Bakan Varank’tan Gebze’deki lise için başvuru daveti!

Gebze 05.07.2021 - 14:53, Güncelleme: 05.07.2021 - 14:55
 

Bakan Varank’tan Gebze’deki lise için başvuru daveti!

Bakan Varank’tan Gebze’deki lise için başvuru daveti!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Geleceğin bilim insanları arasında yer almak isteyen tüm öğrencilerimizi, TÜBİTAK’ın Gebze’deki yerleşkesinde hizmet verecek fen lisesine başvuru yapmaya davet ediyorum” dedi. Türkiye’nin parlak beyinlerini yetiştirmek hedefiyle yola çıkan TÜBİTAK Fen Lisesi, eğitim hayatına başlıyor. TÜBİTAK’ın Gebze’deki yerleşkesinde hizmet verecek fen lisesi, geleceğin bilim yıldızlarına ev sahipliği yapacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerin TÜBİTAK Fen Lisesi için 4 Temmuz’a kadar başvuru yapabileceklerini söyleyerek “Geleceğin bilim insanları arasında yer almak isteyen tüm öğrencilerimizi, TÜBİTAK Fen Lisesi’ne başvuru yapmaya davet ediyorum” dedi. BİLİM VE TEKNOLOJİ YILDIZLARINI YETİŞTİRECEĞİZ Gerede OSB’de Halavet Gıda Jelatin Fabrikasının açılış töreninde konuşan Bakan Varank, şunları söyledi: “Teknolojik dönüşüm sürecinde yetişmiş insan kaynağı en önemli husus. Bu manada bizim gençlerimizin de potansiyeli çok yüksek. Fırsat verildiğinde, yol gösterildiğinde inanılmaz işlere imza atabiliyorlar. Bu nedenle biz de ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim ve teknoloji yıldızlarını özel olarak yetiştireceğimiz TÜBİTAK Fen Lisesi’ni eğitim altyapımıza kazandırıyoruz. BİLİM İNSANLARI YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ Burada bilgi ve teknoloji üretimi ile ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak, analitik düşünen, toplum ve çevre bilinci gelişmiş geleceğin lider bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz. LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerimiz, fen lisemizin giriş sınavı başvurularını 2-4 Temmuz tarihlerinde e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirler. Geleceğin bilim insanları arasında yer almak isteyen tüm öğrencilerimizi, TÜBİTAK Fen Lisesi’ne başvuru yapmaya davet ediyorum.”
Bakan Varank’tan Gebze’deki lise için başvuru daveti!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Geleceğin bilim insanları arasında yer almak isteyen tüm öğrencilerimizi, TÜBİTAK’ın Gebze’deki yerleşkesinde hizmet verecek fen lisesine başvuru yapmaya davet ediyorum” dedi.

Türkiye’nin parlak beyinlerini yetiştirmek hedefiyle yola çıkan TÜBİTAK Fen Lisesi, eğitim hayatına başlıyor. TÜBİTAK’ın Gebze’deki yerleşkesinde hizmet verecek fen lisesi, geleceğin bilim yıldızlarına ev sahipliği yapacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerin TÜBİTAK Fen Lisesi için 4 Temmuz’a kadar başvuru yapabileceklerini söyleyerek “Geleceğin bilim insanları arasında yer almak isteyen tüm öğrencilerimizi, TÜBİTAK Fen Lisesi’ne başvuru yapmaya davet ediyorum” dedi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ YILDIZLARINI YETİŞTİRECEĞİZ

Gerede OSB’de Halavet Gıda Jelatin Fabrikasının açılış töreninde konuşan Bakan Varank, şunları söyledi: “Teknolojik dönüşüm sürecinde yetişmiş insan kaynağı en önemli husus. Bu manada bizim gençlerimizin de potansiyeli çok yüksek. Fırsat verildiğinde, yol gösterildiğinde inanılmaz işlere imza atabiliyorlar. Bu nedenle biz de ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim ve teknoloji yıldızlarını özel olarak yetiştireceğimiz TÜBİTAK Fen Lisesi’ni eğitim altyapımıza kazandırıyoruz.

BİLİM İNSANLARI YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Burada bilgi ve teknoloji üretimi ile ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak, analitik düşünen, toplum ve çevre bilinci gelişmiş geleceğin lider bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz. LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerimiz, fen lisemizin giriş sınavı başvurularını 2-4 Temmuz tarihlerinde e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirler. Geleceğin bilim insanları arasında yer almak isteyen tüm öğrencilerimizi, TÜBİTAK Fen Lisesi’ne başvuru yapmaya davet ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.