19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

YENİ OLUŞUMDA YOKUM!

Kocaeli 12.09.2019 - 09:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

YENİ OLUŞUMDA YOKUM!

AK Parti İl Teşkilat Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Halit Çokan yeni parti ile ilgili net konuştu

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Teşkilat Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Halit Çokan, görüştüğü isimlerden dolayı “Yeni partiye mi yöneliyor?” şeklinde kafalarda oluşan soruya yanıt verdi. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin oylarındaki erime sonrası malumunuz Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan ekseninde yeni parti oluşumu gündeme gelmiş, yeni oluşumun Kocaeli’de de yansımaları olmuştu. AK Parti’li eski Bakan Nihat Ergün’ün, yeni partinin Kocaeli’deki lokomotifi olduğu ve çalışmalar yaptığı söyleniyor. Ergün’ün sıklıkla AK Parti’li eski yönetici Mehmet İpşiroğlu’nun sahibi olduğu Beyaz Yalı’da görüldüğü de biliniyor. Bu nedenle İpşiroğlu’nun da bu ekipte yer alacağı sıkça dillendiriliyor. Hal böyle olunca, Ergün ya da ekibindeki isimlere kim temas etse “Yeni partiye katılacak mı?” sorusu akıllara geliyor. ÇOKAN’IN OLMASI DİKKAT ÇEKTİ Bugün, kısa bir süre önce Beyaz Yalı Restoranda; AK Parti İl eski Başkanı Mahmut Civelek ve AK Parti İl Teşkilat Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarından Halit Çokan’ın Mehmet İpşiroğlu ile otururken görüldüğünü yazmıştık. Hatta, Nihat Ergün’ün de bir süre bu üçlü ile oturup, sonrasında gittiği de iddia ediliyordu. Mahmut Civelek’in yeni parti oluşumuna yönelip yönelmediği noktasında net bir durum yoktu. Civelek’in İl Başkanlığı sürecinde A Takımı’nda olan Mehmet İpşiroğlu ile yakın dostluğu söz konusuydu. Keza Civelek, milletvekili adayı yapılmayan ilk il başkanıydı AK Part. Kocaeli’de. Yani kendisine karşı bir vefasızlık yapıldığını düşünebileceği süreçler geçirdi, yeni partiye yönelecek olursa çıkar, açıkça bunu ilan eder, tuhaf da karşılanmazdı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı ve AK Parti İl Teşkilat Başkanı Halit Çokan’ın bu masada olması dikkat çekiciydi. Çokan’ın yeni parti konusunda ağız aramak için mi, İpşiroğlu’nu yeni partide olmaması noktasında ikna etmek için mi, yeni partiye yönelmek için mi yoksa sadece dostane bir sohbet için mi o masada olduğu merak ediliyordu. YENİ OLUŞUMDA YOKUM İzmit’teki yerel bir gazeteye açıklama yapan Çokan, AK Parti’ye gönülden bağlı olduğunu, kesinlikle herhangi bir partiye yönelişinin söz konusu olmayacağını ifade ederek “hâlihazırda partisinin mensubu olan isimlerle oturmasının gayet normal olduğunu, Bakanlık yapmış Nihat Ergün’ün masalarına geldiğinde kalkıp gidecek hali olmadığını, saygıda kusur etmeyeceklerini belirtti. Yani Halit Çokan, net bir şekilde “Yeni partide ya da herhangi bir başka oluşumda yokum” dedi.  
AK Parti İl Teşkilat Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Halit Çokan yeni parti ile ilgili net konuştu

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Teşkilat Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Halit Çokan, görüştüğü isimlerden dolayı “Yeni partiye mi yöneliyor?” şeklinde kafalarda oluşan soruya yanıt verdi.

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin oylarındaki erime sonrası malumunuz Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan ekseninde yeni parti oluşumu gündeme gelmiş, yeni oluşumun Kocaeli’de de yansımaları olmuştu. AK Parti’li eski Bakan Nihat Ergün’ün, yeni partinin Kocaeli’deki lokomotifi olduğu ve çalışmalar yaptığı söyleniyor. Ergün’ün sıklıkla AK Parti’li eski yönetici Mehmet İpşiroğlu’nun sahibi olduğu Beyaz Yalı’da görüldüğü de biliniyor. Bu nedenle İpşiroğlu’nun da bu ekipte yer alacağı sıkça dillendiriliyor. Hal böyle olunca, Ergün ya da ekibindeki isimlere kim temas etse “Yeni partiye katılacak mı?” sorusu akıllara geliyor.

ÇOKAN’IN OLMASI DİKKAT ÇEKTİ

Bugün, kısa bir süre önce Beyaz Yalı Restoranda; AK Parti İl eski Başkanı Mahmut Civelek ve AK Parti İl Teşkilat Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarından Halit Çokan’ın Mehmet İpşiroğlu ile otururken görüldüğünü yazmıştık. Hatta, Nihat Ergün’ün de bir süre bu üçlü ile oturup, sonrasında gittiği de iddia ediliyordu. Mahmut Civelek’in yeni parti oluşumuna yönelip yönelmediği noktasında net bir durum yoktu. Civelek’in İl Başkanlığı sürecinde A Takımı’nda olan Mehmet İpşiroğlu ile yakın dostluğu söz konusuydu. Keza Civelek, milletvekili adayı yapılmayan ilk il başkanıydı AK Part. Kocaeli’de. Yani kendisine karşı bir vefasızlık yapıldığını düşünebileceği süreçler geçirdi, yeni partiye yönelecek olursa çıkar, açıkça bunu ilan eder, tuhaf da karşılanmazdı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı ve AK Parti İl Teşkilat Başkanı Halit Çokan’ın bu masada olması dikkat çekiciydi. Çokan’ın yeni parti konusunda ağız aramak için mi, İpşiroğlu’nu yeni partide olmaması noktasında ikna etmek için mi, yeni partiye yönelmek için mi yoksa sadece dostane bir sohbet için mi o masada olduğu merak ediliyordu.

YENİ OLUŞUMDA YOKUM

İzmit’teki yerel bir gazeteye açıklama yapan Çokan, AK Parti’ye gönülden bağlı olduğunu, kesinlikle herhangi bir partiye yönelişinin söz konusu olmayacağını ifade ederek “hâlihazırda partisinin mensubu olan isimlerle oturmasının gayet normal olduğunu, Bakanlık yapmış Nihat Ergün’ün masalarına geldiğinde kalkıp gidecek hali olmadığını, saygıda kusur etmeyeceklerini belirtti. Yani Halit Çokan, net bir şekilde “Yeni partide ya da herhangi bir başka oluşumda yokum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.