19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yemin ettiler

Darıca 24.11.2017 - 13:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yemin ettiler

24 Kasım Öğretmen Günü, Darıca’da ilçe protokolünün katılımı ile kutlandı. Törende stajyer öğretmenler mesleğe başlama yemini ederken, emekli öğretmenlere de teşekkür belgesi verdi.

Törende konuşan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü “Öğretmenlik mesleği tüm mesleklerin piridir. Her türlü mesleğin toplumdaki bireylere kazındırılmasında öğretmenler sayesinde olmaktadır. Öğretmenler toplumun tüm kesimlerine yol gösteren birer önderdir. Öğretmen mesleğini fedakârca, aşkla ve şevkle yapar. Çağımız bilgi çağı ve bilginin kaynağı da siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Türkiye iyi yetişmiş, genç ve dinamik nüfusu ile çağdaş toplumlar seviyesine çıkma yolunda kararlı adımlar ile ilerliyor. Bu başarıda katedilen en büyük başarı fedakârca görev yapan siz değerli öğretmenlerimize ait. Bu vesile ile başta ebediyete intikal etmiş başta başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum” dedi. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise1981 yılından bu yana 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kutlandığını belirterek, “Öğretmenlerimiz şunu düşünmesinler. Sadece yılın bir günü 24 Kasım tarihlerinde günümüz kutlanıyor gibi bir düşünceye kapılmasınlar. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenliğe ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olması vesilesi ile özellikle bu açıdan çok önemlidir. Türkiye’nin güçlü bir ülke olmasını hepimiz istiyoruz. Güçlü bir Türkiye, geleceğin Türkiye ancak ve ancak insan kaynağı ile olur. Eğer iyi bir insan yetiştirmek istiyorsak bunun kaynağı öğretmendir. Öğretmenlik mesleğinin başında olan var, yıllarını veren öğretmen arkadaşlarımı var. Bun mesleğin mutluluk veren yanı her şeyden önce öğretmenlik mesleğinin o kutsallığındadır. Vicdanı, hür, fikri hür, Cumhuriyet’e sahip çıkan insanlar yetiştirebiliyorum diyorsanız mesleğinizin değeri burada ölçülür. Her mesleğin olduğu gibi öğretmenlik mesleğinin de zorlukları elbette var. Bu mesleğin zorluklarını kolaylaştıran şey, inanmak ve Türkiye sevdalısı olmaktır” dedi. Konuşmaların ardından mesleğe yeni adım atmış, stajlarını tamamlayan genç öğretmenler yemin etti. Ardından meslekten emekli olan öğretmenlere Kaymakam Karaman tarafından Türk eğitimine verdikleri hizmetler nedeniyle teşekkür bölgesi verildi.
24 Kasım Öğretmen Günü, Darıca’da ilçe protokolünün katılımı ile kutlandı. Törende stajyer öğretmenler mesleğe başlama yemini ederken, emekli öğretmenlere de teşekkür belgesi verdi.

Törende konuşan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü “Öğretmenlik mesleği tüm mesleklerin piridir. Her türlü mesleğin toplumdaki bireylere kazındırılmasında öğretmenler sayesinde olmaktadır. Öğretmenler toplumun tüm kesimlerine yol gösteren birer önderdir. Öğretmen mesleğini fedakârca, aşkla ve şevkle yapar. Çağımız bilgi çağı ve bilginin kaynağı da siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Türkiye iyi yetişmiş, genç ve dinamik nüfusu ile çağdaş toplumlar seviyesine çıkma yolunda kararlı adımlar ile ilerliyor. Bu başarıda katedilen en büyük başarı fedakârca görev yapan siz değerli öğretmenlerimize ait. Bu vesile ile başta ebediyete intikal etmiş başta başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise1981 yılından bu yana 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kutlandığını belirterek, “Öğretmenlerimiz şunu düşünmesinler. Sadece yılın bir günü 24 Kasım tarihlerinde günümüz kutlanıyor gibi bir düşünceye kapılmasınlar. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenliğe ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olması vesilesi ile özellikle bu açıdan çok önemlidir. Türkiye’nin güçlü bir ülke olmasını hepimiz istiyoruz. Güçlü bir Türkiye, geleceğin Türkiye ancak ve ancak insan kaynağı ile olur. Eğer iyi bir insan yetiştirmek istiyorsak bunun kaynağı öğretmendir. Öğretmenlik mesleğinin başında olan var, yıllarını veren öğretmen arkadaşlarımı var. Bun mesleğin mutluluk veren yanı her şeyden önce öğretmenlik mesleğinin o kutsallığındadır. Vicdanı, hür, fikri hür, Cumhuriyet’e sahip çıkan insanlar yetiştirebiliyorum diyorsanız mesleğinizin değeri burada ölçülür. Her mesleğin olduğu gibi öğretmenlik mesleğinin de zorlukları elbette var. Bu mesleğin zorluklarını kolaylaştıran şey, inanmak ve Türkiye sevdalısı olmaktır” dedi.
Konuşmaların ardından mesleğe yeni adım atmış, stajlarını tamamlayan genç öğretmenler yemin etti. Ardından meslekten emekli olan öğretmenlere Kaymakam Karaman tarafından Türk eğitimine verdikleri hizmetler nedeniyle teşekkür bölgesi verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.