Yüzde 45’i belediyelerin

Gebze 12.05.2017 - 10:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yüzde 45’i belediyelerin

Gebze’ye kurulacak mermerciler fuarına ilişkin ayrıntılar netleşiyor. Üretim tesislerinin bulunmayacağı fuarın yüzde 45 lik kısmına Büyükşehir ve Gebze Belediyesi sahip olacak.

Pelitli Köyü’nde kurulması tasarlanan uluslar arası fuar için hazırlıklar tamamlanıyor. Projenin tüm denetimi ve onayı Büyükşehir ile Gebze Belediyesi’nde olacak. Finans kısmı mermerciler tarafından sağlanacak. Proje’de, sosyal donatı alanları, konaklama merkezi, sağlık hizmeti ve eğitim alanları da olacak. BÜYÜKŞEHİR VE GEBZE’NİN GÖZETİMİNDE Gebze’de son haftalarda gündem düşmeyen Mermerciler Fuar alanına ilişkin, kamuoyunda, yaratılmak istenen olumsuz algıya rağmen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi, bu konuyu titizlikle inceliyor. Hazırlanan projede, üretim tesislerine izin verilmeyeceği ve Gebze’ye kurulacak fuarda böyle bir talebin dahi olmadığı belirtildi. Projenin başından sonuna kadar Gebze Belediyesi, denetleyen kurum olacak. Finansı Mermerciler tarafından sağlanacak projede, Gebze Belediyesi yüzde 25, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise yüzde 20 hak sahibi olacak. Projenin tüm yönleri ile Gebze Belediyesi Haziran ayı meclisinde gündeme gelmesi ve onaylanması için meclis üyelerinin oylarına sunulması bekleniyor. OSB İDDİALARININ SEBEBİ NE? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi’nin ‘üretim olmayacak’ şeklinde ki açıklamalarına rağmen, kamuoyunda, bu alanın bir ‘Mermerciler OSB’ olacağı şeklinde ki iddialar ve yazılar kafa karıştırıyor. Fuar alanı olarak hazırlanan ve projeden haberdar olan sorumlu isimlerin, uluslar arası bir fuar olacağını açıklamasına rağmen, OSB iddialarının nereden kaynaklandığı bilinmiyor. Bu iddiaları ortaya atanların, gerçek niyetlerinin ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkması bekleniyor.
Gebze’ye kurulacak mermerciler fuarına ilişkin ayrıntılar netleşiyor. Üretim tesislerinin bulunmayacağı fuarın yüzde 45 lik kısmına Büyükşehir ve Gebze Belediyesi sahip olacak.

Pelitli Köyü’nde kurulması tasarlanan uluslar arası fuar için hazırlıklar tamamlanıyor. Projenin tüm denetimi ve onayı Büyükşehir ile Gebze Belediyesi’nde olacak. Finans kısmı mermerciler tarafından sağlanacak. Proje’de, sosyal donatı alanları, konaklama merkezi, sağlık hizmeti ve eğitim alanları da olacak.


BÜYÜKŞEHİR VE GEBZE’NİN GÖZETİMİNDE
Gebze’de son haftalarda gündem düşmeyen Mermerciler Fuar alanına ilişkin, kamuoyunda, yaratılmak istenen olumsuz algıya rağmen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi, bu konuyu titizlikle inceliyor. Hazırlanan projede, üretim tesislerine izin verilmeyeceği ve Gebze’ye kurulacak fuarda böyle bir talebin dahi olmadığı belirtildi. Projenin başından sonuna kadar Gebze Belediyesi, denetleyen kurum olacak. Finansı Mermerciler tarafından sağlanacak projede, Gebze Belediyesi yüzde 25, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise yüzde 20 hak sahibi olacak. Projenin tüm yönleri ile Gebze Belediyesi Haziran ayı meclisinde gündeme gelmesi ve onaylanması için meclis üyelerinin oylarına sunulması bekleniyor.


OSB İDDİALARININ SEBEBİ NE?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi’nin ‘üretim olmayacak’ şeklinde ki açıklamalarına rağmen, kamuoyunda, bu alanın bir ‘Mermerciler OSB’ olacağı şeklinde ki iddialar ve yazılar kafa karıştırıyor. Fuar alanı olarak hazırlanan ve projeden haberdar olan sorumlu isimlerin, uluslar arası bir fuar olacağını açıklamasına rağmen, OSB iddialarının nereden kaynaklandığı bilinmiyor. Bu iddiaları ortaya atanların, gerçek niyetlerinin ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.