19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yeni uydularla küresel güç olacağız

Ekonomi 10.11.2017 - 19:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yeni uydularla küresel güç olacağız

2020 ve 2021’de gönderilecek Türksat uyduları için imzalar atıldı. Ünlü girişimci Elon Musk’ın firmasının fırlatacağı uydular, Türkiye’yi global operatör yapacak.

Airbus'la Türksat 5A ve 5B haberleşme uydularının üretimi ve fırlatılmasını kapsayan 500 milyon dolarlık anlaşma imzalandı. Türksat 5A uydusunun 2020, 5B uydusunun ise 2021'de SpaceX tarafından Falcon 9 roketleriyle fırlatılması öngörülüyor. SpaceX firmasının sahibi Elon Musk, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Onlardan da çok başarılı bir fırlatma bekliyoruz" dedi. DÜNYAYA HİZMET VERECEK Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) partnerliğinde ve EMEA Satellite Operators Association-EMEA Uydu Operatörleri Birliği (ESOA) ev sahipliğinde düzenlenen 3'üncü Global Satshow'da konuşan Arslan, uyduların kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Uydu ve haberleşme sektöründe sağladığımız gelişmeyi pekiştirme adına bu işbirliğini önemsiyoruz. Bugünden sonra Türksat'a ve Airbus'a düşen hızlı bir şekilde en kaliteli ve yüksek teknoloji ile Türksat 5A ve 5B'yi yörüngedeki yerlerine yerleştirmek. Sadece ülkemize değil, Türksat üzerinden bu bölgeye, dünyaya hizmet vermeyi sağlamak. Bu yüzden anlaşmayı çok önemsiyorum ve beklentimiz yüksek. Uydularımızın önemli bir bölümü Türksat mühendisleri tarafından yerli imkânlarla üretilecek." GLOBAL ÖLÇEKTE UYDU OPERATÖRÜ OLACAĞIZ Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ise yoğun ve titiz bir çalışmanın sonucu olan Türksat 5A ve 5B uydularının üretim sözleşmesini imzalamaktan onur duyduğunu anlatarak, hayırlı olmasını diledi. Şen, yeni nesil haberleşme uyduları ile global ölçekte bir uydu operatörü olma yolunda önemli bir adım attıklarını aktararak, "2023 hedeflerimiz doğrultusunda uydu filomuzu güçlendirerek pazarda Türksat olarak yerimizi alıp, kapsama alanımızı genişletmeye devam edeceğiz" dedi..
2020 ve 2021’de gönderilecek Türksat uyduları için imzalar atıldı. Ünlü girişimci Elon Musk’ın firmasının fırlatacağı uydular, Türkiye’yi global operatör yapacak.

Airbus'la  ve 5B haberleşme uydularının üretimi ve fırlatılmasını kapsayan 500 milyon dolarlık anlaşma imzalandı. Türksat 5A uydusunun 2020, 5B uydusunun ise 2021'de SpaceX tarafından Falcon 9 roketleriyle fırlatılması öngörülüyor. SpaceX firmasının sahibi , önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı , "Onlardan da çok başarılı bir fırlatma bekliyoruz" dedi.

DÜNYAYA HİZMET VERECEK
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) partnerliğinde ve EMEA Satellite Operators Association-EMEA Uydu Operatörleri Birliği (ESOA) ev sahipliğinde düzenlenen 3'üncü Global Satshow'da konuşan Arslan, uyduların kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Uydu ve haberleşme sektöründe sağladığımız gelişmeyi pekiştirme adına bu işbirliğini önemsiyoruz. Bugünden sonra Türksat'a ve Airbus'a düşen hızlı bir şekilde en kaliteli ve yüksek teknoloji ile Türksat 5A ve 5B'yi yörüngedeki yerlerine yerleştirmek. Sadece ülkemize değil, Türksat üzerinden bu bölgeye, dünyaya hizmet vermeyi sağlamak. Bu yüzden anlaşmayı çok önemsiyorum ve beklentimiz yüksek. Uydularımızın önemli bir bölümü Türksat mühendisleri tarafından yerli imkânlarla üretilecek."



GLOBAL ÖLÇEKTE UYDU OPERATÖRÜ OLACAĞIZ
Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ise yoğun ve titiz bir çalışmanın sonucu olan Türksat 5A ve 5B uydularının üretim sözleşmesini imzalamaktan onur duyduğunu anlatarak, hayırlı olmasını diledi. Şen, yeni nesil haberleşme uyduları ile global ölçekte bir uydu operatörü olma yolunda önemli bir adım attıklarını aktararak, "2023 hedeflerimiz doğrultusunda uydu filomuzu güçlendirerek pazarda Türksat olarak yerimizi alıp, kapsama alanımızı genişletmeye devam edeceğiz" dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.