”ANAYASAYA GÖRE GEBZE İL OLMALI!”

Gebze 22.10.2021 - 10:24, Güncelleme: 22.10.2021 - 10:24
 

”ANAYASAYA GÖRE GEBZE İL OLMALI!”

”ANAYASAYA GÖRE GEBZE İL OLMALI!”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Gebze’de esnaf ziyareti yaptı, partililerle buluştu. Böke, GTO Başkanı Nail Çiler, il olma konusunda Gebze’nin anayasal bütün sorumlulukları yerine getirdiğini söyledi. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve yönetimi, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İlçe Örgütü Başkanları ve partililer tarafından Gebze’de karşılanan Böke, ilk olarak Gebze Eski Çarşı esnafını ziyaret etti. Ekonomik buhran için çözüme talip olduklarını ve reçetesini hazırladıklarını ifade eden Böke, Cumhuriyet Halk Partisi olarak yürüttükleri çalışmaları ve buhrandan çıkış yollarını aktardı. Esnaf ziyaretleri sonrasında CHP Gebze İlçe Başkanlığı’na gelen heyet partililer ile buluştu.  Böke; “Buraya gelirken esnaflarımız ile görüştük. Herkes hayat pahalılığından, zamlardan şikayetçi. Alım gücü yok. Peki bunun sebebi nedir? Tek adam rejimi sebep, enflasyon sonuç. Tek adam rejimi sebep işsizlik sonuç. Tek adam rejimi sebep, hayat pahalılığı sonuç. Değişmesi gereken belli. Zamlar altında halkı ezmeyen halkçı bir demokrasiyi kurmuş olacağız.” Dedi. Daha sonra Gebze Ticaret Odası’nı ziyaret eden Selin Sayek Böke’ye ilk olarak GTO Başkanı Nali Çiler tarafından Gebze ile ilgili bilgiler verildi. Böke, GTO girişinde çiçeklerle karşılandı ve karşılıklı hediyeler verildi. Gebze’nin konumu ile ilgili uzunca bir bilgilendirme yapan Çiler, “10 OSB’de 104 bin kişi çalışıyor. Şu an nitelikli on bin elemana ihtiyacımız var. Gebze üretimin ve sanayinin başkenti. Kurumsallaşma adına çok önemli adımlar atan firmalar var. Bu sayede pandemi sürecinde çok sıkıntı yaşamadık. Bölgemizdeki proje okullarının artırılması gerekiyor. İl konusunda 750 bulun gelin dediler, bugün Gebze’nin il olması konusunda Anayasaya göre bütün statü yerine getirilmiştir. Bu statüye göre Gebze il olmalıdır. Olay yüzölçümü açısından bakılırsa Kars’ın yüzölçümü İstanbul’dan daha büyük. Gebze’de siyasi parti başkanları bir araya geliyor, bunun Türkiye’ye de örnek olmasını istiyoruz” dedi. Selin Sayek Böke de Türkiye’de insanların karşılıklı birbirini çok iyi dinleme ihtiyacı hissettiğine dikkat çekti. Sanayi, ticaret erbabı ve siyasetçinin bir masa etrafında toplanması gerektiğini söyleyen Böke; “Bu da güçlü bir demokrasiden geçiyor. Herkesin üretebileceği güçlü bir ortam oluşturulması gerekiyor. CHP, müfredatı OSB yönetimleri ile ortak hazırlanacak bir teknik lise projesi kurmak istiyor. Öğrenci orada yatılı kalacak, işi OSB’lerin içerisinde çalışarak öğrenecek. Ara eleman sorununu bu sayede çözebiliriz. Türkiye yeniden bir üretim eksenine geçmeli. Önce neyin üretileceğini belirlemek lazım. Nerede üretileceğini sanayici çok iyi biliyor. Devleti yönettiğini iddia edenler üretime yön göstermeli. Güçlü bir sosyal devlete ihtiyaç var, özel durumlarda borç veren değil destek veren devlet olmalı. Ayrıca bu ülkeden vergi cennetlerine kaçırılan paraların da önüne geçilmesi gerekir” dedi.    
”ANAYASAYA GÖRE GEBZE İL OLMALI!”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Gebze’de esnaf ziyareti yaptı, partililerle buluştu. Böke, GTO Başkanı Nail Çiler, il olma konusunda Gebze’nin anayasal bütün sorumlulukları yerine getirdiğini söyledi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve yönetimi, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İlçe Örgütü Başkanları ve partililer tarafından Gebze’de karşılanan Böke, ilk olarak Gebze Eski Çarşı esnafını ziyaret etti. Ekonomik buhran için çözüme talip olduklarını ve reçetesini hazırladıklarını ifade eden Böke, Cumhuriyet Halk Partisi olarak yürüttükleri çalışmaları ve buhrandan çıkış yollarını aktardı. Esnaf ziyaretleri sonrasında CHP Gebze İlçe Başkanlığı’na gelen heyet partililer ile buluştu.  Böke; “Buraya gelirken esnaflarımız ile görüştük. Herkes hayat pahalılığından, zamlardan şikayetçi. Alım gücü yok. Peki bunun sebebi nedir? Tek adam rejimi sebep, enflasyon sonuç. Tek adam rejimi sebep işsizlik sonuç. Tek adam rejimi sebep, hayat pahalılığı sonuç. Değişmesi gereken belli. Zamlar altında halkı ezmeyen halkçı bir demokrasiyi kurmuş olacağız.” Dedi.

