 metre yola bedelsiz terk etmesi , 0,40 yapılaşma hakkının 0,30 a indirilmesi ve en az iki ve üstü parselin birleştirilmesi koşulu ile 5 kata çıkarılmıştır. Ancak basında ve sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bu iki mahallenin tamamında kat yüksekliğinin 5  olduğu algısı oluşturulmuş bunu böyle olmadığı yukarıda belirtilen kararda açıktır , açıklamada bulunanların konuya vakıf olmadıkları anlaşılmaktadır ,kaldıki bu uygulamanın büyük oranda hak maduriyeti yaratacağı, yapılaşması büyük oranda tamamlanan  7 metrelik yollarda  kalan parselleride kapsamayacak, bu uygulama sadece belli parsellere hizmet etmektedir.Bu ugulamanın eşitlik ilkesine aykırı olduğununu belirtmek istiyoruz. CHP Çayırova ilçe başkanlığı ve belediye meclis grubu olarak konuyu yakından takip etmekteyiz, hiçbir yurttaşımızın maduriyet yaşamaması adına yasal süreleri içerisinde gerekli itiraz ve girişimlerde bulunacağımızı  bir kez daha belirtmek istiyoruz.Yurttaşlarımızında askı süreleri içerisinde kontrol etmeleri menfaatlerine olacaktır.
CHP ÇAYIROVA İLÇE BAŞKANI SELAHATTİN KAYA YENİ MAHALLE VE ÇAYIROVA MAHALLERİNDE KAT ARTIŞI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Dün Çayırova belediyesinin talebi doğrultusunda Büyükşehir belediye meclisinden geçen imar planı revizyonu çerçevesinde Çayırova ve yeni mahallede 7 metrelik yolların 10 metreye çıkarılması yani karşılıklı parsellerin 1,5 metre yola bedelsiz terk etmesi , 0,40 yapılaşma hakkının 0,30 a indirilmesi ve en az iki ve üstü parselin birleştirilmesi koşulu ile 5 kata çıkarılmıştır.

Ancak basında ve sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bu iki mahallenin tamamında kat yüksekliğinin 5  olduğu algısı oluşturulmuş bunu böyle olmadığı yukarıda belirtilen kararda açıktır , açıklamada bulunanların konuya vakıf olmadıkları anlaşılmaktadır ,kaldıki bu uygulamanın büyük oranda hak maduriyeti yaratacağı, yapılaşması büyük oranda tamamlanan  7 metrelik yollarda  kalan parselleride kapsamayacak, bu uygulama sadece belli parsellere hizmet etmektedir.Bu ugulamanın eşitlik ilkesine aykırı olduğununu belirtmek istiyoruz.

CHP Çayırova ilçe başkanlığı ve belediye meclis grubu olarak konuyu yakından takip etmekteyiz, hiçbir yurttaşımızın maduriyet yaşamaması adına yasal süreleri içerisinde gerekli itiraz ve girişimlerde bulunacağımızı  bir kez daha belirtmek istiyoruz.Yurttaşlarımızında askı süreleri içerisinde kontrol etmeleri menfaatlerine olacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.