Amatörün 1 numaralı ismi ile en özel röportaj

Röportaj 28.08.2017 - 20:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Amatörün 1 numaralı ismi ile en özel röportaj

Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez ile Bölgesel Amatör Lig 2017-2018 sezonu öncesinde Orhan Saka Amatör Evi’nde görüştüm. Herşeyi sordum…Bazen sinirli, bazen sakin, bazen bacan bazende çocuk heyecanı ile tüm sorularımı cevaplandırdı.

İşte o röportaj; Sayn Başkan İstanbul Takımlarını 4 ayrı gruba vermeniz eleştiriliyor. Her grupta İstanbul takımlarının gücü nedeniyle Anadolu takımlarının zirve şansı azalıyor. BAL hassas bir lig. Özel bir lig. Ben İstanbulluyum. Ama hiçbir zaman İstanbul takımlarının menfaatini korumak gibi bir niyet ve girişim içinde olmadım. Toplam 15 İstanbul takımını tek grupta toplasak, üçü ligden düşer 13’ü kalır. Süper Ligden gelen 3 takımla yine bir sonraki sezon 15 İstanbul takımı olur. Ayrıca her sene 3.Lig’e bu gruptan bir İstanbul takımı çıkma şansı olur. Ama gruplara paylaştırdığımızda bu durum ortadan kalkıyor. Takımlar deplasmanlarda ulaşım ve konaklama için 4-5 Bin TL para harcıyor. Siz 1250 TL veriyorsunuz. Yeterli mi? Bir sıfırdan büyüktür. Hiç verilmese daha kötü....Dedim ya Bal 3.Lig’den daha fazla seyircinin izlediği özel bir lig. Bütçesini programlamayan, transferini ve kadrosunu hazırlamayan bu lige girmeyi düşünmesin. BAL’a sıradan bir amatör lig gözüyle bakmıyoruz. Spor Toto ile 500 Bin Dolarlık bir sponsor anlaşması yaptınız. Ayrıca idda’ya BAL maçları koyup ayrı bir gelir planınız var.  Bunlar hayata geçerken bakanlık ve diğer siyasi ilişkileriniz nedeniyle spora siyaseti karıştırdığınız için eleştiriliyor hatta istifaya davet ediliyorsunuz. Ben Dersim’e gdip maç izliyorum. Artvin’de, Diyarbakır’da, Bursa’ya, Kütahya’da maçlar izliyorum. Stada girdiğimde yönetimler, taraftarlar pankartlarla, “Kentimize Hoşgeldiniz Ali Başkan” yazı ve sözleri ile karşılıyor. Bu eleştirileri yapanların derdi. Koltuktur. Bizim derdimiz hizmet ve ligimizi geliştirmektir. BAL statüsü eleştiriliyor. Ligi neredeyse ilk 3 te bitiren takım düşme tehlikesi yaşıyor. Hemen sana örnekle durumu açıklayayım. Kocaeli’den 5 takım, İstanbuldan 4 takım, Bursadan 2 takım, Bilecikten 1 takım , Kütahyadan 1 takım, Tekirdağdan 1 takım olmak üzere 14 takımlı bir grup oluşturalım. Ligi son 3 sırada Bilecik takımı, Kütahya ve Tekirdağ takımı tamamlasın ve ligden düşsün. Diğer illerin takımları gelecek seneye devam etsinler. Peki Kocaeli’de , istanbul’daki, Bursa’da Süper Amatör Lig takımları şampiyon olursa BAL’a çıkmasın mı? Aynı ilin aynı takımları mı hep bu liglerde oynayacak. Biz her lige hedef koymayı planladık. 1 Amatöründe, Süperinde Bal’ında hedefi olmazsa orada spor yapan gençler nasıl ortaya çıkacak. Nasıl farkedilecek? BAL amatör bir lig ama bütçeler, kadrolar profesyonel gibi. Her  takım bu durumu kaldıramıyor başkan Biz Orhan Saka ve Hasan Doğan ile bu ligi kurma planları yaparken profesyonel ligde takımı olmayan illeri düşündük. Bakın maçlara gelen taraftarlara…Birçok BAL müsabakalrı 10 bin 15 bin taraftarla oynanıyor. Biletsizler de kayıt dışı. Onlarıda koysanız neredeyse süper lig müsabakalrı kadar taraftar toplayan kulüpler, şehirler var BAL’da … Bu futbol seyircisine layık olacak kulüp yapılarını oluşturmaları lazım yönetimlerin…Bunu oluşturamıyorlarsa BAL’da mücadele etmeyide düşünmesinler…. Başkanım teşekkürler cevaplarınız ve ilginiz için…  
Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez ile Bölgesel Amatör Lig 2017-2018 sezonu öncesinde Orhan Saka Amatör Evi’nde görüştüm. Herşeyi sordum…Bazen sinirli, bazen sakin, bazen bacan bazende çocuk heyecanı ile tüm sorularımı cevaplandırdı.

