Amatör Liglerde Bal Gibi Uygulanacak Kurallar!

Spor 29.10.2021 - 09:33, Güncelleme: 29.10.2021 - 09:33
 

Amatör Liglerde Bal Gibi Uygulanacak Kurallar!

Amatör Liglerde Bal Gibi Uygulanacak Kurallar!

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Bal , Süper Amatör 1.Küme, 2.Küme ve U 18 Ligi’nde rekabet halinde olacak ekiplere karşılaşma ve seyirci kurallarıyla birlikte yeni tip koronavirüs tedbirleri ile ilgili açıklama gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada  şu ifadelere yer verildi. Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig, 1.Küme, 2.Küme ve U-18 Liginde oyuncu değişikliği 5 olarak gerçekleşecektir. Bölgesel Amatör Lig,Süper Amatör Lig,1.Küme,2.Küme ve U-18 ve U-16 kategorilerinde Aşı Sertifikası olan futbolcular oynayabilir. Saha içerisine giren Saha İçi Giriş Kartı olan yönetici ve teknik ekip te aynı şekilde Aşı Sertifikası çıkartmış olmalıdır. Müsabaka isim listesine yazılı tüm futbolcu, yönetici ve teknik ekipten Aşı Sertifikası olmayanlar il sınırları içinde oynanacak her müsabakada en fazla 48 saat önce , İl dışında müsabaka oynayacak ekiplerse en fazla 72 saat önce Sağlık Bakanlığı 'na bağlı kuruluşlar ile Sağlık Bakanlığı tarafından akredite olan labaratuvarlar da Covid 19 PCR testi yaptırılması mecburidir. TC Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimi doğrultusunda iki doz aşı olan ( 2.dozu üzerinden 14 gün geçmiş olmalı) ya da Covid 19 hastalığı geçirmiş olup bir doz aşı olan kişiler Aşı Sertifikasını göstererek müsabaka isim listesinde yer alabilir. Müsabaka oynayacak kulüp yetkilileri müsabakadan 30 dakika önce müsabaka isim listesinde yazılı tüm futbolcu, yönetici ve teknik ekibin Aşı Sertifikalarının ve PCR Test sonuçlarının çıktıları ile birlikte ekte yer alan takip formunu saha komiserleri aracılığıyla sağlık memuruna teslim etmek zorundadır. ( Bu işlem her müsabaka için geçerlidir.) Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lİg, 1.Küme ve 2.Küme Liglerinde müsabaka kadrosu, bu sezon 18 kişiden 21 kişiye yükseltilmiştir. Müsabaka isim listesine yaşı küçük 5 futbolcudan 1 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 20 kişi, 2 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 19 kişi,3 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 18 kişi, 4 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 17 kişi ve 5 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 16 kişi yazılabilecektir.
Amatör Liglerde Bal Gibi Uygulanacak Kurallar!

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Bal , Süper Amatör 1.Küme, 2.Küme ve U 18 Ligi’nde rekabet halinde olacak ekiplere karşılaşma ve seyirci kurallarıyla birlikte yeni tip koronavirüs tedbirleri ile ilgili açıklama gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada  şu ifadelere yer verildi. Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig, 1.Küme, 2.Küme ve U-18 Liginde oyuncu değişikliği 5 olarak gerçekleşecektir. Bölgesel Amatör Lig,Süper Amatör Lig,1.Küme,2.Küme ve U-18 ve U-16 kategorilerinde Aşı Sertifikası olan futbolcular oynayabilir. Saha içerisine giren Saha İçi Giriş Kartı olan yönetici ve teknik ekip te aynı şekilde Aşı Sertifikası çıkartmış olmalıdır.

Müsabaka isim listesine yazılı tüm futbolcu, yönetici ve teknik ekipten Aşı Sertifikası olmayanlar il sınırları içinde oynanacak her müsabakada en fazla 48 saat önce , İl dışında müsabaka oynayacak ekiplerse en fazla 72 saat önce Sağlık Bakanlığı 'na bağlı kuruluşlar ile Sağlık Bakanlığı tarafından akredite olan labaratuvarlar da Covid 19 PCR testi yaptırılması mecburidir.

TC Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimi doğrultusunda iki doz aşı olan ( 2.dozu üzerinden 14 gün geçmiş olmalı) ya da Covid 19 hastalığı geçirmiş olup bir doz aşı olan kişiler Aşı Sertifikasını göstererek müsabaka isim listesinde yer alabilir.

Müsabaka oynayacak kulüp yetkilileri müsabakadan 30 dakika önce müsabaka isim listesinde yazılı tüm futbolcu, yönetici ve teknik ekibin Aşı Sertifikalarının ve PCR Test sonuçlarının çıktıları ile birlikte ekte yer alan takip formunu saha komiserleri aracılığıyla sağlık memuruna teslim etmek zorundadır. ( Bu işlem her müsabaka için geçerlidir.)

Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lİg, 1.Küme ve 2.Küme Liglerinde müsabaka kadrosu, bu sezon 18 kişiden 21 kişiye yükseltilmiştir. Müsabaka isim listesine yaşı küçük 5 futbolcudan 1 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 20 kişi, 2 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 19 kişi,3 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 18 kişi, 4 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 17 kişi ve 5 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 16 kişi yazılabilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.