Yazarlar Çayırovalı Öğrencilere Geliyor

Çayırova 13.04.2018 - 11:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Yazarlar Çayırovalı Öğrencilere Geliyor

Eğitim öğretime yaptığı destek ve yatırımlarla dikkat çeken Çayırova Belediyesi, her ay farklı lise öğrencilerinin katıldığı “Öğrenci Yazar Buluşması”na Akademisyen-Yazar Yusuf Kaplan’ı konuk etti. “Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik” isimli söyleşi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

  Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik Her ay farklı lise öğrencilerinin katıldığı ve kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasının yanı sıra geçmişten günümüze kadar olan süreçte tarihimizi gençlere doğru bir şekilde öğretmek amacıyla düzenlenen “Öğrenci Yazar Buluşması”ında bu ay gençlerin üzerinde duruldu. Çayırova Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Akademisyen-Yazar Yusuf Kaplan, öğrencilerle sohbet tadında bir söyleşi gerçekleştirdi. “Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik” isimli söyleşide öğrencilere hitap eden Yazar Yusuf Kaplan, çağrısı çağını kuramayan bir çağın, çağ olmadığını belirtti. Kaplan, Mekke'de bu anlamda bir çağrının kurulduğunu Medine';de de bu çağrının kendi çağını kurduğunu ifade etti. Bütün İnsanlığın Yükünü Omuzlarında Taşıyan Kur'an kaynak, sünnet ırmaktır. Asıl olan ise hakikate varmaktır. Vasat ümmet, merkez ümmettir ve merkezdeki kişi ise Hz. Peygamber'dir." sözleriyle konuşmasına başlayan Kaplan: “İslam coğrafyasında yaşayan insanların köklü bir geleceğin çocukları olduğunu tüm dünya biliyor. Batılı ülkeler yaptığı türlü oyunlarla bu gerçeği saklayarak özellikle son yüzyıldaki neslin tarihe olan ilgisini farklı yönlere çekmek istiyor. Geliştirdikleri sosyal ağlar ve teknolojinin olumsuz yönleriyle okuma ve araştırma özelliğimizi elimizden alıyor. Aksine bizler hakikat yolculuğunun çilesini çekerek ilerlemeye çalışan insanlarız. Biz bütün insanlığın yükünü omuzlarında taşıyan insanlar olmalıyız. Biz aynı anda ülkenin, coğrafyanın ve insanlığın sorumluluğunu omuzlarımızda taşımalıyız. Sadece ülke ya da coğrafyaya odaklanırsak köle oluruz. Dünyanın dört bir tarafından bizlere yani Osmanlı’nın torunlarına umut bağlayan insanların olduğunu hatırımızdan çıkarmamalıyız” dedi. Yaşadığınız Çağı Tanıyın Medeniyetten genel olarak Batı uygarlığının anlaşıldığını belirten Kaplan, ABD’de günümüzde uygulanan doktora programı sisteminin geçmişte kullanılan medrese sistemi olduğunu, bunun ise eğitim sisteminin zirvesi olduğunu söyledi. Tarihin yeniden yapıldığını söyleyen Kaplan, “Tarihin kırılma anları, tarihin yeniden kurulma anlarıdır. Tarihi yazamazsanız tarih yapamazsınız. İçinde yaşadığınız çağı tanıyamazsınız, tanımlanırsınız. Tanıyamadığınız bir çağı değiştirme iddiasında bulunamazsınız. Tanırsanız tanımlarsınız” şeklinde konuştu. Öğrencilerin sorularıyla daha keyifli hale gelen söyleşiye İlçe Milli eğitim Müdürü Azmi Tunç, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Eğitim öğretime yaptığı destek ve yatırımlarla dikkat çeken Çayırova Belediyesi, her ay farklı lise öğrencilerinin katıldığı “Öğrenci Yazar Buluşması”na Akademisyen-Yazar Yusuf Kaplan’ı konuk etti. “Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik” isimli söyleşi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

 

Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik


Her ay farklı lise öğrencilerinin katıldığı ve kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasının yanı sıra geçmişten günümüze kadar olan süreçte tarihimizi gençlere doğru bir şekilde öğretmek amacıyla düzenlenen “Öğrenci Yazar Buluşması”ında bu ay gençlerin üzerinde duruldu. Çayırova Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Akademisyen-Yazar Yusuf Kaplan, öğrencilerle sohbet tadında bir söyleşi gerçekleştirdi. “Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik” isimli söyleşide öğrencilere hitap eden Yazar Yusuf Kaplan, çağrısı çağını kuramayan bir çağın, çağ olmadığını belirtti. Kaplan, Mekke'de bu anlamda bir çağrının kurulduğunu Medine';de de bu çağrının kendi çağını kurduğunu ifade

etti.
Bütün İnsanlığın Yükünü Omuzlarında Taşıyan
Kur'an kaynak, sünnet ırmaktır. Asıl olan ise hakikate varmaktır. Vasat ümmet, merkez ümmettir ve merkezdeki kişi ise Hz. Peygamber'dir." sözleriyle konuşmasına başlayan Kaplan: “İslam coğrafyasında yaşayan insanların köklü bir geleceğin çocukları olduğunu tüm dünya biliyor. Batılı ülkeler yaptığı türlü oyunlarla bu gerçeği saklayarak özellikle son yüzyıldaki neslin tarihe olan ilgisini farklı yönlere çekmek istiyor. Geliştirdikleri sosyal ağlar ve teknolojinin olumsuz yönleriyle okuma ve araştırma özelliğimizi elimizden alıyor. Aksine bizler hakikat yolculuğunun çilesini çekerek ilerlemeye çalışan insanlarız. Biz bütün insanlığın yükünü omuzlarında taşıyan insanlar olmalıyız. Biz aynı anda ülkenin, coğrafyanın ve insanlığın sorumluluğunu omuzlarımızda taşımalıyız. Sadece ülke ya da coğrafyaya odaklanırsak köle oluruz. Dünyanın dört bir tarafından bizlere yani Osmanlı’nın torunlarına umut bağlayan insanların olduğunu hatırımızdan çıkarmamalıyız” dedi.


Yaşadığınız Çağı Tanıyın


Medeniyetten genel olarak Batı uygarlığının anlaşıldığını belirten Kaplan, ABD’de günümüzde uygulanan doktora programı sisteminin geçmişte kullanılan medrese sistemi olduğunu, bunun ise eğitim sisteminin zirvesi olduğunu söyledi. Tarihin yeniden yapıldığını söyleyen Kaplan, “Tarihin kırılma anları, tarihin yeniden kurulma anlarıdır. Tarihi yazamazsanız tarih yapamazsınız. İçinde yaşadığınız çağı tanıyamazsınız, tanımlanırsınız. Tanıyamadığınız bir çağı değiştirme iddiasında bulunamazsınız. Tanırsanız tanımlarsınız” şeklinde konuştu. Öğrencilerin sorularıyla daha keyifli hale gelen söyleşiye İlçe Milli eğitim Müdürü Azmi Tunç, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.