Zeytinoğlu “İşsizliği tarım ve hizmet sektörlerindeki istihdam düşüşü artırdı”

Kocaeli 19.09.2016 - 14:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Zeytinoğlu “İşsizliği tarım ve hizmet sektörlerindeki istihdam düşüşü artırdı”

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: “İşsizliği tarım ve hizmet sektörlerindeki istihdam düşüşü artırdı” TUİK tarafından yüzde 10,2 olarak açıklanan işsizlik seviyesindeki artışı değerlendiren KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu; “Ne yazık ki  haziran ayında işsizlik oranı yüzde 10,2 ile tekrar çift haneli rakama çıktı. Haziran ayında istihdamda bir duraklama görüyoruz. Bunu Rusya’ya olan ihracatımızdaki düşüşe bağlı olarak tarım istihdamındaki azalmaya ve hizmet sektöründeki yavaşlamaya bağlıyoruz. Önümüzdeki aylarda işsizlik oranında bir gerileme beklemiyoruz.” açıklamasını yaptı. Genç nüfustaki yüksek işsizlik oranına dikkat çeken KSO Başkanı “Haziran ayında genç nüfustaki işsizlilik oranı yüzde 19,4’e yükseldi. Mevsimsel olarak tam aksi olması gerekirken, istihdamdaki yavaşlama genç nüfustaki istihdamı da doğrudan etkiliyor. Bu yıl turizm sektöründeki yavaşlamanın bunda önemli bir etkisi olduğunu düşünüyoruz.” dedi. KSO Başkanı Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ağustos ayı bütçe performansında 3 milyar 591 milyon TL bütçe fazlasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: “İşsizliği tarım ve hizmet sektörlerindeki istihdam düşüşü artırdı”

TUİK tarafından yüzde 10,2 olarak açıklanan işsizlik seviyesindeki artışı değerlendiren KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu; “Ne yazık ki  haziran ayında işsizlik oranı yüzde 10,2 ile tekrar çift haneli rakama çıktı. Haziran ayında istihdamda bir duraklama görüyoruz. Bunu Rusya’ya olan ihracatımızdaki düşüşe bağlı olarak tarım istihdamındaki azalmaya ve hizmet sektöründeki yavaşlamaya bağlıyoruz. Önümüzdeki aylarda işsizlik oranında bir gerileme beklemiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Genç nüfustaki yüksek işsizlik oranına dikkat çeken KSO Başkanı “Haziran ayında genç nüfustaki işsizlilik oranı yüzde 19,4’e yükseldi. Mevsimsel olarak tam aksi olması gerekirken, istihdamdaki yavaşlama genç nüfustaki istihdamı da doğrudan etkiliyor. Bu yıl turizm sektöründeki yavaşlamanın bunda önemli bir etkisi olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

KSO Başkanı Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ağustos ayı bütçe performansında 3 milyar 591 milyon TL bütçe fazlasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.