BİLKAR’dan dayanışma çağrısı!

Kültür-Sanat 09.08.2021 - 10:05, Güncelleme: 09.08.2021 - 10:05
 

BİLKAR’dan dayanışma çağrısı!

Pandemi sürecini küçülerek ama varlığını koruyarak geçiren Gebze BİLKAR, yeni yerine taşınıyor. Kooperatif yönetimi, destekçilerine maddi dayanışma çağrısında bulundu.

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif sivil toplum örgütü BİLKAR, dayanışma çağrısında bulundu. Pandemi sürecinin getirdiği kısıtlamalardan ötürü faaliyetlerini daha çok çevirimiçi sürdüren BİLKAR bu süreci küçülerek ama varlığını koruyarak geride bıraktı. İçinde bulunduğumuz süreçte yerini değiştirerek daha nezih bir ortama taşınmaya çalışan kooperatif, destekçilerine maddi destek çağrısında bulundu. Yönetim Kurulu adına Başkan Serdar Dikkatli tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: KÜÇÜLMEYE GİDEREK VARLIĞINI DEVAM ETTİRDİ Dünyada yaşanan pandemi süreci hayatın her alanını derinden etkiledi. Bu alanlardan biri de kültür sanat çalışmaları oldu. Salgının ülkemizde görülmesi ile birlikte ilk kültür sanat merkezleri, tiyatrolar ve sinema salonları kapatıldı. Edebiyat dergileri basılamadı, konserler yasaklandı, sanat ve edebiyat alanına dair tüm çalışmalar askıya alındı.  Bu süre zarfında sanatın her alanında çalışan emekçiler ve onların bağlı olduğu kuruluşlar büyük zorluklar yaşadı. Ekonomik gücü olan sanat ve edebiyat kuruluşları kendi birikimleriyle ayakta kalmaya çalışırken, birikimi olmayan çok sayıda sanat merkezi ve edebiyat kuruluşu kapanmak, faaliyetlerine son vermek zorunda kaldı. Bilim ve Sanat Kooperatifi BİLKAR, bu süreçten ağır darbeler alsa da küçülmeye giderek varlığını devam ettirmeye çalıştı. Ve az sayıda kişinin özveri ve dayanışmasıyla ayakta kalmayı başardı. Ayrıca bununla yetinmeyip çalışmalarını sosyal medya kanallarına taşıyarak birbirinden değerli konu ve konukla konserler, tiyatro gösterimleri ve söyleşirler gerçekleştirdi. Yine tiyatro ve sanat topluluklarıyla dayanışma içinde oldu. HİÇBİR MADDİ BİRİKİMİMİZ KALMADI Sanat, en genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi ve yansıması olarak karımıza çıkar. BİLKAR bu yaratıcılık ve hayal gücüyle yola çıkarak ve dostlarının kendisi ile dayanışma içinde olacağına inanarak yeni bir sürece hazırlanıyor. İmkân ve olanakları daha fazla olan, kurslarımızı en verimli şekilde gerçekleştirebileceğimiz, kültür sanat çalışmalarımıza çok yakışacak yeni bir yere taşınıyoruz. Hiçbir maddi birikimimizin kalmadığı bu dönemde bu kararı verirken hayatlarına dokunduğumuz, hep dayanışma içinde olduğumuz dostlarımızın desteğine güveniyoruz. Kısacası maddi yükü ağır olan yeni bir yere taşınıyoruz ve sizleri de omzumuzdan yük almaya, makbuz karşılığında kooperatifimize bağış yapmaya davet ediyoruz. Salgın hastalık ne kadar tehlikeliyse sanatsız ve kültürsüz bir toplum o derece tehlikelidir. Kültür sanat emekçileri, sanatçı ve aydınlar ve bu toplamın en önemli bileşeni olan sanat dostları, içinden geçtiğimiz karanlık dönemi aşacak, günü aydınlığa çıkaracaktır.”
Pandemi sürecini küçülerek ama varlığını koruyarak geçiren Gebze BİLKAR, yeni yerine taşınıyor. Kooperatif yönetimi, destekçilerine maddi dayanışma çağrısında bulundu.

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif sivil toplum örgütü BİLKAR, dayanışma çağrısında bulundu. Pandemi sürecinin getirdiği kısıtlamalardan ötürü faaliyetlerini daha çok çevirimiçi sürdüren BİLKAR bu süreci küçülerek ama varlığını koruyarak geride bıraktı. İçinde bulunduğumuz süreçte yerini değiştirerek daha nezih bir ortama taşınmaya çalışan kooperatif, destekçilerine maddi destek çağrısında bulundu. Yönetim Kurulu adına Başkan Serdar Dikkatli tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

KÜÇÜLMEYE GİDEREK VARLIĞINI DEVAM ETTİRDİ

Dünyada yaşanan pandemi süreci hayatın her alanını derinden etkiledi. Bu alanlardan biri de kültür sanat çalışmaları oldu. Salgının ülkemizde görülmesi ile birlikte ilk kültür sanat merkezleri, tiyatrolar ve sinema salonları kapatıldı. Edebiyat dergileri basılamadı, konserler yasaklandı, sanat ve edebiyat alanına dair tüm çalışmalar askıya alındı.  Bu süre zarfında sanatın her alanında çalışan emekçiler ve onların bağlı olduğu kuruluşlar büyük zorluklar yaşadı. Ekonomik gücü olan sanat ve edebiyat kuruluşları kendi birikimleriyle ayakta kalmaya çalışırken, birikimi olmayan çok sayıda sanat merkezi ve edebiyat kuruluşu kapanmak, faaliyetlerine son vermek zorunda kaldı. Bilim ve Sanat Kooperatifi BİLKAR, bu süreçten ağır darbeler alsa da küçülmeye giderek varlığını devam ettirmeye çalıştı. Ve az sayıda kişinin özveri ve dayanışmasıyla ayakta kalmayı başardı. Ayrıca bununla yetinmeyip çalışmalarını sosyal medya kanallarına taşıyarak birbirinden değerli konu ve konukla konserler, tiyatro gösterimleri ve söyleşirler gerçekleştirdi. Yine tiyatro ve sanat topluluklarıyla dayanışma içinde oldu.

HİÇBİR MADDİ BİRİKİMİMİZ KALMADI

Sanat, en genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi ve yansıması olarak karımıza çıkar. BİLKAR bu yaratıcılık ve hayal gücüyle yola çıkarak ve dostlarının kendisi ile dayanışma içinde olacağına inanarak yeni bir sürece hazırlanıyor. İmkân ve olanakları daha fazla olan, kurslarımızı en verimli şekilde gerçekleştirebileceğimiz, kültür sanat çalışmalarımıza çok yakışacak yeni bir yere taşınıyoruz. Hiçbir maddi birikimimizin kalmadığı bu dönemde bu kararı verirken hayatlarına dokunduğumuz, hep dayanışma içinde olduğumuz dostlarımızın desteğine güveniyoruz. Kısacası maddi yükü ağır olan yeni bir yere taşınıyoruz ve sizleri de omzumuzdan yük almaya, makbuz karşılığında kooperatifimize bağış yapmaya davet ediyoruz. Salgın hastalık ne kadar tehlikeliyse sanatsız ve kültürsüz bir toplum o derece tehlikelidir. Kültür sanat emekçileri, sanatçı ve aydınlar ve bu toplamın en önemli bileşeni olan sanat dostları, içinden geçtiğimiz karanlık dönemi aşacak, günü aydınlığa çıkaracaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.