Ankaralı vekilden Dilovası sorusu

Siyaset 21.05.2021 - 09:42, Güncelleme: 21.05.2021 - 09:42
 

Ankaralı vekilden Dilovası sorusu

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 26 Nisan’da İçişleri ve Ticaret bakanlıklarına; ‘540 kilogram kokainin ele geçirilmesini sağlayan Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Arslan’ın hangi gerekçe ile Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’na çekildiğini’ sordu. Emir, sorusuna halen yanıt alamadığını açıkladı.

Dilovası deniz gümrüğünde yakalanan 540 kilogram kokaini 26 Nisan’da İçişleri ve Ticaret bakanlıklarına sorduğunu ancak halen yanıt alamadığını duyurdu. Ağustos 2020’de Brezilya’dan gelen ve Dilovası’ndaki Yılport Limanı’na yanaşan geminin içindeki bir konteynerde, 540 kilo kokain ele geçirilmişti. Uyuşturucu madde ilk aramada bulunamamıştı. Ancak ikinci kez arandıktan sonra kokainin ortaya çıkarılması tartışma konusu olmuştu. Ticaret Bakanlığı, Doğu Marmara (Kocaeli) Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Dilovası’ndaki aramayı derinleştiren Kocaeli Bölge Müdür Vekili Mehmet Ali Arslan, 12 Şubat 2021’de Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atanmıştı. Türkiye’de tüm zamanların en yüksek rakamı olduğu belirtilen 540 kilogram kokainin yakalanmasında öncü rol üstlendiği belirtilen Arslan’ın, neden “müdürlük” makamından alınıp teftişe çekildiği tartışılmıştı. SORULARIMIZA YANIT ALAMADIK CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de bu kokainle ilgili İçişleri ve Ticaret bakanlıklarının yanıtlaması istemiyle 26 Nisan 2021 tarihinde iki ayrı soru önergesi vermişti. Emir önergelerinde şu sorulara yanıt aradı: “22 Ağustos 2021 tarihli ilk aramayı gerçekleştiren ve kokain paketlerinin yüklediği 6 konteynere ‘temiz’ tutanağı tutan Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekibi ve yöneticilerine yönelik bir soruşturma başlatıldı mı? İkinci arama sırasında X-ray taraması yapmalarına karşın 6 konteyner ile ilgili ‘şüpheli yoğunluk’ tespit edilmediğini tutanak altına alan Gümrük Muhafaza Memurları hakkında suç duyurusunda bulunuldu mu? Ticaret Bakanlığı, 540 kilogram kokainin ele geçirilmesini sağlayan Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Arslan’ı hangi gerekçe ile Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’na çekmiştir?” CHP’li Emir, önergelerinin halen yanıtlanmamasını manidar bulduğunu belirterek, sosyal medyadan “Uyuşturucu kaçakçılarının yurt içi ve yurt dışı bağlantılarını hem İçişleri Bakanına hem de Ticaret Bakanına sorduk. Önergelerimiz halen yanıtlanmadı” dedi.  
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 26 Nisan’da İçişleri ve Ticaret bakanlıklarına; ‘540 kilogram kokainin ele geçirilmesini sağlayan Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Arslan’ın hangi gerekçe ile Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’na çekildiğini’ sordu. Emir, sorusuna halen yanıt alamadığını açıkladı.

Dilovası deniz gümrüğünde yakalanan 540 kilogram kokaini 26 Nisan’da İçişleri ve Ticaret bakanlıklarına sorduğunu ancak halen yanıt alamadığını duyurdu. Ağustos 2020’de Brezilya’dan gelen ve Dilovası’ndaki Yılport Limanı’na yanaşan geminin içindeki bir konteynerde, 540 kilo kokain ele geçirilmişti. Uyuşturucu madde ilk aramada bulunamamıştı. Ancak ikinci kez arandıktan sonra kokainin ortaya çıkarılması tartışma konusu olmuştu. Ticaret Bakanlığı, Doğu Marmara (Kocaeli) Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Dilovası’ndaki aramayı derinleştiren Kocaeli Bölge Müdür Vekili Mehmet Ali Arslan, 12 Şubat 2021’de Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atanmıştı. Türkiye’de tüm zamanların en yüksek rakamı olduğu belirtilen 540 kilogram kokainin yakalanmasında öncü rol üstlendiği belirtilen Arslan’ın, neden “müdürlük” makamından alınıp teftişe çekildiği tartışılmıştı.

SORULARIMIZA YANIT ALAMADIK

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de bu kokainle ilgili İçişleri ve Ticaret bakanlıklarının yanıtlaması istemiyle 26 Nisan 2021 tarihinde iki ayrı soru önergesi vermişti. Emir önergelerinde şu sorulara yanıt aradı: “22 Ağustos 2021 tarihli ilk aramayı gerçekleştiren ve kokain paketlerinin yüklediği 6 konteynere ‘temiz’ tutanağı tutan Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekibi ve yöneticilerine yönelik bir soruşturma başlatıldı mı? İkinci arama sırasında X-ray taraması yapmalarına karşın 6 konteyner ile ilgili ‘şüpheli yoğunluk’ tespit edilmediğini tutanak altına alan Gümrük Muhafaza Memurları hakkında suç duyurusunda bulunuldu mu? Ticaret Bakanlığı, 540 kilogram kokainin ele geçirilmesini sağlayan Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Arslan’ı hangi gerekçe ile Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’na çekmiştir?” CHP’li Emir, önergelerinin halen yanıtlanmamasını manidar bulduğunu belirterek, sosyal medyadan “Uyuşturucu kaçakçılarının yurt içi ve yurt dışı bağlantılarını hem İçişleri Bakanına hem de Ticaret Bakanına sorduk. Önergelerimiz halen yanıtlanmadı” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.