Yeni arıcılar KO-MEK’te yetişiyor

Çayırova 09.12.2016 - 08:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Yeni arıcılar KO-MEK’te yetişiyor

12 yıldır 315 farklı branşta 419 bin 292 kişiye eğitim veren KO-MEK arı yetiştiriciliğine gönül veren vatandaşları da hayallerine kavuşturuyor.

  Kurulduğu günden beri binlerce vatandaşa meslek ve sanat eğitimi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) yeni dönemde de vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.  Birçok işsiz vatandaşa yeni bir meslek öğreterek iş sahibi yapan KO-MEK, kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara da yeni bir fırsat sunarak hayallerini gerçekleştirdi. 2015- 2016 eğitim öğretim döneminde Çayırova KO-MEK kurs merkezinde toplam 51 kursiyer Arı Yetiştiriciliği branşında eğitim alarak kendi arısını yetiştirmeye başlarken yeni dönemde de 28 kursiyer Arı Yetiştiriciliği branşında eğitim almaya başladı. Arı yetiştiriciliği kursuna katılan kursiyerlerin kimi hobi amaçlı, kimisi ise kendini daha fazla geliştirip arıcılığı meslek haline getirmek için kurslara katılıyor.   ARI YETİŞTİRİCİLERİNE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDEN DESTEK Çayırova İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasbi Koca ve kurumda görevli veteriner Umut Yayla, Çayırova KO-MEK Kurs Merkezini ziyarette bulunarak eğitimler hakkında bilgi aldı. Çayırova’da “Arı Yetiştiriciliği” kursunun açılmasının ilçe adına çok sevindirici olduğunu bildiren Hasbi Koca, derse katılan kursiyerler ile tanışarak Genç Çiftçi Projesi hakkında ve arıcılık kurulacak yerlerde aranacak koşullar hakkında genel bilgi paylaşımında bulundu. Kursiyerlerle karşılıklı sohbet ederek bilgi alışverişinde bulunan Hasbi Koca, kursiyerlere arıcılıkla ilgili her türlü konularda kanun ve mevzuata uygun destek olabilecekleri hususunda bilgi verdi.   ARI YETİŞTİRİÇİLİĞİ BRANŞINA KAYITLAR DEVAM EDİYOR Arıcılık yapmak isteyen vatandaşlara devlet arıcılık kredisi olarak hibe, faizsiz ve düşük faizli kredi imkânı sağlıyor. KOSGEB’ten Arıcılık Teşvik Kredisi almak isteyen vatandaşlarımızın Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alması gerekiyor. KO-MEK bu alanda KOSGEB ile ortak işbirliği yaparak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini vermektedir. Geçtiğimiz dönemde arı yetiştiriciliği branşında 266 kursiyer eğitim alırken yeni dönem de 139 kursiyer eğitimlere devam ediyor. Arı Yetiştiriciliği branşında eğitim veren Tepeköy, Acısu, İlimtepe, Mevlana, Yuvacık, Bahçeçik ve Çayırova kurs merkezlerinde yeni dönem için kayıtlar devam etmektedir.
12 yıldır 315 farklı branşta 419 bin 292 kişiye eğitim veren KO-MEK arı yetiştiriciliğine gönül veren vatandaşları da hayallerine kavuşturuyor.

 

Kurulduğu günden beri binlerce vatandaşa meslek ve sanat eğitimi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) yeni dönemde de vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.  Birçok işsiz vatandaşa yeni bir meslek öğreterek iş sahibi yapan KO-MEK, kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara da yeni bir fırsat sunarak hayallerini gerçekleştirdi. 2015- 2016 eğitim öğretim döneminde Çayırova KO-MEK kurs merkezinde toplam 51 kursiyer Arı Yetiştiriciliği branşında eğitim alarak kendi arısını yetiştirmeye başlarken yeni dönemde de 28 kursiyer Arı Yetiştiriciliği branşında eğitim almaya başladı. Arı yetiştiriciliği kursuna katılan kursiyerlerin kimi hobi amaçlı, kimisi ise kendini daha fazla geliştirip arıcılığı meslek haline getirmek için kurslara katılıyor.

 

ARI YETİŞTİRİCİLERİNE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDEN DESTEK

Çayırova İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasbi Koca ve kurumda görevli veteriner Umut Yayla, Çayırova KO-MEK Kurs Merkezini ziyarette bulunarak eğitimler hakkında bilgi aldı. Çayırova’da “Arı Yetiştiriciliği” kursunun açılmasının ilçe adına çok sevindirici olduğunu bildiren Hasbi Koca, derse katılan kursiyerler ile tanışarak Genç Çiftçi Projesi hakkında ve arıcılık kurulacak yerlerde aranacak koşullar hakkında genel bilgi paylaşımında bulundu. Kursiyerlerle karşılıklı sohbet ederek bilgi alışverişinde bulunan Hasbi Koca, kursiyerlere arıcılıkla ilgili her türlü konularda kanun ve mevzuata uygun destek olabilecekleri hususunda bilgi verdi.

 

ARI YETİŞTİRİÇİLİĞİ BRANŞINA KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Arıcılık yapmak isteyen vatandaşlara devlet arıcılık kredisi olarak hibe, faizsiz ve düşük faizli kredi imkânı sağlıyor. KOSGEB’ten Arıcılık Teşvik Kredisi almak isteyen vatandaşlarımızın Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alması gerekiyor. KO-MEK bu alanda KOSGEB ile ortak işbirliği yaparak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini vermektedir. Geçtiğimiz dönemde arı yetiştiriciliği branşında 266 kursiyer eğitim alırken yeni dönem de 139 kursiyer eğitimlere devam ediyor. Arı Yetiştiriciliği branşında eğitim veren Tepeköy, Acısu, İlimtepe, Mevlana, Yuvacık, Bahçeçik ve Çayırova kurs merkezlerinde yeni dönem için kayıtlar devam etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.