19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Zor günlerdeyiz ama düzelecek

Gebze 15.02.2018 - 09:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Zor günlerdeyiz ama düzelecek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gebze Şubesi tarafından düzenlenen ‘Girişimcilik ve İnovasyon’ konulu bir panel gerçekleştirdi. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, MÜSAİD Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Gökhan Yetkin, MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Nihat Yıldırım, GENÇSİAD Başkanı Lokman Kılıç, İşkur Gebze Şube Müdürü Ayhan Kutlu katıldı. ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYORUZ Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan panelde ilk olarak MÜSİAD’ın tanıtım filmi izletildi. Filmin ardından MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Nihat Yıldırım açılış konuşması yaparak, “Ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Afrin operasyonunda şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Son 50 yılda dünyadaki değişim çok hızlı olarak gelişmeye başladı. 2002 yılından sonra Türkiye büyük bir değişim içerisine girmiştir. Endüstri 4.0 olan bir döneme girdik. Bu çağda makineler akıllı hale gelecektir.” dedi. SEVGİLİLERİMİZ MEHMETÇİKTİR MÜSAİD Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Gökhan Yetkin ve Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen de bir selamlama konuşmalarından sonra ilk olarak Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaptı. Başkan Çiler yaptığı konuşmada, “14 Şubat Sevgililer Günü. Bizim sevgililerimiz Mehmetçiğimizdir. Milletçe hep birlikte omuz omuza olacağımız günlerden geçiyoruz. Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu operasyonun başarı ile tamamlanacağına ümidimiz tamdır. GİRİŞİMCİLİK HAYAL ETMEKLE BAŞLAR Yaşanan değişimde öncü olmamız lazım. Girişimcilik ülkenin gelişmesinde ve kalkınmasında itici güçtür. Bugün artık parası olanlar aklı arıyor. Gebze Ticaret Odası olarak diyoruz ki her şey hayal etmekle başlar. Ya üreterek var olacağız ya da tüketerek yok olacağız. Girişimcilik ruhu yenilikle başlar. Oda olarak girişimcilik adına 173 eğitim verip, bu eğitimlerde 4 bin 925 kişiye eğitim alıp, 4 bin 433 kişinin de sertifika almasını sağladık. Girişimcilere her zaman odamızın kapısının açık olduğunu söylemek istiyorum.” diye konuştu. Nail Çiler’den sonra Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün de bir sunum yaptı. Gebze Teknik Üniversitesi 10 araştırma üniversiteden biri olarak tescillendiğini ifade eden Rektör Görgün, “Öğrencilerimiz eğitimlerine devam ederken dahi iş bulabiliyor.” dedi. Konuşmasında üniversitenin tanıtımına ve son dönemde yaşadığı değişim ve gelişimine de değinen Görgün GTÜ’nün sadece üle düzeyinde değil dünya üniversiteleri arasında bulunduğu noktaya dikkat çekti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gebze Şubesi tarafından düzenlenen ‘Girişimcilik ve İnovasyon’ konulu bir panel gerçekleştirdi. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, MÜSAİD Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Gökhan Yetkin, MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Nihat Yıldırım, GENÇSİAD Başkanı Lokman Kılıç, İşkur Gebze Şube Müdürü Ayhan Kutlu katıldı.

ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYORUZ

Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan panelde ilk olarak MÜSİAD’ın tanıtım filmi izletildi. Filmin ardından MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Nihat Yıldırım açılış konuşması yaparak, “Ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Afrin operasyonunda şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Son 50 yılda dünyadaki değişim çok hızlı olarak gelişmeye başladı. 2002 yılından sonra Türkiye büyük bir değişim içerisine girmiştir. Endüstri 4.0 olan bir döneme girdik. Bu çağda makineler akıllı hale gelecektir.” dedi.

SEVGİLİLERİMİZ MEHMETÇİKTİR

MÜSAİD Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Gökhan Yetkin ve Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen de bir selamlama konuşmalarından sonra ilk olarak Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaptı. Başkan Çiler yaptığı konuşmada, “14 Şubat Sevgililer Günü. Bizim sevgililerimiz Mehmetçiğimizdir. Milletçe hep birlikte omuz omuza olacağımız günlerden geçiyoruz. Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu operasyonun başarı ile tamamlanacağına ümidimiz tamdır.

GİRİŞİMCİLİK HAYAL ETMEKLE BAŞLAR

Yaşanan değişimde öncü olmamız lazım. Girişimcilik ülkenin gelişmesinde ve kalkınmasında itici güçtür. Bugün artık parası olanlar aklı arıyor. Gebze Ticaret Odası olarak diyoruz ki her şey hayal etmekle başlar. Ya üreterek var olacağız ya da tüketerek yok olacağız. Girişimcilik ruhu yenilikle başlar. Oda olarak girişimcilik adına 173 eğitim verip, bu eğitimlerde 4 bin 925 kişiye eğitim alıp, 4 bin 433 kişinin de sertifika almasını sağladık. Girişimcilere her zaman odamızın kapısının açık olduğunu söylemek istiyorum.” diye konuştu. Nail Çiler’den sonra Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün de bir sunum yaptı. Gebze Teknik Üniversitesi 10 araştırma üniversiteden biri olarak tescillendiğini ifade eden Rektör Görgün, “Öğrencilerimiz eğitimlerine devam ederken dahi iş bulabiliyor.” dedi. Konuşmasında üniversitenin tanıtımına ve son dönemde yaşadığı değişim ve gelişimine de değinen Görgün GTÜ’nün sadece üle düzeyinde değil dünya üniversiteleri arasında bulunduğu noktaya dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.