Yenikent Muhtarlığı'ndan örnek davranış!

Gebze 05.07.2019 - 10:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Yenikent Muhtarlığı'ndan örnek davranış!

Yenikent Mahallesi, Bitkisel Atık Yağ Toplama çalışmaları kapsamında pilot bölge seçildi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Mahalle Muhtarı Esengül Aktaş, atık yağ konusunda çağrıda bulundu.

Atık yağların toplanması konusunda yürütülen çalışmalar kapsamında Yenikent Mahallesi pilot bölge seçildi. Yenikent Mahallesi Muhtarı Esengül Aktaş, vatandaşlara çağrıda bulunarak kampanyaya destek vermek isteyenlerin bitkisel atık yağlarını muhtarlığa bırakabileceklerini dile getirerek şunları açıkladı; "Atık yağlarımızı Yenikent Mahalle Muhtarligimizda topluyoruz. Pilot bölge seçilen mahallemizde, atık yağ kampanyasına destek vermek isteyen tüm sakinlerimiz atık yağlarınızı Muhtarligimiza bırakabilirsiniz, temiz cevre temiz gelecek için el ele verelim. Gelecek nesillerimize pırıl pırıl bir yarınlar bırakalım . AÇIK ALANLARA BIRAKILMASI SAKINCALIDIR Bitkisel yağlar; zeytin, ayçiçeği, mısır, pamuk, soya, kanola ve aspir gibi yağlı bitki tohumlarından elde edilen yağlardır. Atık bitkisel yağlar çevreyle uyumlu olarak yönetilmesi gereken atıklar arasında yer almaktadır. Bitkisel atık yağların evsel atıklarla birlikte atılması, kanalizasyon sistemi gibi kolektör sistemlerine verilmesi veya kontrolsüz bir şekilde açık alanlara bırakılması sakıncalıdır. ÇEVREYİ KİRLETMEKTEDİR Atık yağlar çevreyi kirletmekte ve bulunduğu ortamda yaşayan canlılara zarar vermektedir. Yeraltı sularını kirletmekte, sualtı canlı varlıklarını etkilemekte, kanalizasyon sistemlerinde ve atık su arıtma tesislerinde tıkanıklıklara ve kirlilik yükünün artmasına neden olarak işletim ve bakım maliyetini arttırmakta, toprağa döküldüğünde kirlenmelere neden olmaktadır.
Yenikent Mahallesi, Bitkisel Atık Yağ Toplama çalışmaları kapsamında pilot bölge seçildi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Mahalle Muhtarı Esengül Aktaş, atık yağ konusunda çağrıda bulundu.

Atık yağların toplanması konusunda yürütülen çalışmalar kapsamında Yenikent Mahallesi pilot bölge seçildi. Yenikent Mahallesi Muhtarı Esengül Aktaş, vatandaşlara çağrıda bulunarak kampanyaya destek vermek isteyenlerin bitkisel atık yağlarını muhtarlığa bırakabileceklerini dile getirerek şunları açıkladı; "Atık yağlarımızı Yenikent Mahalle Muhtarligimizda topluyoruz. Pilot bölge seçilen mahallemizde, atık yağ kampanyasına destek vermek isteyen tüm sakinlerimiz atık yağlarınızı Muhtarligimiza bırakabilirsiniz, temiz cevre temiz gelecek için el ele verelim. Gelecek nesillerimize pırıl pırıl bir yarınlar bırakalım .

AÇIK ALANLARA BIRAKILMASI SAKINCALIDIR
Bitkisel yağlar; zeytin, ayçiçeği, mısır, pamuk, soya, kanola ve aspir gibi yağlı bitki tohumlarından elde edilen yağlardır. Atık bitkisel yağlar çevreyle uyumlu olarak yönetilmesi gereken atıklar arasında yer almaktadır. Bitkisel atık yağların evsel atıklarla birlikte atılması, kanalizasyon sistemi gibi kolektör sistemlerine verilmesi veya kontrolsüz bir şekilde açık alanlara bırakılması sakıncalıdır.

ÇEVREYİ KİRLETMEKTEDİR
Atık yağlar çevreyi kirletmekte ve bulunduğu ortamda yaşayan canlılara zarar vermektedir. Yeraltı sularını kirletmekte, sualtı canlı varlıklarını etkilemekte, kanalizasyon sistemlerinde ve atık su arıtma tesislerinde tıkanıklıklara ve kirlilik yükünün artmasına neden olarak işletim ve bakım maliyetini arttırmakta, toprağa döküldüğünde kirlenmelere neden olmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.