Bir duruştur ÇANAKKALE

Gündem 18.03.2021 - 09:23, Güncelleme: 18.03.2021 - 09:26
 

Bir duruştur ÇANAKKALE

Başta Türk Milleti olmak üzere birçok milletin tarihini yeniden yazmasını sağlayan Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

  Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü! Bundan tam 106 yıl önce atalarımız Çanakkale’de tarih yazdı. Yıl 1915… 1’inci Dünya Savaşı’nın en çetin dönemi yaşanıyordu… İşgal güçlerinin şubat ayından itibaren boğazları ele geçirmek için yaptığı saldırı mart ayında Çanakkale’de şiddetlendi. Nusret Mayın Gemisi ışıklarını söndürüp ilerlemeye başladı. Akyarlar’a sessiz bir şekilde mayınlarını bıraktı. 10 gün sonra saldırıya geçen müttefik donanmasından 3 büyük gemi, mayınlara çarparak Boğaz’ın serin sularında battı. ÇANAKKALE GEÇİLMEZ Bu olay savaşın seyrini değiştirdi. 18 Mart günü Türk askeri, var gücüyle direndiği, kudreti ve vatan sevgisiyle karşı koyduğu işgalcileri püskürttü. O gün denizde bozguna uğrayan düşman kuvvetleri, bu kez Çanakkale’ye karadan girmek istedi. Karşılarında Ulu Önder Mustafa Kemal komutasındaki Türk birlikleri vardı.  25 Nisan 1915 sabahı tarihin akışını tamamen değiştiren Çanakkale Kara Savaşları başladı. Önce Anafartalar, sonra Conkbayarı Zaferleri geldi. Düşman kuvvetleri çekildi. ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü tüm dünyaya kanıtlandı. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir” dediği zaferdir. GEBZE BÖLGESİ’NDE TÖRENLERLE KUTLANACAK Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü Gebze Bölgesi’nde tören ve anma programları ile kutlanacak. Gebze’nin anma programı sat 10.00’da Gebze Şehitliği ziyareti ile başlayacak. Daha sonra Gebze Kültür Merkezi’nde saat 11.00’da düzenlenecek tören ile atalarımız anılacak. Darıca’da şehitlerimiz saat 10.30’da Darıca Dudayev Parkı’nda çelenk sunma töreni, 11.00’da Nenehatun Şehitlik Ziyareti ve 11.30’da Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tören ile anılacak. Çayırova’da törenler saat 10.00’da Çayırova Şehitliği’nde çelenk sunma töreni başlayacak, saat 11.00’da Çayırova Kültür Merkezi’nde devam edecek. Dilovası’nda ise saat 10.00’da şehitlik ziyareti ile başlayacak anma törenleri saat 10.40 Dilovası Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen tören ile sona erecek.
Başta Türk Milleti olmak üzere birçok milletin tarihini yeniden yazmasını sağlayan Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

  Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü! Bundan tam 106 yıl önce atalarımız Çanakkale’de tarih yazdı. Yıl 1915… 1’inci Dünya Savaşı’nın en çetin dönemi yaşanıyordu… İşgal güçlerinin şubat ayından itibaren boğazları ele geçirmek için yaptığı saldırı mart ayında Çanakkale’de şiddetlendi. Nusret Mayın Gemisi ışıklarını söndürüp ilerlemeye başladı. Akyarlar’a sessiz bir şekilde mayınlarını bıraktı. 10 gün sonra saldırıya geçen müttefik donanmasından 3 büyük gemi, mayınlara çarparak Boğaz’ın serin sularında battı.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Bu olay savaşın seyrini değiştirdi. 18 Mart günü Türk askeri, var gücüyle direndiği, kudreti ve vatan sevgisiyle karşı koyduğu işgalcileri püskürttü. O gün denizde bozguna uğrayan düşman kuvvetleri, bu kez Çanakkale’ye karadan girmek istedi. Karşılarında Ulu Önder Mustafa Kemal komutasındaki Türk birlikleri vardı.  25 Nisan 1915 sabahı tarihin akışını tamamen değiştiren Çanakkale Kara Savaşları başladı. Önce Anafartalar, sonra Conkbayarı Zaferleri geldi. Düşman kuvvetleri çekildi. ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü tüm dünyaya kanıtlandı. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir” dediği zaferdir.

GEBZE BÖLGESİ’NDE TÖRENLERLE KUTLANACAK

Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü Gebze Bölgesi’nde tören ve anma programları ile kutlanacak. Gebze’nin anma programı sat 10.00’da Gebze Şehitliği ziyareti ile başlayacak. Daha sonra Gebze Kültür Merkezi’nde saat 11.00’da düzenlenecek tören ile atalarımız anılacak. Darıca’da şehitlerimiz saat 10.30’da Darıca Dudayev Parkı’nda çelenk sunma töreni, 11.00’da Nenehatun Şehitlik Ziyareti ve 11.30’da Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tören ile anılacak. Çayırova’da törenler saat 10.00’da Çayırova Şehitliği’nde çelenk sunma töreni başlayacak, saat 11.00’da Çayırova Kültür Merkezi’nde devam edecek. Dilovası’nda ise saat 10.00’da şehitlik ziyareti ile başlayacak anma törenleri saat 10.40 Dilovası Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen tören ile sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.