Büyükgöz; Ülkenin en başarılı belediyesi olduk

Gebze 21.05.2021 - 16:20, Güncelleme: 21.05.2021 - 16:20
 

Büyükgöz; Ülkenin en başarılı belediyesi olduk

Gebze Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı 2.oturumu Gebze Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıda 26 adet parselin devri ve 2020 yılı Bütçe kesin hesabı görüşüldü. Gebze Belediyesi’nin Maliye Bakanlığı’na borçlarına karşılık 26 adet parselin devri muhalefetin şerhine oyuna rağmen kabul edildi. CHP Grubu parsellerin devriyle alakalı kendilerine verilen raporun istedikleri gibi olmadığını ifade ederek, maddeye şerh koydular. Söz konusu arsalarla ilgili açıklama yapan Başkan Zinnur Büyükgöz ise yerlerin değerinin üzerinde satılacağını belirterek,”Bakanlık bu parselleri değerlendirip ona göre karar verecek. Bakanlığın verdiği fiyatların üzerine bir iyileştirme yaparak geçtiğimiz dönem yüksek fiyattan satıl yapmıştık. Örneğin TÜBİTAK’da ahtapot gibi 3 metre genişliğinde 2 kilometre uzunluğunda kadastral bir yolu devrediyoruz. Bu herkesin aklına gelecek bir işlem değil.”dedi. ÇÖPTEN EKMEK TOPLAYAN VAR 2020 yılı bütçesiyle ilgili söz alan CHP Meclis Üyesi Erhan Bölük, özel kalem harcamalarıyla ilgili resmi rakamın dışına çıkarak, “Hedef genel olarak tutturulmuş hatta bazı kalemlerde fazlasıyla gerçekleşmiş. Fakat pandemiden dolayı bazı harcamalar dikkat çekti. Temsil ağırlama 1 Milyon 800 Bin olurken, sosyal yardımlar 2 Milyon 60 bin harcanmış. Pandemiden dolayı bir çok kişi işsiz kalmışken, sosyal yardımların bu kadar az olmasını Gebze Belediyesi’ne yansıtamadık. Bütçede fazlamız var, yardımların artmasını istiyoruz. Çöpten ekmek toplayan insanları görünce yüreğimiz sızlıyor, zaten vatandaş sokağa çıkamıyor, pazara gidemiyor. Gittiği zamanda yeterli alışveriş yapamıyor ”dedi.  CHP'YE TEPKİ GÖSTERDİ CHP’nin özel kalem gideriyle alakalı açıklamasına tepki gösteren Büyükgöz, yanlış bilgi aktardıklarını belirterek, “Buradaki evrakı nasıl çarpıttınız. Burada giderimiz 110 bin TL. Bunu nasıl 1 Milyon 800 bin olarak ifade ettiniz bunu düzeltmeniz gerekir.  Burada muhasebe tekniği açısından ifade dilen konular Bakanlığı ilgilendirir. Temsil ağırlama dışındaki harcamalar tanıtım faaliyetleridir. Bu muhasebe tekniği açısından bu şekilde yazılabilir. Belediye Başkanı 110 Bin TL harcarken, basın Müdürlüğü 1 Milyon harcaması mümkün mü? BÖYLE BİR ŞEY ÜLKEDE YOK Gebze Belediyesi borçsuz Belediye, mali disipliniyle Türkiye’deki Belediyeler arasında bir numara. Böyle bir dönemde bile bütçesinde gelirlerini Yüzde 114 artıran başka bir belediye Türkiye’de yok. Gider bütçesinde yüzde 77 gerçeklemiş ve burada da tasarruf elde etmişiz. Gebze Belediyesi bütçe konusunda Türkiye’de bir numara. Vicdan sahibi bir mali müşavire sorun, bu belediye hakkında söylenecek bir söz yok der.”diye konuştu. Türkiye’nin en başarılı bütçesi muhalefetin kalem kalem reddine rağmen kabul edildi. Buna göre 2020 yılında 370 Milyon olarak belirlenen gider bütçesi 285 Milyon TL olarak gerçekleşirken, 370 Milyon olarak belirlenen gelir bütçesi ise 422 Milyon TL olarak gerçekleşti. Öte yandan bir sonraki meclis toplantısı 1 Haziran tarihinde gerçekleşecek.
Gebze Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı 2.oturumu Gebze Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıda 26 adet parselin devri ve 2020 yılı Bütçe kesin hesabı görüşüldü. Gebze Belediyesi’nin Maliye Bakanlığı’na borçlarına karşılık 26 adet parselin devri muhalefetin şerhine oyuna rağmen kabul edildi. CHP Grubu parsellerin devriyle alakalı kendilerine verilen raporun istedikleri gibi olmadığını ifade ederek, maddeye şerh koydular. Söz konusu arsalarla ilgili açıklama yapan Başkan Zinnur Büyükgöz ise yerlerin değerinin üzerinde satılacağını belirterek,”Bakanlık bu parselleri değerlendirip ona göre karar verecek. Bakanlığın verdiği fiyatların üzerine bir iyileştirme yaparak geçtiğimiz dönem yüksek fiyattan satıl yapmıştık. Örneğin TÜBİTAK’da ahtapot gibi 3 metre genişliğinde 2 kilometre uzunluğunda kadastral bir yolu devrediyoruz. Bu herkesin aklına gelecek bir işlem değil.”dedi.

