Büyükakın, Gebze’nin kurtuluş gününü kutladı!

Gebze 12.10.2021 - 15:48, Güncelleme: 12.10.2021 - 15:48
 

Büyükakın, Gebze’nin kurtuluş gününü kutladı!

Büyükakın, Gebze’nin kurtuluş gününü kutladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı. “Orhan Gazi’nin fethettiği, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin başlangıç noktası, medeniyetlerin yurdu Gebze’mizin kurtuluş yıldönümünde tüm Gebzeli ve Kocaelili vatandaşlarımı kutluyorum” ifadesini kullandı. Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle bir tebrik mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze’nin tarihte İstanbul ve Anadolu’ya bağlantı noktasında önemli bir yerde bulunduğunu belirterek, ”13 Temmuz 1920 tarihinde İngilizler tarafından işgal edilen Gebze’miz, 12 Ekim 1922’de 61. Tümen Süvari Birliği tarafından düşman işgalinden kurtarılmıştır. İstiklal mücadelesi, vatanı canlarından üstün tutan, kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir. “GEBZE’MİZİN ADI GELECEĞE TAŞINACAK” Böyle kutlu bir anlayışla, kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan Cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla, bu güzel ilçemizi yeniden Türk yurdu yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm istiklal kahramanlarını minnetle yad ediyorum. Gebzemizin bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.
Büyükakın, Gebze’nin kurtuluş gününü kutladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı. “Orhan Gazi’nin fethettiği, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin başlangıç noktası, medeniyetlerin yurdu Gebze’mizin kurtuluş yıldönümünde tüm Gebzeli ve Kocaelili vatandaşlarımı kutluyorum” ifadesini kullandı.

Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle bir tebrik mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze’nin tarihte İstanbul ve Anadolu’ya bağlantı noktasında önemli bir yerde bulunduğunu belirterek, ”13 Temmuz 1920 tarihinde İngilizler tarafından işgal edilen Gebze’miz, 12 Ekim 1922’de 61. Tümen Süvari Birliği tarafından düşman işgalinden kurtarılmıştır. İstiklal mücadelesi, vatanı canlarından üstün tutan, kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir.

“GEBZE’MİZİN ADI GELECEĞE TAŞINACAK”

Böyle kutlu bir anlayışla, kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan Cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla, bu güzel ilçemizi yeniden Türk yurdu yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm istiklal kahramanlarını minnetle yad ediyorum. Gebzemizin bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.