“Buraya siyaset sokmayın yoksa ben gelmem”

Darıca 18.01.2015 - 18:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

“Buraya siyaset sokmayın yoksa ben gelmem”

CHP DARICA ESKİ İLÇE BAŞKANI SELMAN KÖSALİ KAHVALTIDA SERT KONUŞTU

Darıca Karslılar Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda kendisine söz verilen Darıca CHP Eski İlçe Başkanı Selman Kösali, “Birileri Karslılığı alıp kendine mal etti yetmiyormuş gibi bunu satmaya kalktı.”dedi. Darıcalı Siyasetçi Kösali konuşmasına şöyle devam etti. “Darıca Karslılar Derneği kurulmadan önce bir toplantı yapıldı. Ben kurmayın dedi. Zaten Darıca’da Karslılar Derneği vardı. Onu geliştirelim, daha geniş bir yere taşıyalım dedim. Ancak iki taraf da bu duruma sıcak bakmadı. Öyle böyle bu dernek kuruldu. Ancak bu ilçede de Kars’ta bir çok siyasi düşünceye sahip insan var. Ben şahsen solcuyum. Kalkıp Karslılar Derneği’ni CHP bir organı gibi kullansam diğer görüşteki insanlar bana tepki gösterirdi. Ama birileri bu durumun hassasiyetini hiç düşünmedi. Darıca Karslılar Derneği’ni partisinin alt organı haline alenen getirdi. Karslı olup Türkmen, alevi, Kürt, Terekeme, Azeri gibi bir çok renk varken ırkçılığı derneğin içine soktular. Şayet böyle bir siyasi kulvar içinde bu derneği kullanmaya devam edeceklerse ben buraya gelmem. Ama her kesimin derneği olursa üstüme düşen maddi manevi ne varsa destek de olurum, üye de olurum.”dedi. KAISİAD’A DA ÇATTI Kösali konuşmasında Karslı bazı işadamı derneklerine de gönderme yaptı. “Gebze’de herkes işadamı olmuş. Karslı işadamları olarak bir toplantı yapmak üzere benim de davetli olduğum bir oluşum gerçekleşti. Ben katılmadım. Çünkü kendimi işadamı olarak görmedim. Bu işadamları sözde kurdukları dernekle okuyamayan çocuklara yardımcı olacaklarına, aç, ihtiyaç sahibi fakir fukaraya destek vereceklerine, sadece Sarıkamış’a kayak yapmak üzere bir yapı oluşturmuşlar. Herkes Sarıkamış’a şehitleri anmaya gider bu Karslı İşadamları da kayak yapmaya otelin havuzunda yüzmeye giderler.”dedi. HABER: Adnan AYVAZ
CHP DARICA ESKİ İLÇE BAŞKANI SELMAN KÖSALİ KAHVALTIDA SERT KONUŞTU

Darıca Karslılar Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda kendisine söz verilen Darıca CHP Eski İlçe Başkanı Selman Kösali, “Birileri Karslılığı alıp kendine mal etti yetmiyormuş gibi bunu satmaya kalktı.”dedi.

Darıcalı Siyasetçi Kösali konuşmasına şöyle devam etti. “Darıca Karslılar Derneği kurulmadan önce bir toplantı yapıldı. Ben kurmayın dedi. Zaten Darıca’da Karslılar Derneği vardı. Onu geliştirelim, daha geniş bir yere taşıyalım dedim. Ancak iki taraf da bu duruma sıcak bakmadı. Öyle böyle bu dernek kuruldu. Ancak bu ilçede de Kars’ta bir çok siyasi düşünceye sahip insan var. Ben şahsen solcuyum. Kalkıp Karslılar Derneği’ni CHP bir organı gibi kullansam diğer görüşteki insanlar bana tepki gösterirdi. Ama birileri bu durumun hassasiyetini hiç düşünmedi. Darıca Karslılar Derneği’ni partisinin alt organı haline alenen getirdi. Karslı olup Türkmen, alevi, Kürt, Terekeme, Azeri gibi bir çok renk varken ırkçılığı derneğin içine soktular. Şayet böyle bir siyasi kulvar içinde bu derneği kullanmaya devam edeceklerse ben buraya gelmem. Ama her kesimin derneği olursa üstüme düşen maddi manevi ne varsa destek de olurum, üye de olurum.”dedi.

KAISİAD’A DA ÇATTI

Kösali konuşmasında Karslı bazı işadamı derneklerine de gönderme yaptı. “Gebze’de herkes işadamı olmuş. Karslı işadamları olarak bir toplantı yapmak üzere benim de davetli olduğum bir oluşum gerçekleşti. Ben katılmadım. Çünkü kendimi işadamı olarak görmedim. Bu işadamları sözde kurdukları dernekle okuyamayan çocuklara yardımcı olacaklarına, aç, ihtiyaç sahibi fakir fukaraya destek vereceklerine, sadece Sarıkamış’a kayak yapmak üzere bir yapı oluşturmuşlar. Herkes Sarıkamış’a şehitleri anmaya gider bu Karslı İşadamları da kayak yapmaya otelin havuzunda yüzmeye giderler.”dedi.

HABER: Adnan AYVAZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.