Büyükgöz: Eskiçarşı, Viaport gibi olabilir!

Gebze 08.07.2021 - 11:02, Güncelleme: 08.07.2021 - 12:21
 

Büyükgöz: Eskiçarşı, Viaport gibi olabilir!

Büyükgöz: Eskiçarşı, Viaport gibi olabilir!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Eskiçarşı-Gölcüönü Meydanı cadde düzenlemesi ile ilgili esnaf bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Büyükgöz, esnaf ile mutabakata varmaları halinde 2021 sonuna kadar projenin ihale çalışmalarını başlatmak istediklerini ifade etti.  Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölgesi Koordinatörü İbrahim Pehlivan, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, belediye meclis üyeleri ve esnaflar katıldı.  Programın açılış konuşmasını yaparak ön bilgilendirme gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yaptığı açıklamada, “Çarşıdan A’dan Z’ye ayrım yapılmadan herkese davetiye gönderildi. Görüşlerin bildirilmesi ve yanlışların tartışılması adına istişare toplantısı düzenledik” dedi. “MİMARİDE SONSUZ DOĞRU VARDIR” Eskiçarşı için düşünülen projeye, Viaport ve Tuzla Marina benzetmesi yapan Başkan Büyükgöz, esnafı düşünerek hareket edeceklerini belirterek, “Mimaride sonsuz doğru vardır. Bazı şeyler vardır ki kanaatler belirlenir, esnaf kültürüne göre bazı doğrular belirlenir. Tüm binalar, sokağa çıkma zamanı olduğu dönemde ölçümleri yapıldı. Binanın statik durumu ve yapısal analizi not edilerek, giydirmenin binadaki taşıyıcılığı belirlendi. Esnaflarda şu algı var: ‘Sokağa ne kadar taşarsam, o kadar müşteri gelir’. Gerçek ticaretin bereketi yayanın geçtiği yerdir. Müşteri memnuniyetini sürdürülebilir şekilde düzenlerseniz iş kaygısı olmaz. Örneğin Eskiçarşı bir Viaport ya da Tuzla Marina gibi olabilir. Mekana saygı gösterirsek vatandaştan geri dönüşümleri alabiliriz” ifadelerini kullandı. Büyükgöz’ün açıklamasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Burkut projenin detayları hakkında slayt sunumu gerçekleştirirken, Büyükgöz esnafın sorularını yanıtladı.
Büyükgöz: Eskiçarşı, Viaport gibi olabilir!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Eskiçarşı-Gölcüönü Meydanı cadde düzenlemesi ile ilgili esnaf bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Büyükgöz, esnaf ile mutabakata varmaları halinde 2021 sonuna kadar projenin ihale çalışmalarını başlatmak istediklerini ifade etti. 

Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölgesi Koordinatörü İbrahim Pehlivan, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, belediye meclis üyeleri ve esnaflar katıldı.  Programın açılış konuşmasını yaparak ön bilgilendirme gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yaptığı açıklamada, “Çarşıdan A’dan Z’ye ayrım yapılmadan herkese davetiye gönderildi. Görüşlerin bildirilmesi ve yanlışların tartışılması adına istişare toplantısı düzenledik” dedi.

“MİMARİDE SONSUZ DOĞRU VARDIR”

Eskiçarşı için düşünülen projeye, Viaport ve Tuzla Marina benzetmesi yapan Başkan Büyükgöz, esnafı düşünerek hareket edeceklerini belirterek, “Mimaride sonsuz doğru vardır. Bazı şeyler vardır ki kanaatler belirlenir, esnaf kültürüne göre bazı doğrular belirlenir. Tüm binalar, sokağa çıkma zamanı olduğu dönemde ölçümleri yapıldı. Binanın statik durumu ve yapısal analizi not edilerek, giydirmenin binadaki taşıyıcılığı belirlendi. Esnaflarda şu algı var: ‘Sokağa ne kadar taşarsam, o kadar müşteri gelir’. Gerçek ticaretin bereketi yayanın geçtiği yerdir. Müşteri memnuniyetini sürdürülebilir şekilde düzenlerseniz iş kaygısı olmaz. Örneğin Eskiçarşı bir Viaport ya da Tuzla Marina gibi olabilir. Mekana saygı gösterirsek vatandaştan geri dönüşümleri alabiliriz” ifadelerini kullandı. Büyükgöz’ün açıklamasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Burkut projenin detayları hakkında slayt sunumu gerçekleştirirken, Büyükgöz esnafın sorularını yanıtladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.