19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bakan Çavuşoğlu, Türkkan’ın sorusunu yanıtsız bıraktı

Siyaset 11.08.2021 - 10:01, Güncelleme: 11.08.2021 - 10:01
 

Bakan Çavuşoğlu, Türkkan’ın sorusunu yanıtsız bıraktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya’da rehin tutulan ve 1,5 yıldır haber alınamayan 7 Türk vatandaşının durumlarının yakından takip edildiğini bildirdi. Bakan Çavuşoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın, vatandaşların neden hala kurtarılamadığı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Türkkan, Libya’da kurtarılamayan 7 vatandaşın durumunu soru önergesi ile TBMM gündemine taşımıştı. Türkkan, önergesinde, Libya’da yaşanan iç savaş döneminde kaçırılan 7 Türk vatandaşının aradan 15 ay geçmesine rağmen hala kurtarılamadığını belirterek, diğer ülkeler rehin tutulan vatandaşlarını kurtarırken Türkiye’nin 7 vatandaşını neden hala kurtaramadığını sormuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkkan’ın önergesini yanıtladı. TÜM KANALLAR ÜZERİNDEN GİRİŞİMLER SÜRÜYOR Bakan Çavuşoğlu yanıtında yurt dışındaki vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ve karşılaştıkları sorunların çözüme kavuşturulmasının Dışişleri Bakanlığı’nın öncelikli görevleri arasında yer aldığını belirtti. Çavuşoğlu, 7 vatandaşın serbest bırakılarak Türkiye’ye dönmeleri için Libya makamları ve BM dahil tüm kanallar üzerinden girişimlerini sürdürdüklerini bildirdi. Çavuşoğlu, Türkkan’ın, vatandaşların neden hala kurtarılamadığı sorusunu ise yanıtsız bıraktı. Kaçırılan vatandaşların aileleri bilgi alamamaktan yakınmalarına rağmen Bakan Çavuşoğlu, Türkkan’ın önergesine verdiği cevapta ailelere gerekli bilgilendirmenin yapıldığını ifade etti. DURUMLARI YAKINDAN TAKİP EDİLMEKTE Bakan Çavuşoğlu’nun yanıtı şöyle: “Yurtdışındaki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve karşılaştıkları sorunların çözüme kavuşturulması Bakanlığımız ve yurtdışındaki temsilciliklerimizin asli ve öncelikli görevleri arasında yer almakta olup, titizlikle yerine getirilmektedir. Bu kapsamda, Libya’da Hafter yanlısı kuvvetler tarafından alıkonulan 12 vatandaşımızdan 5'inin ülkemize salimen dönüşleri sağlanmış olup, kalan 7 vatandaşımızın durumları yakından takip edilmekte, serbest bırakılarak ülkemize dönmeleri için Libya makamları ve BM dahil tüm kanallar üzerinden girişimlerimiz sürdürülmekte, vatandaşlarımızın ailelerine gerekli bilgilendirmede bulunulmaktadır.”    
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya’da rehin tutulan ve 1,5 yıldır haber alınamayan 7 Türk vatandaşının durumlarının yakından takip edildiğini bildirdi. Bakan Çavuşoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın, vatandaşların neden hala kurtarılamadığı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Türkkan, Libya’da kurtarılamayan 7 vatandaşın durumunu soru önergesi ile TBMM gündemine taşımıştı. Türkkan, önergesinde, Libya’da yaşanan iç savaş döneminde kaçırılan 7 Türk vatandaşının aradan 15 ay geçmesine rağmen hala kurtarılamadığını belirterek, diğer ülkeler rehin tutulan vatandaşlarını kurtarırken Türkiye’nin 7 vatandaşını neden hala kurtaramadığını sormuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkkan’ın önergesini yanıtladı.

TÜM KANALLAR ÜZERİNDEN GİRİŞİMLER SÜRÜYOR

Bakan Çavuşoğlu yanıtında yurt dışındaki vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ve karşılaştıkları sorunların çözüme kavuşturulmasının Dışişleri Bakanlığı’nın öncelikli görevleri arasında yer aldığını belirtti. Çavuşoğlu, 7 vatandaşın serbest bırakılarak Türkiye’ye dönmeleri için Libya makamları ve BM dahil tüm kanallar üzerinden girişimlerini sürdürdüklerini bildirdi. Çavuşoğlu, Türkkan’ın, vatandaşların neden hala kurtarılamadığı sorusunu ise yanıtsız bıraktı. Kaçırılan vatandaşların aileleri bilgi alamamaktan yakınmalarına rağmen Bakan Çavuşoğlu, Türkkan’ın önergesine verdiği cevapta ailelere gerekli bilgilendirmenin yapıldığını ifade etti.

DURUMLARI YAKINDAN TAKİP EDİLMEKTE

Bakan Çavuşoğlu’nun yanıtı şöyle: “Yurtdışındaki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve karşılaştıkları sorunların çözüme kavuşturulması Bakanlığımız ve yurtdışındaki temsilciliklerimizin asli ve öncelikli görevleri arasında yer almakta olup, titizlikle yerine getirilmektedir. Bu kapsamda, Libya’da Hafter yanlısı kuvvetler tarafından alıkonulan 12 vatandaşımızdan 5'inin ülkemize salimen dönüşleri sağlanmış olup, kalan 7 vatandaşımızın durumları yakından takip edilmekte, serbest bırakılarak ülkemize dönmeleri için Libya makamları ve BM dahil tüm kanallar üzerinden girişimlerimiz sürdürülmekte, vatandaşlarımızın ailelerine gerekli bilgilendirmede bulunulmaktadır.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.