ÇÖPTEN EKMEK TOPLAYAN VAR

2020 yılı bütçesiyle ilgili söz alan CHP Meclis Üyesi Erhan Bölük, özel kalem harcamalarıyla ilgili resmi rakamın dışına çıkarak, “Hedef genel olarak tutturulmuş hatta bazı kalemlerde fazlasıyla gerçekleşmiş. Fakat pandemiden dolayı bazı harcamalar dikkat çekti. Temsil ağırlama 1 Milyon 800 Bin olurken, sosyal yardımlar 2 Milyon 60 bin harcanmış. Pandemiden dolayı bir çok kişi işsiz kalmışken, sosyal yardımların bu kadar az olmasını Gebze Belediyesi’ne yansıtamadık. Bütçede fazlamız var, yardımların artmasını istiyoruz. Çöpten ekmek toplayan insanları görünce yüreğimiz sızlıyor, zaten vatandaş sokağa çıkamıyor, pazara gidemiyor. Gittiği zamanda yeterli alışveriş yapamıyor ”dedi. 

CHP'YE TEPKİ GÖSTERDİ

CHP’nin özel kalem gideriyle alakalı açıklamasına tepki gösteren Büyükgöz, yanlış bilgi aktardıklarını belirterek, “Buradaki evrakı nasıl çarpıttınız. Burada giderimiz 110 bin TL. Bunu nasıl 1 Milyon 800 bin olarak ifade ettiniz bunu düzeltmeniz gerekir.  Burada muhasebe tekniği açısından ifade dilen konular Bakanlığı ilgilendirir. Temsil ağırlama dışındaki harcamalar tanıtım faaliyetleridir. Bu muhasebe tekniği açısından bu şekilde yazılabilir. Belediye Başkanı 110 Bin TL harcarken, basın Müdürlüğü 1 Milyon harcaması mümkün mü?

BÖYLE BİR ŞEY ÜLKEDE YOK

Gebze Belediyesi borçsuz Belediye, mali disipliniyle Türkiye’deki Belediyeler arasında bir numara. Böyle bir dönemde bile bütçesinde gelirlerini Yüzde 114 artıran başka bir belediye Türkiye’de yok. Gider bütçesinde yüzde 77 gerçeklemiş ve burada da tasarruf elde etmişiz. Gebze Belediyesi bütçe konusunda Türkiye’de bir numara. Vicdan sahibi bir mali müşavire sorun, bu belediye hakkında söylenecek bir söz yok der.”diye konuştu. Türkiye’nin en başarılı bütçesi muhalefetin kalem kalem reddine rağmen kabul edildi. Buna göre 2020 yılında 370 Milyon olarak belirlenen gider bütçesi 285 Milyon TL olarak gerçekleşirken, 370 Milyon olarak belirlenen gelir bütçesi ise 422 Milyon TL olarak gerçekleşti. Öte yandan bir sonraki meclis toplantısı 1 Haziran tarihinde gerçekleşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.