19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yeni otobüsler için modern garaj inşa edildi

Kocaeli 08.02.2016 - 16:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Yeni otobüsler için modern garaj inşa edildi

Büyükşehir’in hizmete aldığı yeni nesil otobüsleri için Körfez’de yapılan garaj ve CNG dolum tesisi tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan yeni nesil doğalgazlı, çevreci, kütüphaneli ve bisiklet aparatlı otobüsler için Körfez ilçesinde modern bir garaj alanı ve sıkıştırılmış doğalgaz(CNG) dolum tesisi yapıldı. 15 bin metrekare alana sahip garaj, 110 araç kapasitesine sahip ve bünyesinde doğalgazlı otobüslerin yakıt ihtiyacını karşılayacak CNG dolum tesisi bulunuyor. DOLUM YAPACAK Körfez garajında araçların periyodik temizliğinin yapıldığı 2 adet yıkama makinesi, 2 adet CNG kompresörü ve 2 adet idari bina yer alıyor. Yangın anında müdahale için muhtelif yerlere yangın hidrantlarının konulduğu garajda güvenlik yüksek seviyede tutuluyor. 4 aracın aynı anda 15 dakika içerisinde dolum işlemini tamamlayacağı tesiste, gaz, duman ve alev detektörleri herhangi tehlike anında sistemi otomatik olarak devreye sokabilecek. OTOMASYON SİSTEMİYLE  Garajda bulunan 2 adet CNG kompresörü saatte 4 bin metreküp sıkıştırılmış doğalgazı toplu taşıma araçlarına nakledebiliyor. CNG dolum tesisi uluslararası standartlarda kapasite artırımları düşünülerek yapıldı. Yılın sıcak aylarında dolum verimliliği korumak için Chiller grupları kuruldu. Enerji verimliliği düşünülerek Frekans İnvertörleri kullanıldı. Otomasyon sistemiyle araçların kilometre, dolum miktarları bilgisayardan takip edilebiliyor. KÖRFEZ’DE 100 OTOBÜS Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan yeni yolcu otobüsleri için yapılan Gebze ve Körfez ilçelerindeki 2 adet yeni garaj ve doğalgaz(CNG) dolum tesisi kuruldu. Yeni alınan otobüslerden 100 tanesi Körfez ilçedeki garaja alındı. 
Büyükşehir’in hizmete aldığı yeni nesil otobüsleri için Körfez’de yapılan garaj ve CNG dolum tesisi tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan yeni nesil doğalgazlı, çevreci, kütüphaneli ve bisiklet aparatlı otobüsler için Körfez ilçesinde modern bir garaj alanı ve sıkıştırılmış doğalgaz(CNG) dolum tesisi yapıldı. 15 bin metrekare alana sahip garaj, 110 araç kapasitesine sahip ve bünyesinde doğalgazlı otobüslerin yakıt ihtiyacını karşılayacak CNG dolum tesisi bulunuyor.


DOLUM YAPACAK
Körfez garajında araçların periyodik temizliğinin yapıldığı 2 adet yıkama makinesi, 2 adet CNG kompresörü ve 2 adet idari bina yer alıyor. Yangın anında müdahale için muhtelif yerlere yangın hidrantlarının konulduğu garajda güvenlik yüksek seviyede tutuluyor. 4 aracın aynı anda 15 dakika içerisinde dolum işlemini tamamlayacağı tesiste, gaz, duman ve alev detektörleri herhangi tehlike anında sistemi otomatik olarak devreye sokabilecek.


OTOMASYON SİSTEMİYLE 
Garajda bulunan 2 adet CNG kompresörü saatte 4 bin metreküp sıkıştırılmış doğalgazı toplu taşıma araçlarına nakledebiliyor. CNG dolum tesisi uluslararası standartlarda kapasite artırımları düşünülerek yapıldı. Yılın sıcak aylarında dolum verimliliği korumak için Chiller grupları kuruldu. Enerji verimliliği düşünülerek Frekans İnvertörleri kullanıldı. Otomasyon sistemiyle araçların kilometre, dolum miktarları bilgisayardan takip edilebiliyor.


KÖRFEZ’DE 100 OTOBÜS
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan yeni yolcu otobüsleri için yapılan Gebze ve Körfez ilçelerindeki 2 adet yeni garaj ve doğalgaz(CNG) dolum tesisi kuruldu. Yeni alınan otobüslerden 100 tanesi Körfez ilçedeki garaja alındı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.