YUSUF AKSU’DAN 8 MART MESAJI

Çayırova 08.03.2017 - 10:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

YUSUF AKSU’DAN 8 MART MESAJI

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

  8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı olarak tüm halkımıza kadın-erkek bütün insanlar için Adil Bir Düzen, Yeni Bir Dünya dileklerimizi sunuyorum diyen Aksu, açıklamasında şunları söyledi.   İSTATİSTİKLER FELAKETİ GÖSTERİYOR Aksu, ‘’Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın pek çok yerinde ve ülkemizde, çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için programlar, toplantılar ve girişimler yapılıyor fakat sonuç hiç değişmiyor’’ dedi. Kadına yönelik şiddetle ilgili ülkemizdeki istatistiki verilere dikkat çeken Aksu, yüzlerce kadınımız şiddet, tecavüz ve öldürülmüş katledilmiştir. Boşanma başvurularının %85’inin nedeni şiddettir. Devlet, aralarında hamilelerin de bulunduğu koruma isteyen kadınların yaklaşık %80 ‘ini koruyamamış, bunların yaklaşık %70’i katledilmiştir diyerek çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.   KADINA HAKETTİĞİ DEĞERİ, İSLAM DİNİ VERMİŞTİR Aksu açıklamasını şöyle sürdürdü. “Cennet annelerin ayağı altındadır.” diyen dinimiz kadına hak etmiş olduğu değeri vermiştir. İslamiyet’in ilk şehidi bir kadındır. İlk Müslüman bir kadındır. Peygamberimizin soyu kızından devam eder. Hz. Ebubekir’in kitap haline getirdiği dünyadaki tek Kur’an-ı Kerim, 3 halife döneminde de bir kadının yanında kalmıştır. O dönemde ise Hristiyanlar bir kadının İncil’e dokunup dokunamayacağını tartışıyorlardı. Kutsal kitabımızda Nisa (Kadınlar),  Müntehine (İmtihan edilen kadın), Mücadele (Mücadele eden kadın), Meryem (Hz. İsa’nın annesi)… Gibi sure isimleri vardır. Kadınlara her durumda ikram edilmesi ilahi mesajla bildirilmiş, ayrıca insanlığın son peygamberi, “yetim hakkının ve kadın hakkının çiğnenmesinden sakındırırım” diyerek, “inananlar arasında en hayırlı olanınız, ailesine en hayırlı olandır” sözü ile son noktayı koymuştur.   ÇÖZÜM MİLLİ GÖRÜŞ’TE Kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile milletimizin bütün fertlerinin yaşadığı problemlerin çözümü ancak, kendi görüşleri olan Milli Görüş’tedir. Bağımsız ve bağlantısız programı plan ve projeleri olan Saadet Partisi’nde ve onun engin tecrübeye sahip inançlı-kararlı kadrolarındadır. Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile kadın-erkek tüm halkımıza “Yaşanabilir Bir Türkiye”, “Yeniden Büyük Türkiye” ve “Yeni Bir Dünya”nın kurulmasında var gücümüzle çalışma sözü veriyor, saadetli günler diliyoruz. Denildi.                                                                                                                                      
Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı olarak tüm halkımıza kadın-erkek bütün insanlar için Adil Bir Düzen, Yeni Bir Dünya dileklerimizi sunuyorum diyen Aksu, açıklamasında şunları söyledi.

 

İSTATİSTİKLER FELAKETİ GÖSTERİYOR

Aksu, ‘’Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın pek çok yerinde ve ülkemizde, çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için programlar, toplantılar ve girişimler yapılıyor fakat sonuç hiç değişmiyor’’ dedi. Kadına yönelik şiddetle ilgili ülkemizdeki istatistiki verilere dikkat çeken Aksu, yüzlerce kadınımız şiddet, tecavüz ve öldürülmüş katledilmiştir. Boşanma başvurularının %85’inin nedeni şiddettir. Devlet, aralarında hamilelerin de bulunduğu koruma isteyen kadınların yaklaşık %80 ‘ini koruyamamış, bunların yaklaşık %70’i katledilmiştir diyerek çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

 

KADINA HAKETTİĞİ DEĞERİ, İSLAM DİNİ VERMİŞTİR

Aksu açıklamasını şöyle sürdürdü. “Cennet annelerin ayağı altındadır.” diyen dinimiz kadına hak etmiş olduğu değeri vermiştir. İslamiyet’in ilk şehidi bir kadındır. İlk Müslüman bir kadındır. Peygamberimizin soyu kızından devam eder. Hz. Ebubekir’in kitap haline getirdiği dünyadaki tek Kur’an-ı Kerim, 3 halife döneminde de bir kadının yanında kalmıştır. O dönemde ise Hristiyanlar bir kadının İncil’e dokunup dokunamayacağını tartışıyorlardı. Kutsal kitabımızda Nisa (Kadınlar),  Müntehine (İmtihan edilen kadın), Mücadele (Mücadele eden kadın), Meryem (Hz. İsa’nın annesi)… Gibi sure isimleri vardır. Kadınlara her durumda ikram edilmesi ilahi mesajla bildirilmiş, ayrıca insanlığın son peygamberi, “yetim hakkının ve kadın hakkının çiğnenmesinden sakındırırım” diyerek, “inananlar arasında en hayırlı olanınız, ailesine en hayırlı olandır” sözü ile son noktayı koymuştur.

 

ÇÖZÜM MİLLİ GÖRÜŞ’TE

Kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile milletimizin bütün fertlerinin yaşadığı problemlerin çözümü ancak, kendi görüşleri olan Milli Görüş’tedir. Bağımsız ve bağlantısız programı plan ve projeleri olan Saadet Partisi’nde ve onun engin tecrübeye sahip inançlı-kararlı kadrolarındadır. Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile kadın-erkek tüm halkımıza “Yaşanabilir Bir Türkiye”, “Yeniden Büyük Türkiye” ve “Yeni Bir Dünya”nın kurulmasında var gücümüzle çalışma sözü veriyor, saadetli günler diliyoruz. Denildi.

 

                                                                                                                                 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.