19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Avcıların hedefi olmamaları için Ormanya’da!

Spor 27.09.2021 - 13:03, Güncelleme: 27.09.2021 - 13:03
 

Avcıların hedefi olmamaları için Ormanya’da!

AFYON AKÜREM’DEN GETİRİLEN YABAN HAYVANLARI;

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) tedavileri tamamlanan ördek, kaz, leylek ve suna kuşları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ormanya Doğal Yaşam Parkı’na gönderildi. Afyonkarahisar’da belirli aralıklarla hayvansever vatandaşlar tarafından bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından AKÜREM’e getirilen 4 angıt, bir suna ördeği ile 2 leylek ve bir kazın bakım ve tedavileri tamamlandı. Kuşlar, kafeslere konularak Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin görevlendirdiği bir araçla Ormanya’ya gönderildi. Göç mevsiminin ve av sezonunun başlamış olmasından dolayı daha güvenli olması için, kuşların Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ormanya Doğal Yaşam Parkı’na gönderilmesine uygun gördüklerini kaydeden AKÜREM Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır yaptığı açıklamada: “Aslında hepsi de sağlıklı hayvanla, doğaya dönebilecek durumdalar. Ancak, leylekler için göç mevsimi başladı. Şuandaki durumları göç için yeterli olmaya bilir. Ormanya’nın daha geniş ve doğal alanları var. Burada sezonu da rahatlıkla geçirebilirler. Yine angıt ve suna ördekleri için de av sezonu başladı. Doğaya kazandırdığımız hayvanların avcıların hedefi olmaması için Ormanya’ya gönderiyoruz. Avcı açısından çok güvenli olacaktır. Kuşlar kendi istediği takdirde yine buradan göç edebilecektir.”  
AFYON AKÜREM’DEN GETİRİLEN YABAN HAYVANLARI;

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) tedavileri tamamlanan ördek, kaz, leylek ve suna kuşları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ormanya Doğal Yaşam Parkı’na gönderildi.

Afyonkarahisar’da belirli aralıklarla hayvansever vatandaşlar tarafından bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından AKÜREM’e getirilen 4 angıt, bir suna ördeği ile 2 leylek ve bir kazın bakım ve tedavileri tamamlandı. Kuşlar, kafeslere konularak Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin görevlendirdiği bir araçla Ormanya’ya gönderildi. Göç mevsiminin ve av sezonunun başlamış olmasından dolayı daha güvenli olması için, kuşların Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ormanya Doğal Yaşam Parkı’na gönderilmesine uygun gördüklerini kaydeden AKÜREM Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır yaptığı açıklamada: “Aslında hepsi de sağlıklı hayvanla, doğaya dönebilecek durumdalar. Ancak, leylekler için göç mevsimi başladı. Şuandaki durumları göç için yeterli olmaya bilir. Ormanya’nın daha geniş ve doğal alanları var. Burada sezonu da rahatlıkla geçirebilirler. Yine angıt ve suna ördekleri için de av sezonu başladı. Doğaya kazandırdığımız hayvanların avcıların hedefi olmaması için Ormanya’ya gönderiyoruz. Avcı açısından çok güvenli olacaktır. Kuşlar kendi istediği takdirde yine buradan göç edebilecektir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.