İşte o röportaj;

Sayn Başkan İstanbul Takımlarını 4 ayrı gruba vermeniz eleştiriliyor. Her grupta İstanbul takımlarının gücü nedeniyle Anadolu takımlarının zirve şansı azalıyor.

BAL hassas bir lig. Özel bir lig. Ben İstanbulluyum. Ama hiçbir zaman İstanbul takımlarının menfaatini korumak gibi bir niyet ve girişim içinde olmadım. Toplam 15 İstanbul takımını tek grupta toplasak, üçü ligden düşer 13’ü kalır. Süper Ligden gelen 3 takımla yine bir sonraki sezon 15 İstanbul takımı olur. Ayrıca her sene 3.Lig’e bu gruptan bir İstanbul takımı çıkma şansı olur. Ama gruplara paylaştırdığımızda bu durum ortadan kalkıyor.

Takımlar deplasmanlarda ulaşım ve konaklama için 4-5 Bin TL para harcıyor. Siz 1250 TL veriyorsunuz. Yeterli mi?

Bir sıfırdan büyüktür. Hiç verilmese daha kötü....Dedim ya Bal 3.Lig’den daha fazla seyircinin izlediği özel bir lig. Bütçesini programlamayan, transferini ve kadrosunu hazırlamayan bu lige girmeyi düşünmesin. BAL’a sıradan bir amatör lig gözüyle bakmıyoruz.

Spor Toto ile 500 Bin Dolarlık bir sponsor anlaşması yaptınız. Ayrıca idda’ya BAL maçları koyup ayrı bir gelir planınız var.  Bunlar hayata geçerken bakanlık ve diğer siyasi ilişkileriniz nedeniyle spora siyaseti karıştırdığınız için eleştiriliyor hatta istifaya davet ediliyorsunuz.

Ben Dersim’e gdip maç izliyorum. Artvin’de, Diyarbakır’da, Bursa’ya, Kütahya’da maçlar izliyorum. Stada girdiğimde yönetimler, taraftarlar pankartlarla, “Kentimize Hoşgeldiniz Ali Başkan” yazı ve sözleri ile karşılıyor. Bu eleştirileri yapanların derdi. Koltuktur. Bizim derdimiz hizmet ve ligimizi geliştirmektir.

BAL statüsü eleştiriliyor. Ligi neredeyse ilk 3 te bitiren takım düşme tehlikesi yaşıyor.

Hemen sana örnekle durumu açıklayayım. Kocaeli’den 5 takım, İstanbuldan 4 takım, Bursadan 2 takım, Bilecikten 1 takım , Kütahyadan 1 takım, Tekirdağdan 1 takım olmak üzere 14 takımlı bir grup oluşturalım. Ligi son 3 sırada Bilecik takımı, Kütahya ve Tekirdağ takımı tamamlasın ve ligden düşsün. Diğer illerin takımları gelecek seneye devam etsinler. Peki Kocaeli’de , istanbul’daki, Bursa’da Süper Amatör Lig takımları şampiyon olursa BAL’a çıkmasın mı? Aynı ilin aynı takımları mı hep bu liglerde oynayacak. Biz her lige hedef koymayı planladık. 1 Amatöründe, Süperinde Bal’ında hedefi olmazsa orada spor yapan gençler nasıl ortaya çıkacak. Nasıl farkedilecek?

BAL amatör bir lig ama bütçeler, kadrolar profesyonel gibi. Her  takım bu durumu kaldıramıyor başkan

Biz Orhan Saka ve Hasan Doğan ile bu ligi kurma planları yaparken profesyonel ligde takımı olmayan illeri düşündük. Bakın maçlara gelen taraftarlara…Birçok BAL müsabakalrı 10 bin 15 bin taraftarla oynanıyor. Biletsizler de kayıt dışı. Onlarıda koysanız neredeyse süper lig müsabakalrı kadar taraftar toplayan kulüpler, şehirler var BAL’da … Bu futbol seyircisine layık olacak kulüp yapılarını oluşturmaları lazım yönetimlerin…Bunu oluşturamıyorlarsa BAL’da mücadele etmeyide düşünmesinler….

Başkanım teşekkürler cevaplarınız ve ilginiz için…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.