Yusuf Turan Planlı mı Ayrıldı?

Çayırova 02.07.2015 - 00:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Yusuf Turan Planlı mı Ayrıldı?

Belediye ve Meclis Başkanı Şevki Demirci'nin başka bir toplantı da olduğu Temmuz Ayı Meclis Oturmu Meclis Başkanvekili Yusuf Turan Başkanlığında gerçekleşti. Ancak SP Meclis Üyesi Ali Uçar'ın gündem dışı söz alması ile Turan, "Benim acil bir işim var, çıkmam gerekiyor."diyerek yerini Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik'e bırakması ve ardından Uçar'ın Çelik'i hedef alan sert muhalefeti akıllara soru işareti getirdi.

SP Partisi Meclis Üyesi Ali Uçar, Şekerpınar'da satılan 4.5 dönüm arazinin 4.5 Trilyon TL'ye satılması ile ilgili encümen kararının altında Fikriye Çelik'in de imzasının olmasının içeriğini konu ile ilgili teknik birim çalışanları, Belediye Başkan Yardımcısı Refik tatar yerine direk Fikriye Çelik'e sordu. Uçar, "Konu ile ilgili teknik birimlerinizden değil sizden bilgi istiyorum." diyerek adeta Fikriye Çelik'i sınav ve sorgu havası içinde bir muhalefet tarzı sergiledi. Çelik, "Encümen'in her toplanmasında yaklaşık 30 encümen kararına imza atıyorum. Hatırladıklarım da var hatırlamadıklarımda. Yanlış bir bilgi vermek istemem. Konu ile ilgili birimlerimizin açıklık getirmesi daha uygun olacaktır. Sağlıklı bir bilgilendirme yapmak adına onlar açıklasın meclise ve size." dese de SP'li eclis Üyesi Ali Uçar, "Önce siz bilgilendirme yapın. Bilmiyorsanız o zaman onlar açıklar." şeklinde ısrarına devam etti. TATAR AÇIKLAMA YAPTI Temmuz Meclis Oturumu'nda gündem dışı söz alan Uçar'ın bu sözleri karşılığında Belediye Başkan yardımcıs Orhan Keskin, "Meclis Üyesi arkadaşlarıma ve Belediye Başkan yardımcısı arkadaşıma bu tür sorgu tarzında sözler sarfetmeniz etik de değil, uygun da değil." dedi. Ardından söz alan bir diğer Belediye Başkan Yardımcısı Refik tatar konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yaptı. Ancak açıklamalardan Uçar tatmin olamazken Ak Partili Meclis Üyesi Mehmet Bayındır, söz alarak, "Sürekli bizi bilgisilikle suçluyorsunuz. Benim encümende olduğum süre içinde böyle bir satış olmadı. Vicdanımız rahat." dedi.  TURAN SANKİ TAHMİN ETMİŞ GİBİ AYRILDI Meclis Otumunun bu son gündem dışı görüşmesinde gergin anlar yaşanırken, SP'li Meclis Üyesi Ali Uçar'ın söz alması ile, "Benim acil bir işim vardı. Hemen çıkmam lazım." diyerek salondan ayrılması ve yerine Fikriye Çelik'in meclis başkanlığı koltuğuna oturması ve Ali Uçar'ın Fikriye Çelik'i hedef alan muhalefet yapması herkesin kafasında soru işareti uyandırdı.  
Belediye ve Meclis Başkanı Şevki Demirci'nin başka bir toplantı da olduğu Temmuz Ayı Meclis Oturmu Meclis Başkanvekili Yusuf Turan Başkanlığında gerçekleşti. Ancak SP Meclis Üyesi Ali Uçar'ın gündem dışı söz alması ile Turan, "Benim acil bir işim var, çıkmam gerekiyor."diyerek yerini Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik'e bırakması ve ardından Uçar'ın Çelik'i hedef alan sert muhalefeti akıllara soru işareti getirdi.

SP Partisi Meclis Üyesi Ali Uçar, Şekerpınar'da satılan 4.5 dönüm arazinin 4.5 Trilyon TL'ye satılması ile ilgili encümen kararının altında Fikriye Çelik'in de imzasının olmasının içeriğini konu ile ilgili teknik birim çalışanları, Belediye Başkan Yardımcısı Refik tatar yerine direk Fikriye Çelik'e sordu. Uçar, "Konu ile ilgili teknik birimlerinizden değil sizden bilgi istiyorum." diyerek adeta Fikriye Çelik'i sınav ve sorgu havası içinde bir muhalefet tarzı sergiledi. Çelik, "Encümen'in her toplanmasında yaklaşık 30 encümen kararına imza atıyorum. Hatırladıklarım da var hatırlamadıklarımda. Yanlış bir bilgi vermek istemem. Konu ile ilgili birimlerimizin açıklık getirmesi daha uygun olacaktır. Sağlıklı bir bilgilendirme yapmak adına onlar açıklasın meclise ve size." dese de SP'li eclis Üyesi Ali Uçar, "Önce siz bilgilendirme yapın. Bilmiyorsanız o zaman onlar açıklar." şeklinde ısrarına devam etti.

TATAR AÇIKLAMA YAPTI

Temmuz Meclis Oturumu'nda gündem dışı söz alan Uçar'ın bu sözleri karşılığında Belediye Başkan yardımcıs Orhan Keskin, "Meclis Üyesi arkadaşlarıma ve Belediye Başkan yardımcısı arkadaşıma bu tür sorgu tarzında sözler sarfetmeniz etik de değil, uygun da değil." dedi. Ardından söz alan bir diğer Belediye Başkan Yardımcısı Refik tatar konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yaptı. Ancak açıklamalardan Uçar tatmin olamazken Ak Partili Meclis Üyesi Mehmet Bayındır, söz alarak, "Sürekli bizi bilgisilikle suçluyorsunuz. Benim encümende olduğum süre içinde böyle bir satış olmadı. Vicdanımız rahat." dedi. 

TURAN SANKİ TAHMİN ETMİŞ GİBİ AYRILDI

Meclis Otumunun bu son gündem dışı görüşmesinde gergin anlar yaşanırken, SP'li Meclis Üyesi Ali Uçar'ın söz alması ile, "Benim acil bir işim vardı. Hemen çıkmam lazım." diyerek salondan ayrılması ve yerine Fikriye Çelik'in meclis başkanlığı koltuğuna oturması ve Ali Uçar'ın Fikriye Çelik'i hedef alan muhalefet yapması herkesin kafasında soru işareti uyandırdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.