Daha sonra Gebze Ticaret Odası’nı ziyaret eden Selin Sayek Böke’ye ilk olarak GTO Başkanı Nali Çiler tarafından Gebze ile ilgili bilgiler verildi. Böke, GTO girişinde çiçeklerle karşılandı ve karşılıklı hediyeler verildi. Gebze’nin konumu ile ilgili uzunca bir bilgilendirme yapan Çiler, “10 OSB’de 104 bin kişi çalışıyor. Şu an nitelikli on bin elemana ihtiyacımız var. Gebze üretimin ve sanayinin başkenti. Kurumsallaşma adına çok önemli adımlar atan firmalar var. Bu sayede pandemi sürecinde çok sıkıntı yaşamadık. Bölgemizdeki proje okullarının artırılması gerekiyor. İl konusunda 750 bulun gelin dediler, bugün Gebze’nin il olması konusunda Anayasaya göre bütün statü yerine getirilmiştir. Bu statüye göre Gebze il olmalıdır. Olay yüzölçümü açısından bakılırsa Kars’ın yüzölçümü İstanbul’dan daha büyük. Gebze’de siyasi parti başkanları bir araya geliyor, bunun Türkiye’ye de örnek olmasını istiyoruz” dedi.

Selin Sayek Böke de Türkiye’de insanların karşılıklı birbirini çok iyi dinleme ihtiyacı hissettiğine dikkat çekti. Sanayi, ticaret erbabı ve siyasetçinin bir masa etrafında toplanması gerektiğini söyleyen Böke; “Bu da güçlü bir demokrasiden geçiyor. Herkesin üretebileceği güçlü bir ortam oluşturulması gerekiyor. CHP, müfredatı OSB yönetimleri ile ortak hazırlanacak bir teknik lise projesi kurmak istiyor. Öğrenci orada yatılı kalacak, işi OSB’lerin içerisinde çalışarak öğrenecek. Ara eleman sorununu bu sayede çözebiliriz. Türkiye yeniden bir üretim eksenine geçmeli. Önce neyin üretileceğini belirlemek lazım. Nerede üretileceğini sanayici çok iyi biliyor. Devleti yönettiğini iddia edenler üretime yön göstermeli. Güçlü bir sosyal devlete ihtiyaç var, özel durumlarda borç veren değil destek veren devlet olmalı. Ayrıca bu ülkeden vergi cennetlerine kaçırılan paraların da önüne geçilmesi gerekir” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.