Yeni Tartışma!

07.01.2015 - 13:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Yeni Tartışma!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış töreni katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kampüs değil külliye dersek daha isabetli olur' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kampüs yerine 'külliye' denilmesini istedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri: "Kampüs yerine 'külliye' desek daha güzel olur.  Esenboğa Kampüsü yerine Esenboğa Külliyesi daha isabetli olur. 1 milyon metrekare kapalı alana sahip olacak böyle bir külliye geleceğin güçlü nesillerini yetiştirecektir. TDK'YA GÖRE KÜLLİYE..."Bir caminin çevresinde cami ile birlikte kurulmuş medrese, imaret, sebil, kitaplık, hastane vb. yapıların bütünü"    #CumhurbaşkanıErdoğan#YBU'nin 1 milyon metrekare kapalı alana sahip olacak Esenboğa tesisleri için"külliye"kavramını kullanmayı tercih etti Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Dr. Hasan Doğan  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış töreni katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kampüs değil külliye dersek daha isabetli olur' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kampüs yerine 'külliye' denilmesini istedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri:

"Kampüs yerine 'külliye' desek daha güzel olur.  Esenboğa Kampüsü yerine Esenboğa Külliyesi daha isabetli olur. 1 milyon metrekare kapalı alana sahip olacak böyle bir külliye geleceğin güçlü nesillerini yetiştirecektir.

TDK'YA GÖRE KÜLLİYE...

"Bir caminin çevresinde cami ile birlikte kurulmuş medrese, imaret, sebil, kitaplık, hastane vb. yapıların bütünü"

 

 'nin 1 milyon metrekare kapalı alana sahip olacak Esenboğa tesisleri için"külliye"kavramını kullanmayı tercih etti

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Dr. Hasan Doğan

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.