Yılmaz'ın Davası Başladı

Darıca 09.05.2017 - 21:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yılmaz'ın Davası Başladı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde "Darıca imamı" olduğu iddia edilen Zekeriya Yılmaz'ın, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütle iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan  Darıca'daki Özel  Fatih Koleji'nde halkla ilişkiler sorumlusu olarak çalışan tutuklu sanık Yılmaz ve avukatı Mehmet Çavdar katıldı. Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan Yılmaz, hakkındaki suçlamaları reddederek, emniyet ve sorgu hakimliğindeki ifadelerini kabul etmediğini söyledi. FETÖ'nün yöneticisi ve üyesi olmadığını öne süren Yılmaz, örgütün hiçbir toplantısına katılmadığını ve yönetici konumunda olan hiç kimseyi tanımadığını kaydetti. Yılmaz,  Bank Asya'daki hesabının maaş hesabı olduğu için aktif olduğunu belirterek, "2011-2016 arasında  Darıca'daki kolejde halkla ilişkiler sorumlusu olarak çalıştım. Başka görevde bulunmadım. Kesinlikle 'FETÖ' denen örgütün  Darıca imamlığını yapmadım." dedi. Aleyhindeki tanık ifadelerini kabul etmediğini dile getiren sanık Yılmaz, "Kimseden kurban parası toplayıp yurt dışına göndermedim.  Kosova,  Makedonya,  Bosna Hersek,  Almanya, ABD,  Hollanda,  Güney Afrika,  Azerbaycan ve  Nahcivan'a turistik ve eğitim amaçlı gittim." ifadelerini kullandı. Yılmaz, örgütsel bazda iletişim kurduğu iddia edilen kişilerle tamamen iş gereği görüştüğünü iddia etti. Mahkeme başkanının  Fas'a gitmek üzereyken havalimanında gözaltına alındığını hatırlatması üzerine Yılmaz, "Kardeşimle iş görüşmesi yapmak için  Fas'ın Kazablanka şehrine gidecektik. Kesinlikle ülkeden kaçma gibi bir amacım yoktu. Öyle bir amacım olsa polislerin çok olduğu havalimanını tercih etmezdim." diye konuştu. Mahkeme huzurunda tanık olarak ifade veren İ.G. ve F.Ç. ile aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan  İsa Güçlü de emniyetteki ifadelerinin doğru olmadığını, "Zekeriya Yılmaz'ın FETÖ'nün  Darıca sorumlusu olduğunu söylemediklerini" ileri sürdü. Mahkeme heyeti, sanığın ev aramasında el konulan dijital materyallerin inceleme raporunun beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. İddianame Kocaeli  Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın örgütün eğitim kurumunda çalıştığı ve  Bank Asya'da hesabının bulunduğu anlatılıyor. Tanık beyanları ve teşhislerine göre Yılmaz'ın örgütün sözde  Darıca imamı olduğu belirtilen iddianamede,  Fas'ın Kazablanka şehrine gitmek üzereyken havalimanında gözaltına alındığı bilgisine yer veriliyor. İddianamede,  Zekeriya Yılmaz'ın "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan, 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde "Darıca imamı" olduğu iddia edilen Zekeriya Yılmaz'ın, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütle iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan  Darıca'daki Özel  Fatih Koleji'nde halkla ilişkiler sorumlusu olarak çalışan tutuklu sanık Yılmaz ve avukatı Mehmet Çavdar katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan Yılmaz, hakkındaki suçlamaları reddederek, emniyet ve sorgu hakimliğindeki ifadelerini kabul etmediğini söyledi.

FETÖ'nün yöneticisi ve üyesi olmadığını öne süren Yılmaz, örgütün hiçbir toplantısına katılmadığını ve yönetici konumunda olan hiç kimseyi tanımadığını kaydetti.

Yılmaz,  Bank Asya'daki hesabının maaş hesabı olduğu için aktif olduğunu belirterek, "2011-2016 arasında  Darıca'daki kolejde halkla ilişkiler sorumlusu olarak çalıştım. Başka görevde bulunmadım. Kesinlikle 'FETÖ' denen örgütün  Darıca imamlığını yapmadım." dedi.

Aleyhindeki tanık ifadelerini kabul etmediğini dile getiren sanık Yılmaz, "Kimseden kurban parası toplayıp yurt dışına göndermedim.  Kosova,  Makedonya,  Bosna Hersek,  Almanya, ABD,  Hollanda,  Güney Afrika,  Azerbaycan ve  Nahcivan'a turistik ve eğitim amaçlı gittim." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, örgütsel bazda iletişim kurduğu iddia edilen kişilerle tamamen iş gereği görüştüğünü iddia etti.

Mahkeme başkanının  Fas'a gitmek üzereyken havalimanında gözaltına alındığını hatırlatması üzerine Yılmaz, "Kardeşimle iş görüşmesi yapmak için  Fas'ın Kazablanka şehrine gidecektik. Kesinlikle ülkeden kaçma gibi bir amacım yoktu. Öyle bir amacım olsa polislerin çok olduğu havalimanını tercih etmezdim." diye konuştu.

Mahkeme huzurunda tanık olarak ifade veren İ.G. ve F.Ç. ile aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan  İsa Güçlü de emniyetteki ifadelerinin doğru olmadığını, "Zekeriya Yılmaz'ın FETÖ'nün  Darıca sorumlusu olduğunu söylemediklerini" ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, sanığın ev aramasında el konulan dijital materyallerin inceleme raporunun beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianame

Kocaeli  Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın örgütün eğitim kurumunda çalıştığı ve  Bank Asya'da hesabının bulunduğu anlatılıyor.

Tanık beyanları ve teşhislerine göre Yılmaz'ın örgütün sözde  Darıca imamı olduğu belirtilen iddianamede,  Fas'ın Kazablanka şehrine gitmek üzereyken havalimanında gözaltına alındığı bilgisine yer veriliyor.

İddianamede,  Zekeriya Yılmaz'ın "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan, 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.