YERİN ALTINDAN CESET FIŞKIRDI!

05.01.2015 - 11:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

YERİN ALTINDAN CESET FIŞKIRDI!

Bir grup bilim insanı şok eden gerçekle karşılaştı.

Mısır'da bir milyondan fazla olduğu tahmin edilen mumyalanmış insan bedenini içeren bir mezarlık ortaya çıkarıldı.Bilim insanları Kahire'nin 96 kilometre güneyindeki Feyyum bölgesinde yapılan kazılardan 1700'den fazla mumya gün yüzüne çıkarttı. Kazıyı yapan çalışma liderinin söylediklerine göre, yerin 23 metre altında bu mumyaların benzerinden bir milyondan fazla var. Bu mumyalar bin beş yüz yıl önce MS I. ve VII. yüzyıllarda Mısır'ın Roma ve Bizans İmparatorlukları'nın hakimiyetinde olduğu dönemlerde gömüldüğü düşünülüyor.Mısır'da keşfedilen birçok ünlü mumyalanmış kalıntıların aksine, bu toplu mezarlarda sıradan vatandaşlar farklı olarak kraliyet veya önemli figürler yer alıyor.Bilim insanlarının bu kadar çok sayıda mumyayı birarada bulmalarından dolayı şaşkınlığa düştükleri bildirildi.   Arkeloglar, Kral Ptolemy II. Phiadelphus'tan sonra Philadelphia olarak adlandırılan kasabanın mezarlığı olduğunu tahmin ediyor. Araştırmacılar kazıdan 213 santimetreden daha uzun bir adamın mumyasını ortaya çıkarttı.Kazının proje müdürü olan Brigham Young Üniversitesi'nden Profesör Kerry Mühlestein, "Biz bu mezarlığın içinde bir milyondan fazla mezarın olduğundan neredeyse eminiz. Bu mezarlık çok büyük ve katman katmandır" dedi.
Bir grup bilim insanı şok eden gerçekle karşılaştı.

Mısır'da bir milyondan fazla olduğu tahmin edilen mumyalanmış insan bedenini içeren bir mezarlık ortaya çıkarıldı.Bilim insanları Kahire'nin 96 kilometre güneyindeki Feyyum bölgesinde yapılan kazılardan 1700'den fazla mumya gün yüzüne çıkarttı. Kazıyı yapan çalışma liderinin söylediklerine göre, yerin 23 metre altında bu mumyaların benzerinden bir milyondan fazla var.

Her yer ceset dolu!

Bu mumyalar bin beş yüz yıl önce MS I. ve VII. yüzyıllarda Mısır'ın Roma ve Bizans İmparatorlukları'nın hakimiyetinde olduğu dönemlerde gömüldüğü düşünülüyor.Mısır'da keşfedilen birçok ünlü mumyalanmış kalıntıların aksine, bu toplu mezarlarda sıradan vatandaşlar farklı olarak kraliyet veya önemli figürler yer alıyor.Bilim insanlarının bu kadar çok sayıda mumyayı birarada bulmalarından dolayı şaşkınlığa düştükleri bildirildi.

 Her yer ceset dolu!

Arkeloglar, Kral Ptolemy II. Phiadelphus'tan sonra Philadelphia olarak adlandırılan kasabanın mezarlığı olduğunu tahmin ediyor.

Her yer ceset dolu!

Araştırmacılar kazıdan 213 santimetreden daha uzun bir adamın mumyasını ortaya çıkarttı.Kazının proje müdürü olan Brigham Young Üniversitesi'nden Profesör Kerry Mühlestein, "Biz bu mezarlığın içinde bir milyondan fazla mezarın olduğundan neredeyse eminiz. Bu mezarlık çok büyük ve katman katmandır" dedi.

Her yer ceset dolu!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.