Yerli otomobil için yeni model

30.05.2017 - 10:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yerli otomobil için yeni model

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olduğu dönemde tanıtımını yaptığı ve 2018 yılında da lansmana çıkacağını ifade ettiği yerli otomobil için yeni bir model düşünülüyor. Yerli otomobilde yüzde 51 özel sektör yüzde 49 devlet katkısı olacak bir model üzerinde duruluyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil üretimi konusundaki çağrısının ardından yol haritasını belirlemek için harekete geçerken, yerli otomobilde yüzde 51 özel sektör yüzde 49 devlet katkısı olacak bir model üzerinde duruluyor. Sabah'ın haberine göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile görüşen TOBB heyeti yol haritası belirlemek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu istedi. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgilere göre projenin özel sektör kısmını birden fazla ortağın oluşturmasına sıcak bakılıyor. Otomobilin pazarda da rekabet edebilme şansının olması amacıyla devlet desteğinin yanında özel sektörün de projeye öncülük etmesi isteniyor. TOBB'un 6 Haziran'daki yönetim toplantısında yol haritası netleşecek.  

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olduğu dönemde tanıtımını yaptığı ve 2018 yılında da lansmana çıkacağını ifade ettiği yerli otomobil için yeni bir model düşünülüyor.

Yerli otomobilde yüzde 51 özel sektör yüzde 49 devlet katkısı olacak bir model üzerinde duruluyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil üretimi konusundaki çağrısının ardından yol haritasını belirlemek için harekete geçerken, yerli otomobilde yüzde 51 özel sektör yüzde 49 devlet katkısı olacak bir model üzerinde duruluyor. Sabah'ın haberine göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile görüşen TOBB heyeti yol haritası belirlemek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu istedi.

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgilere göre projenin özel sektör kısmını birden fazla ortağın oluşturmasına sıcak bakılıyor. Otomobilin pazarda da rekabet edebilme şansının olması amacıyla devlet desteğinin yanında özel sektörün de projeye öncülük etmesi isteniyor. TOBB'un 6 Haziran'daki yönetim toplantısında yol haritası netleşecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.