19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Büyükşehir, ulaşım ağının üst yapısı yeniledi!

Kocaeli 20.01.2021 - 12:47, Güncelleme: 20.01.2021 - 12:47
 

Büyükşehir, ulaşım ağının üst yapısı yeniledi!

2020 YILINDA 67 KİLOMETRE YOL, 115 BİN TON ASFALT SERİMİ YAPILDI;

Kocaeli’nin ulaşımına konfor getiren Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin 12 ilçesinde cadde ve sokak ulaşım ağının üst yapısını yeniledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Kocaeli’nin tüm ilçelerinde ulaşımın daha konforlu ve modern bir şekilde olması için 2020 yılında yol üst yapı düzenlemesi çalışmaları yapıldı. Kocaeli genelinde 67 kilometre asfalt yol yapan Büyükşehir Belediyesi, köy yollarına 11 kilometre beton yol, 530 ton stabilize malzeme kullanılarak 410 kilometre stabilize yol yaptı. Modern ve güvenli yolların yanı sıra yayaların kullandığı kaldırımlar için 415 bin metrekare parke, 100 bin metre bordür imalatı yapıldı. 115 BİN TON ASFALT SERİMİ YAPILDI 2020 yılında yol üst yapı düzenlemesi çalışmaları kapsamında, Kocaeli genelinde 67 kilometre asfalt yol yapan Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin tüm ilçelerinde cadde ve sokakların asfaltlanması için 115 bin ton asfalt kullandı. 115 bin ton asfaltın yanında Büyükşehir Belediyesi Solaklar Asfalt Şantiyesinde üretilen 78 bin ton asfalt da ilçe belediyelerine ve asfalt yama çalışmaları için Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri kullanımı için üretildi ve kullanıldı. GEBZE VE DARICA Gebze’de Mollafenari yolu, Gençlik Caddesi, Çiftlik Caddesi ile 1185. Sokak ve 4510.sokakta; Çayırova’da ise Rahmi Dibek ve Yavuz Sultan Selim Caddesinde, Darıca Millet bahçesi otoparkı ve yolları, Aşıroğlu Caddesinde üstyapı çalışmaları tamamlandı. Darıca’da ise Millet Bahçesi batı tarafı giriş kısmındaki 4 bin 300 metrekare alanda 303 araç kapasiteli otopark yapıldı. Otoparkta, engelli araçlara özel park yerleri de bulunuyor. Otopark sıkıntısı çekilmemesi için mevcut iki otoparkı bulunan Darıca Millet Bahçesine Büyükşehir Belediyesi tarafından üçüncü bir otopark inşa edildi. ÇAYIROVA YAVUZ SULTAN SELİM CADDESİ Öte yandan D-100 Karayolu Çayırova’da mevkiinde de yan yoldan gelen araçları Çayırova Mahallesine bağlayan Yavuz Sultan Selim Caddesi’nin başlangıç kısmında yol yenileme çalışması gerçekleştirildi. Gebze Tavşanlı Çiftlik Caddesi’nin bin 250 metrelik kısmına 4 bin ton PMT malzeme serildi. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri PMT serimi sonrasında caddeye yaklaşık 2 bin ton binder asfalt tabakasının serimini de gerçekleştirdi.
2020 YILINDA 67 KİLOMETRE YOL, 115 BİN TON ASFALT SERİMİ YAPILDI;

Kocaeli’nin ulaşımına konfor getiren Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin 12 ilçesinde cadde ve sokak ulaşım ağının üst yapısını yeniledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Kocaeli’nin tüm ilçelerinde ulaşımın daha konforlu ve modern bir şekilde olması için 2020 yılında yol üst yapı düzenlemesi çalışmaları yapıldı. Kocaeli genelinde 67 kilometre asfalt yol yapan Büyükşehir Belediyesi, köy yollarına 11 kilometre beton yol, 530 ton stabilize malzeme kullanılarak 410 kilometre stabilize yol yaptı. Modern ve güvenli yolların yanı sıra yayaların kullandığı kaldırımlar için 415 bin metrekare parke, 100 bin metre bordür imalatı yapıldı.

115 BİN TON ASFALT SERİMİ YAPILDI

2020 yılında yol üst yapı düzenlemesi çalışmaları kapsamında, Kocaeli genelinde 67 kilometre asfalt yol yapan Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin tüm ilçelerinde cadde ve sokakların asfaltlanması için 115 bin ton asfalt kullandı. 115 bin ton asfaltın yanında Büyükşehir Belediyesi Solaklar Asfalt Şantiyesinde üretilen 78 bin ton asfalt da ilçe belediyelerine ve asfalt yama çalışmaları için Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri kullanımı için üretildi ve kullanıldı.

GEBZE VE DARICA

Gebze’de Mollafenari yolu, Gençlik Caddesi, Çiftlik Caddesi ile 1185. Sokak ve 4510.sokakta; Çayırova’da ise Rahmi Dibek ve Yavuz Sultan Selim Caddesinde, Darıca Millet bahçesi otoparkı ve yolları, Aşıroğlu Caddesinde üstyapı çalışmaları tamamlandı. Darıca’da ise Millet Bahçesi batı tarafı giriş kısmındaki 4 bin 300 metrekare alanda 303 araç kapasiteli otopark yapıldı. Otoparkta, engelli araçlara özel park yerleri de bulunuyor. Otopark sıkıntısı çekilmemesi için mevcut iki otoparkı bulunan Darıca Millet Bahçesine Büyükşehir Belediyesi tarafından üçüncü bir otopark inşa edildi.

ÇAYIROVA YAVUZ SULTAN SELİM CADDESİ

Öte yandan D-100 Karayolu Çayırova’da mevkiinde de yan yoldan gelen araçları Çayırova Mahallesine bağlayan Yavuz Sultan Selim Caddesi’nin başlangıç kısmında yol yenileme çalışması gerçekleştirildi. Gebze Tavşanlı Çiftlik Caddesi’nin bin 250 metrelik kısmına 4 bin ton PMT malzeme serildi. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri PMT serimi sonrasında caddeye yaklaşık 2 bin ton binder asfalt tabakasının serimini de gerçekleştirdi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.