19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Aşılama oranı yüzde 59’dan yüzde 73’e yükseldi

Dilovası 23.09.2021 - 09:35, Güncelleme: 23.09.2021 - 09:35
 

Aşılama oranı yüzde 59’dan yüzde 73’e yükseldi

DİLOVASI’NDAN MUHTEŞEM SEFERBERLİK

Dilovası’na bu ay atanan Kaymakam Metin Kubilay ilçede aşı seferberliği başlattı. 2 haftada koronavirüs aşılanma oranlarını yüzde 59,53’ten, yüzde 73,24’e yükseltti. Yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında, ikinci dozu tamamlananların aşılanma oranları ile ‘sarı kategori’ye gerileyen Kocaeli’de aşılanma oranın artırılması için tüm birimler yoğun mesai harcıyor. Koronavirüs aşı seferberliğinde Kocaeli nüfusunun yüzde 85,5’i ilk doz aşısını oldu. Kocaeli’nde iki doz aşısını tamamlayan oranı ise yüzde 66,6’da kaldı. Geçtiğimiz Temmuz ayında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un açıkladığı verilere göre Kocaeli’de 12 ilçe arasında en düşük aşılanma oranı yüzde 48,41 ile Dilovası olmuştu. Bu ay Dilovası’na atanan Kaymakam Metin Kubilay, ilçede aşı seferberliği başlattı. 2 haftada koronavirüs aşılanma oranlarını yüzde 59,53’ten, yüzde 73,24’e yükseltti. AŞILAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDECEK Dilovası’nda aşılama seferberliği başlatan Kaymakam Metin Kubilay’a, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları da sağlık ekiplerine destek veriyor. Mobil ekiplerin mahalleleri gezdiği ilçede, gençlerin aşılama çalışmalarına katılım oranını artırabilmek için kurulan ‘ikna ekipleri’ de mesai gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor. Yaptığı açıklamada, aşı çalışmalarında önemli bir seviyeye geldiklerini söyleyen Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, aşılama çalışmalarının aralıksız devam edeceğini dile getirdi. TEŞEKKÜRLER DİLOVASI Dilovası’nda ilk doz aşılamada sarı kategoriden mavi kategoriye geçmenin sevincini yaşadıkların belirten Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, “6 Eylül 2021 tarihinde Dilovası’nda göreve geldiğimizde ‘Aşı seferberliği’ başlatmıştık. Başlattığımız aşı seferberliği ile Dilovası’nda aşılanma oranı yüzde 59,53’ten yüzde 73,24’e yükseldi. Aşılama seferberliğinde mesai saati gözetmeksizin çalışan sağlık ekiplerine teşekkür ederiz. Ayrıca, tüm toplumu düşünerek aşılarını yaptıran Dilovası halkına da teşekkürlerim iletiyorum” dedi.
DİLOVASI’NDAN MUHTEŞEM SEFERBERLİK

Dilovası’na bu ay atanan Kaymakam Metin Kubilay ilçede aşı seferberliği başlattı. 2 haftada koronavirüs aşılanma oranlarını yüzde 59,53’ten, yüzde 73,24’e yükseltti.

Yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında, ikinci dozu tamamlananların aşılanma oranları ile ‘sarı kategori’ye gerileyen Kocaeli’de aşılanma oranın artırılması için tüm birimler yoğun mesai harcıyor. Koronavirüs aşı seferberliğinde Kocaeli nüfusunun yüzde 85,5’i ilk doz aşısını oldu. Kocaeli’nde iki doz aşısını tamamlayan oranı ise yüzde 66,6’da kaldı. Geçtiğimiz Temmuz ayında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un açıkladığı verilere göre Kocaeli’de 12 ilçe arasında en düşük aşılanma oranı yüzde 48,41 ile Dilovası olmuştu. Bu ay Dilovası’na atanan Kaymakam Metin Kubilay, ilçede aşı seferberliği başlattı. 2 haftada koronavirüs aşılanma oranlarını yüzde 59,53’ten, yüzde 73,24’e yükseltti.

AŞILAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Dilovası’nda aşılama seferberliği başlatan Kaymakam Metin Kubilay’a, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları da sağlık ekiplerine destek veriyor. Mobil ekiplerin mahalleleri gezdiği ilçede, gençlerin aşılama çalışmalarına katılım oranını artırabilmek için kurulan ‘ikna ekipleri’ de mesai gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor. Yaptığı açıklamada, aşı çalışmalarında önemli bir seviyeye geldiklerini söyleyen Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, aşılama çalışmalarının aralıksız devam edeceğini dile getirdi.

TEŞEKKÜRLER DİLOVASI

Dilovası’nda ilk doz aşılamada sarı kategoriden mavi kategoriye geçmenin sevincini yaşadıkların belirten Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, “6 Eylül 2021 tarihinde Dilovası’nda göreve geldiğimizde ‘Aşı seferberliği’ başlatmıştık. Başlattığımız aşı seferberliği ile Dilovası’nda aşılanma oranı yüzde 59,53’ten yüzde 73,24’e yükseldi. Aşılama seferberliğinde mesai saati gözetmeksizin çalışan sağlık ekiplerine teşekkür ederiz. Ayrıca, tüm toplumu düşünerek aşılarını yaptıran Dilovası halkına da teşekkürlerim iletiyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.