19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

ATAM’a MARKA desteği!

Gebze 15.10.2021 - 15:46, Güncelleme: 15.10.2021 - 15:46
 

ATAM’a MARKA desteği!

ATAM’a MARKA desteği!

Gebze Teknik Üniversitesi’nin de ortağı olduğu “Seracılık Mükemmeliyet Merkezi” projesi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Akıllı Tarım Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (ATAM), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK-MAM), Sakarya Üniversitesi (SÜ), Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Batı Akdeniz Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve Sakarya Sera AŞ’nin proje ortakları olduğu ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yürütücülüğünde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na (MARKA) sunulan “Seracılık Mükemmeliyet Merkezi” projesi kabul edildi.  SERACILIK OKULA KAPILARINI AÇACAK Sakarya Belediyesi’nin yürütücülüğünde gerçekleştirilecek proje ile adeta bir seracılık okuluna kapılarını açacak olan mükemmeliyet merkezinde 45 dekar alan üzerinde jeotermal ısıtmalı 25 dekarı topraksız tarıma ayrılmış örnek serası kurulacaktır. Alanında öncü bir merkez olacak proje kapsamında GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce önderliğinde ve Daire Başkanı Yusuf Çelebi’nin ve proje araştırmacıları ATAM Müdürü Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi ve ATAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mine Gül Şeker’in katılımları ile proje protokolü GTÜ Senato Salonu’nda imzalandı.  AKYAZI’DA VERİM DENEMELERİ YAPILACAK Kabul edilen proje kapsamında ATAM öğretim üyeleri danışmanlığında Doktora öğrencisi Nida Arslan’ın tezi kapsamında yenilikçi mikrobiyal gübre üretilerek Sakarya Akyazı’da kurulacak serada verim denemeleri yapılacak. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Doç. Dr. Özlem Akkaya da araştırmacı olarak yer alacak.
ATAM’a MARKA desteği!

Gebze Teknik Üniversitesi’nin de ortağı olduğu “Seracılık Mükemmeliyet Merkezi” projesi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Akıllı Tarım Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (ATAM), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK-MAM), Sakarya Üniversitesi (SÜ), Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Batı Akdeniz Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve Sakarya Sera AŞ’nin proje ortakları olduğu ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yürütücülüğünde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na (MARKA) sunulan “Seracılık Mükemmeliyet Merkezi” projesi kabul edildi. 

SERACILIK OKULA KAPILARINI AÇACAK

Sakarya Belediyesi’nin yürütücülüğünde gerçekleştirilecek proje ile adeta bir seracılık okuluna kapılarını açacak olan mükemmeliyet merkezinde 45 dekar alan üzerinde jeotermal ısıtmalı 25 dekarı topraksız tarıma ayrılmış örnek serası kurulacaktır. Alanında öncü bir merkez olacak proje kapsamında GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce önderliğinde ve Daire Başkanı Yusuf Çelebi’nin ve proje araştırmacıları ATAM Müdürü Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi ve ATAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mine Gül Şeker’in katılımları ile proje protokolü GTÜ Senato Salonu’nda imzalandı. 

AKYAZI’DA VERİM DENEMELERİ YAPILACAK

Kabul edilen proje kapsamında ATAM öğretim üyeleri danışmanlığında Doktora öğrencisi Nida Arslan’ın tezi kapsamında yenilikçi mikrobiyal gübre üretilerek Sakarya Akyazı’da kurulacak serada verim denemeleri yapılacak. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Doç. Dr. Özlem Akkaya da araştırmacı olarak yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.