Yarın Dilovası’ndan uğurluyoruz!

Dilovası 19.06.2019 - 17:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Yarın Dilovası’ndan uğurluyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Yavuz’un bugün Dilovası’ndan yola çıkacağını belirterek, “Yavuz, temmuz ayında KKTC’den alınan ruhsat sahası üzerinde ilk sondajına başlayacak” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, G20 Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Japonya’nın Nagano kentinde Kıbrıs Adası açıklarında devam eden doğalgaz arama çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dönmez, Fatih Gemisi’nin ikinci sondajına Finike-1 aldı sahada sürdürdüğünü belirterek, “Oradaki suyun derinliği 2 bin 300 metre civarında. Ancak sondajımız 3 bin metreleri aşmış durumda. Yaklaşık 100-120 günlük bir iş programımız var. Temmuz sonuna doğru hedeflenen noktaya ulaşmış olacağız. Evet, bu işin garantisi yok. Ama sondaj yapmadan ne var ne yok öğrenemeyiz” şeklinde konuştu. DİLOVASI’NDAN UĞURLAYACAĞIZ Dönmez, Yavuz gemisinin de yarın Dilovası’ndan uğurlayacaklarını kaydetti. Geminin tersanedeki bakım ve upgrade çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Dönmez, “Yavuz, temmuzda KKTC’den almış olduğumuz ruhsat sahası üzerinde ilk sondajına başlamış olacak. Uzmanlar değerlendiriyor, yerine göre dışarıdan destek, servis almak suretiyle yapılan çalışmaların teyidi ve doğruluğu sağlanmış oluyor, ondan sonra lokasyona karar verilmiş oluyor. Son derece teknolojik bir operasyon. Bu iki gemimizde zaten dünyada bu çapta bu özellikteki 15-16 gemiden birisi. Hem Yavuz’la hem Fatih’le gerek Akdeniz’de gerekse Karadeniz’de bu sondajlarımıza devam edeceğiz” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Yavuz’un bugün Dilovası’ndan yola çıkacağını belirterek, “Yavuz, temmuz ayında KKTC’den alınan ruhsat sahası üzerinde ilk sondajına başlayacak” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, G20 Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Japonya’nın Nagano kentinde Kıbrıs Adası açıklarında devam eden doğalgaz arama çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dönmez, Fatih Gemisi’nin ikinci sondajına Finike-1 aldı sahada sürdürdüğünü belirterek, “Oradaki suyun derinliği 2 bin 300 metre civarında. Ancak sondajımız 3 bin metreleri aşmış durumda. Yaklaşık 100-120 günlük bir iş programımız var. Temmuz sonuna doğru hedeflenen noktaya ulaşmış olacağız. Evet, bu işin garantisi yok. Ama sondaj yapmadan ne var ne yok öğrenemeyiz” şeklinde konuştu.

DİLOVASI’NDAN UĞURLAYACAĞIZ

Dönmez, Yavuz gemisinin de yarın Dilovası’ndan uğurlayacaklarını kaydetti. Geminin tersanedeki bakım ve upgrade çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Dönmez, “Yavuz, temmuzda KKTC’den almış olduğumuz ruhsat sahası üzerinde ilk sondajına başlamış olacak. Uzmanlar değerlendiriyor, yerine göre dışarıdan destek, servis almak suretiyle yapılan çalışmaların teyidi ve doğruluğu sağlanmış oluyor, ondan sonra lokasyona karar verilmiş oluyor. Son derece teknolojik bir operasyon. Bu iki gemimizde zaten dünyada bu çapta bu özellikteki 15-16 gemiden birisi. Hem Yavuz’la hem Fatih’le gerek Akdeniz’de gerekse Karadeniz’de bu sondajlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.