Anayasa Mahkemesi Gergerlioğlu’nun tahliyesini istedi

Gündem 01.07.2021 - 16:38, Güncelleme: 01.07.2021 - 16:38
 

Anayasa Mahkemesi Gergerlioğlu’nun tahliyesini istedi

Anayasa Mahkemesi Gergerlioğlu’nun tahliyesini istedi

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi ‘hak ihlali’ kararı verdi. Gergerlioğlu’nun tahliyesini istedi. Anayasa Mahkemesi, vekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunu sonuçlandırdı. Yüksek Mahkeme, Gergerlioğlu’nun ‘seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı’ ile ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı’nın ihlal edildiğine karar verildi. Mahkeme ayrıca Gergerlioğlu hakkında ilk cezayı veren Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi’ne ivedilikle yazı gönderilerek tahliye edilmesi için gerekli işlemin yapılmasına karar verdi.
Anayasa Mahkemesi Gergerlioğlu’nun tahliyesini istedi

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi ‘hak ihlali’ kararı verdi. Gergerlioğlu’nun tahliyesini istedi.

Anayasa Mahkemesi, vekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunu sonuçlandırdı. Yüksek Mahkeme, Gergerlioğlu’nun ‘seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı’ ile ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı’nın ihlal edildiğine karar verildi. Mahkeme ayrıca Gergerlioğlu hakkında ilk cezayı veren Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi’ne ivedilikle yazı gönderilerek tahliye edilmesi için gerekli işlemin yapılmasına karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.