Azerbaycanlı öğrenciler ülkesini tanıttı

Kocaeli 08.01.2015 - 14:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Azerbaycanlı öğrenciler ülkesini tanıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) ile ortaklaşa düzenlenen “Ülke Tanıtım Günleri” başladı. İlk olarak Azeri öğrenciler Azerbaycan’ı, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü seminer salonunda tanıtma fırsatı buldular.   20 FARKLI ÜLKE 100 MİSAFİR ÖĞRENCİ Azeri öğrenciler, yaptıkları etkinliklerle diğer ülke öğrencilerine kendi ülkelerini tanıttılar. Azerbaycan’ın tanıtımıyla başlayan programda ülke yemekleri ve halk oyunları sergilendi. Kültürel etkinlikleri, ekonomik ve siyasi faaliyetleri, tarihi ve Türkiye ile geçmişe dayanan ilişkileri hakkında Azeri öğrenciler bilgi verdi. Programa Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KISA) yönetimi, STK temsilcileri, gençlik liderleri ve 20 farklı ülkeden 100’ ün üzerinde uluslar arası öğrenci katıldı.   TÜRKİYE-AZERBAYCAN DOSTLUĞU Ülkesini tanıtan Kocaeli Üniversitesi İktisat Bölümü 4. sınıf öğrencisi Tural Tahirli, Türkiye ile Azerbaycan’ın dostluk ilişkisinin çok eskiye dayandığını belirterek, bu dostluğun insanlık var oldukça devam etmesini istediklerini söyledi. Tahirli, “Bağımsızlık mücadelesinde Azerbaycan’ı ilk tanıyan ülke Türkiye oldu” bilgisini hatırlatarak, Türk toplumlarının birbirleriyle dostluk ilişkilerinin arttırılması gerektiğini vurguladı.   DİĞER ÜLKELER DE TANITILACAK Her biri farklı ülkelerden gelen öğrenciler, böyle sıcak bir ortamda bir araya gelerek, bunun gibi organizasyonların içinde oldukları için çok şanslı olduklarını söylediler. Ayrıca onlara bu imkânları sunan başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere, bu organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü’nün düzenlediği bu programlar, ilerideki günlerde farklı ülkelerin de tanıtımlarıyla devam edecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) ile ortaklaşa düzenlenen “Ülke Tanıtım Günleri” başladı. İlk olarak Azeri öğrenciler Azerbaycan’ı, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü seminer salonunda tanıtma fırsatı buldular.

 

20 FARKLI ÜLKE 100 MİSAFİR ÖĞRENCİ

Azeri öğrenciler, yaptıkları etkinliklerle diğer ülke öğrencilerine kendi ülkelerini tanıttılar. Azerbaycan’ın tanıtımıyla başlayan programda ülke yemekleri ve halk oyunları sergilendi. Kültürel etkinlikleri, ekonomik ve siyasi faaliyetleri, tarihi ve Türkiye ile geçmişe dayanan ilişkileri hakkında Azeri öğrenciler bilgi verdi. Programa Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KISA) yönetimi, STK temsilcileri, gençlik liderleri ve 20 farklı ülkeden 100’ ün üzerinde uluslar arası öğrenci katıldı.

 

TÜRKİYE-AZERBAYCAN DOSTLUĞU

Ülkesini tanıtan Kocaeli Üniversitesi İktisat Bölümü 4. sınıf öğrencisi Tural Tahirli, Türkiye ile Azerbaycan’ın dostluk ilişkisinin çok eskiye dayandığını belirterek, bu dostluğun insanlık var oldukça devam etmesini istediklerini söyledi. Tahirli, “Bağımsızlık mücadelesinde Azerbaycan’ı ilk tanıyan ülke Türkiye oldu” bilgisini hatırlatarak, Türk toplumlarının birbirleriyle dostluk ilişkilerinin arttırılması gerektiğini vurguladı.

 

DİĞER ÜLKELER DE TANITILACAK

Her biri farklı ülkelerden gelen öğrenciler, böyle sıcak bir ortamda bir araya gelerek, bunun gibi organizasyonların içinde oldukları için çok şanslı olduklarını söylediler. Ayrıca onlara bu imkânları sunan başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere, bu organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü’nün düzenlediği bu programlar, ilerideki günlerde farklı ülkelerin de tanıtımlarıyla devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.