19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

YRP Gebze’den Ayasofya ziyareti

Siyaset 12.10.2020 - 14:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

YRP Gebze’den Ayasofya ziyareti

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç, partililerle beraber Ayasofya-i Kebir Camii’ni ziyaret etti. Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç, partililerle beraber Ayasofya-i Kebir Camii’ni ziyaret etti. . Başkan Kılıç’a, Gençlik Kolları Başkanı Halil Bilikci ve parti üyeleri eşlik ederken, Ayasofya ziyaretinin ardından MKYK üyesi Abdullah Süratli’yi de ziyaret eden YRP Gebze heyeti, sonrasında Ebu Eyyûb el-Ensari’nin türbesini ve Prof Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrini ziyaret edip dua etti. Ziyarette konuşan Başkan Kılıç, “Ne mutlu bizdeki Ayasofya’nın Camii olması için Millet nezdinde bu hususta farkındalık oluşturduğunu, toplum nezdinde gerekli hassasiyetin, duyarlılığın ve heyecanın oluşmasına öncülük ettiğini bir Milli Görüş camiasının içindeydik. Ayasofya Camii, İstanbul’un ecdadımız tarafından fethinin sembolü, Hakk’ın Batıla üstün gelişinin simgesidir. İstanbul’un fethinden sonra ilk şükür namazının kılındığı mekân ve İstanbul’un işgalden kurtuluşundan sonra da ikinci şükür namazının kılındığı mekân olması bakımından da çok büyük mana ifade etmektedir. Ayasofya Camii’nin bütün bu özellikleri dolayısıyla ve elbette ki Cennet Mekân Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyeti uyarınca yeniden ibadete açılması çok hayırlı ve tarihi bir adım olmuştur. Ayasofya Camii’nin en tabi hakkımız ve çok ciddi bir manevi sorumluluk olarak ibadete açılması için yıllar boyunca büyük gayretler sarf eden Erbakan Hocamız, Ayasofya konusunun ulusal ve uluslararası alanda gündeme oturmasında, bugün ulaştığımız noktaya gelinmesinde en büyük pay sahibi olan şahsiyettir. Bu sebeple, Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızı ve bu uğurda gayret gösteren tüm geçmişlerimizi bu tarihi günde rahmetle ve şükranla bir kez daha anıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç, partililerle beraber Ayasofya-i Kebir Camii’ni ziyaret etti.

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç, partililerle beraber Ayasofya-i Kebir Camii’ni ziyaret etti. . Başkan Kılıç’a, Gençlik Kolları Başkanı Halil Bilikci ve parti üyeleri eşlik ederken, Ayasofya ziyaretinin ardından MKYK üyesi Abdullah Süratli’yi de ziyaret eden YRP Gebze heyeti, sonrasında Ebu Eyyûb el-Ensari’nin türbesini ve Prof Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrini ziyaret edip dua etti. Ziyarette konuşan Başkan Kılıç, “Ne mutlu bizdeki Ayasofya’nın Camii olması için Millet nezdinde bu hususta farkındalık oluşturduğunu, toplum nezdinde gerekli hassasiyetin, duyarlılığın ve heyecanın oluşmasına öncülük ettiğini bir Milli Görüş camiasının içindeydik. Ayasofya Camii, İstanbul’un ecdadımız tarafından fethinin sembolü, Hakk’ın Batıla üstün gelişinin simgesidir. İstanbul’un fethinden sonra ilk şükür namazının kılındığı mekân ve İstanbul’un işgalden kurtuluşundan sonra da ikinci şükür namazının kılındığı mekân olması bakımından da çok büyük mana ifade etmektedir. Ayasofya Camii’nin bütün bu özellikleri dolayısıyla ve elbette ki Cennet Mekân Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyeti uyarınca yeniden ibadete açılması çok hayırlı ve tarihi bir adım olmuştur. Ayasofya Camii’nin en tabi hakkımız ve çok ciddi bir manevi sorumluluk olarak ibadete açılması için yıllar boyunca büyük gayretler sarf eden Erbakan Hocamız, Ayasofya konusunun ulusal ve uluslararası alanda gündeme oturmasında, bugün ulaştığımız noktaya gelinmesinde en büyük pay sahibi olan şahsiyettir. Bu sebeple, Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızı ve bu uğurda gayret gösteren tüm geçmişlerimizi bu tarihi günde rahmetle ve şükranla bir kez daha anıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.