19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yıldırım adaylığı düşünmüyor!

Siyaset 10.07.2019 - 09:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Yıldırım adaylığı düşünmüyor!

CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım olağan ilçe kongresine ilişkin gazetemize konuştu. Başkan Yıldırım, “Benim özellikle ilçe başkanı olayım diye bir niyetim yok. Karar vermedim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) aralık ayında gerçekleşmesi beklenen olan kongreler öncesi aday kulisleri şimdiden başladı. Kulislerin en yoğun olduğu Darıca’da örgütün kutuplaştığı iddialarına CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım gazetemize açıklamalarda bulunarak cevap verdi. Başkan Yıldırım, “Malum ilçe kongreleri yaklaşıyor. Bazı taraflar oluşabilir ve seçime yönelik bazı arkadaşların çalışmaları olabilir. Bazen kırıcı boyutta olsa da CHP’de eleştiri hiç eksik olmaz. Arkadaşlarımla detaylı konuşamadım. Kongre takviminin açıklanmasını bekliyorum. Ama benim özellikle başkan olayım diye bir niyetim yok. Belki olmayabilirim, karar vermiş değilim” açıklamasında bulundu. ÖRGÜT YENİLENMELİ Kongre sürecine ilişkin Darıca örgütüne seslenen Başkan Yıldırım, “Evet, önümüzde seçim var. Partililerimiz çeşitli gruplar oluşturabilir. İstanbul seçimlerinde gelen başarının arkasından ilçe seçimlerinde başkan adaylığına birçok talip olacaktır. Parti yaz tatilinden sonra hareketlenir. Partimizin olağan süreci işliyor. Dönem dönem ayrılmalar olur. Ben sağlıksız bir kutuplaşma görmüyorum. Yorucu bir süreç geçirdik. Örgütün yenilenmesi gerekiyor. Yeni bir heyecanla yeni arkadaşların devam etmesi gerekir” diye konuştu. CHP Darıca İlçe Sekreteri Asuman Tolunay da bir açıklamada bulunarak Darıca örgütünün kucaklaşması gerektiğini dile getirmişti. OLASI ADAYLAR Darıca’da ilçe başkanlığı için; 31 Mart yerel seçimlerinde Darıca Belediye Başkan Adayı olan Yakup Törk,  CHP Kocaeli İl Disiplin Kurulu Üyesi ve Nenehatun Mahalle Başkanı Kemal Taş, Gökhan Aktaş, Murat Koçak kulislerde ismi geçen olası adaylar.
CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım olağan ilçe kongresine ilişkin gazetemize konuştu. Başkan Yıldırım, “Benim özellikle ilçe başkanı olayım diye bir niyetim yok. Karar vermedim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) aralık ayında gerçekleşmesi beklenen olan kongreler öncesi aday kulisleri şimdiden başladı. Kulislerin en yoğun olduğu Darıca’da örgütün kutuplaştığı iddialarına CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım gazetemize açıklamalarda bulunarak cevap verdi. Başkan Yıldırım, “Malum ilçe kongreleri yaklaşıyor. Bazı taraflar oluşabilir ve seçime yönelik bazı arkadaşların çalışmaları olabilir. Bazen kırıcı boyutta olsa da CHP’de eleştiri hiç eksik olmaz. Arkadaşlarımla detaylı konuşamadım. Kongre takviminin açıklanmasını bekliyorum. Ama benim özellikle başkan olayım diye bir niyetim yok. Belki olmayabilirim, karar vermiş değilim” açıklamasında bulundu.

ÖRGÜT YENİLENMELİ

Kongre sürecine ilişkin Darıca örgütüne seslenen Başkan Yıldırım, “Evet, önümüzde seçim var. Partililerimiz çeşitli gruplar oluşturabilir. İstanbul seçimlerinde gelen başarının arkasından ilçe seçimlerinde başkan adaylığına birçok talip olacaktır. Parti yaz tatilinden sonra hareketlenir. Partimizin olağan süreci işliyor. Dönem dönem ayrılmalar olur. Ben sağlıksız bir kutuplaşma görmüyorum. Yorucu bir süreç geçirdik. Örgütün yenilenmesi gerekiyor. Yeni bir heyecanla yeni arkadaşların devam etmesi gerekir” diye konuştu. CHP Darıca İlçe Sekreteri Asuman Tolunay da bir açıklamada bulunarak Darıca örgütünün kucaklaşması gerektiğini dile getirmişti.

OLASI ADAYLAR

Darıca’da ilçe başkanlığı için; 31 Mart yerel seçimlerinde Darıca Belediye Başkan Adayı olan Yakup Törk,  CHP Kocaeli İl Disiplin Kurulu Üyesi ve Nenehatun Mahalle Başkanı Kemal Taş, Gökhan Aktaş, Murat Koçak kulislerde ismi geçen olası adaylar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.