3 yılda 95 Milyonluk yatırım!

Kocaeli 25.08.2021 - 17:03, Güncelleme: 25.08.2021 - 17:03
 

3 yılda 95 Milyonluk yatırım!

3 yılda 95 Milyonluk yatırım!

Assan Alüminyum, 2024 yılına kadar 95 milyon dolarlık yeni sürdürülebilir yatırımlar gerçekleştirecek. Son 2 yılda yaklaşık 60 milyon dolar değerinde yatırım yapan yassı alüminyum sektörünün lider üreticisi Assan Alüminyum, 2024’e kadar 95 milyon dolarlık yeni sürdürülebilir yatırımlar gerçekleştirecek. Özellikle yeni soğuk hadde hattı ve 3 adet döküm hattı yatırımlarının şirketin sürdürülebilirliğe katkısını artıracak ve katma değeri yüksek ürünler üretilmesine olanak sağlayacağını belirten Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, “Yeni soğuk hadde hattımız, modern teknolojiyle donatılmış, maksimum enerji verimliliği sağlayan sürdürülebilirliğe büyük katkı sunacak bir yatırım. Döküm hattı yatırımlarımızla ise toplam döküm hattı sayımız 24’e ulaşarak, Avrupa ve Amerika’nın en büyük sürekli döküm kapasitesine sahip olacağız” dedi. PANDEMİYE RAĞMEN YATIRIMLAR KESİLMEDİ Türkiye’de alüminyum sektörünün en büyük üreticisi, alüminyum folyo üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük iki üreticisinden biri olan Assan Alüminyum, pandemiye rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son 2 yılda yaklaşık 60 milyon dolar değerinde yatırım gerçekleştiren Assan Alüminyum, 2021-2024 döneminde de değeri 95 milyon dolara ulaşacak, üretim kapasitesini 360.000 tonun üzerine taşıyacak önemli yeni yatırımlar planlıyor. Gerçekleştireceği yeni yatırımlarında sürdürülebilirliği odağına alan Assan Alüminyum, ‘Geleceği tüketmeden üretiyoruz’ sloganı doğrultusunda üretimden yönetime, tedarik zincirinden geri dönüşüme uzanan geniş bir yelpazede bütüncül bir sürdürülebilirlik yaklaşımını benimsiyor. YÜZDE YÜZ ORANDA ALÜMİNTUM GERİ KAZANIMI Assan Alüminyum, Tuzla ve Dilovası’ndaki üretim tesislerinin yıllık elektrik enerji tüketimine eş değer temiz enerji üretimini Manavgat’ta bulunan yenilenebilir enerji üretim tesisi ile gerçekleştiriyor. Temiz enerji üretimine istinaden aldığı I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikaları sayesinde kapsam 2 salımlarının tamamını dengeleyebiliyor. Ek olarak Dilovası tesisine entegre, geri dönüşümü sonsuz kez ve yüzde 100 oranda mümkün olan alüminyumun geri kazanabileceği bir geri dönüşüm tesisi de bulunuyor. YENİ YATIRIMLAR Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, “Güvenilirlik, esneklik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik değerlerimiz ışığında faaliyetlerimizle hem ülke ekonomimize katma değer yaratmaya, hem de dünyamıza ve çevremize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam ediyoruz. Sürdürülebilirlik şirketimizin en önemli gündem maddesi. Global alüminyum sektörü inisiyatifi ASI’dan (Aluminium Stewardship Initiative) hem Tuzla ve Dilovası üretim tesislerimizin, hem de geri dönüşüm tesisimizin sürdürülebilirliğini tescil edici nitelikte olan provizyonel Sürdürülebilirlik Performans Standardı Sertifikası’nı da aldık. 2024 yılına kadar planladığımız yeni yatırımların odağında sürdürülebilirlik yer alacak” dedi.
3 yılda 95 Milyonluk yatırım!

Assan Alüminyum, 2024 yılına kadar 95 milyon dolarlık yeni sürdürülebilir yatırımlar gerçekleştirecek.

Son 2 yılda yaklaşık 60 milyon dolar değerinde yatırım yapan yassı alüminyum sektörünün lider üreticisi Assan Alüminyum, 2024’e kadar 95 milyon dolarlık yeni sürdürülebilir yatırımlar gerçekleştirecek. Özellikle yeni soğuk hadde hattı ve 3 adet döküm hattı yatırımlarının şirketin sürdürülebilirliğe katkısını artıracak ve katma değeri yüksek ürünler üretilmesine olanak sağlayacağını belirten Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, “Yeni soğuk hadde hattımız, modern teknolojiyle donatılmış, maksimum enerji verimliliği sağlayan sürdürülebilirliğe büyük katkı sunacak bir yatırım. Döküm hattı yatırımlarımızla ise toplam döküm hattı sayımız 24’e ulaşarak, Avrupa ve Amerika’nın en büyük sürekli döküm kapasitesine sahip olacağız” dedi.

PANDEMİYE RAĞMEN YATIRIMLAR KESİLMEDİ

Türkiye’de alüminyum sektörünün en büyük üreticisi, alüminyum folyo üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük iki üreticisinden biri olan Assan Alüminyum, pandemiye rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son 2 yılda yaklaşık 60 milyon dolar değerinde yatırım gerçekleştiren Assan Alüminyum, 2021-2024 döneminde de değeri 95 milyon dolara ulaşacak, üretim kapasitesini 360.000 tonun üzerine taşıyacak önemli yeni yatırımlar planlıyor. Gerçekleştireceği yeni yatırımlarında sürdürülebilirliği odağına alan Assan Alüminyum, ‘Geleceği tüketmeden üretiyoruz’ sloganı doğrultusunda üretimden yönetime, tedarik zincirinden geri dönüşüme uzanan geniş bir yelpazede bütüncül bir sürdürülebilirlik yaklaşımını benimsiyor.

YÜZDE YÜZ ORANDA ALÜMİNTUM GERİ KAZANIMI

Assan Alüminyum, Tuzla ve Dilovası’ndaki üretim tesislerinin yıllık elektrik enerji tüketimine eş değer temiz enerji üretimini Manavgat’ta bulunan yenilenebilir enerji üretim tesisi ile gerçekleştiriyor. Temiz enerji üretimine istinaden aldığı I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikaları sayesinde kapsam 2 salımlarının tamamını dengeleyebiliyor. Ek olarak Dilovası tesisine entegre, geri dönüşümü sonsuz kez ve yüzde 100 oranda mümkün olan alüminyumun geri kazanabileceği bir geri dönüşüm tesisi de bulunuyor.

YENİ YATIRIMLAR

Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, “Güvenilirlik, esneklik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik değerlerimiz ışığında faaliyetlerimizle hem ülke ekonomimize katma değer yaratmaya, hem de dünyamıza ve çevremize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam ediyoruz. Sürdürülebilirlik şirketimizin en önemli gündem maddesi. Global alüminyum sektörü inisiyatifi ASI’dan (Aluminium Stewardship Initiative) hem Tuzla ve Dilovası üretim tesislerimizin, hem de geri dönüşüm tesisimizin sürdürülebilirliğini tescil edici nitelikte olan provizyonel Sürdürülebilirlik Performans Standardı Sertifikası’nı da aldık. 2024 yılına kadar planladığımız yeni yatırımların odağında sürdürülebilirlik yer alacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.