“Çalışanların maaşlarını belirlerken mi tasarruf aklınıza geliyor?”

Siyaset 25.01.2021 - 12:02, Güncelleme: 25.01.2021 - 12:02
 

“Çalışanların maaşlarını belirlerken mi tasarruf aklınıza geliyor?”

Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın canlı yayında sarf ettiği sözler ile alakalı, “Çalışanların maaşlarını belirlerken mi tasarruf aklınıza geliyor” dedi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık geçtiğimiz gün Hedef TV’de canlı yayına çıktı. Canlı yayında moderatör Abbas Sır’ın çalışan maaşlarının belirlenmesi üzerine sorduğu soruya, “Darıca Belediyesi’nde grev olmaz. Biz emekçi insanız. Ben belediye başkanı olmadan önce sabahın 6’sında kalkıp ekmeğine bakan bir adamım. İşçi için maaşın ne demek olduğunu çok iyi bilen bir adamım. 20 aydan beri ayın 16’sında belediye personelime maaş yatırmadım. İşçi arkadaşlarımla görüşmelerimde hep söylerim; benim önceliğim maaşların gününde yatması. Ben 900 işçiyi memnun edeceğim diye şehrin geleceğini de karanlığa atamam. Bize teklif geldiğinde ben işçilere ve sendikaya dedim ki ‘Siz istiyorsunuz ki başkanım siz bize bu maaşı verin ama bizden de 200 kişiyi işten çıkartın. O maaşı verirsem 200 kişiyi işten çıkarmam lazım. Ya benim maaşa tamam deyip 200 kişiyi işten çıkarmam lazım ya da herkesi kucaklayacak bir sistemde maaş altyapısı oluşturmam gerekiyor” cevabını vermişti. İNCE HESAPLARI ÇALIŞAN ÜCRETLERİ ÜZERİNDEN BELİRLEMEYİN Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın bu sözleri üzerine Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya bir açıklama yaparak Başkan Bıyık’a sert yüklendi. Çetinkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “çalışanları tehdit etmeyin! Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık Bey bir canlı yayın programında çalışanların ücretlerinin belirlenmesi konusu sorulması üzerine vermiş olduğu cevap tam manası ile çalışanlara aba altından sopa göstermektir. Ne demek talep ettiğiniz ücreti vermem için 200 kişiyi işten çıkarmam lazım gibi bir yaklaşım, böyle bir kriter mi olur? Bu hakkınızı aramayın direnmeyin itiraz etmeyin yoksa kapının önüne bırakılırsınız demektir. Çalışanların maaşlarını belirlerken mi tasarruf aklınıza geliyor? Sayın başkan, ince hesaplarımızı çalışanların ücretlerini belirlerken değil misafir ağırlama giderleri, reklam giderleri, ihalelerde, yatırım kararlarınızda yapın. Emektar kardeşlerimizi ölümü gösterip hastalığa razı etmeye çalışmayın. Mesele personel fazlası ise onu da açıkça söyleyin elbet o mesele içinde bir çift sözümüz olur.”
Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın canlı yayında sarf ettiği sözler ile alakalı, “Çalışanların maaşlarını belirlerken mi tasarruf aklınıza geliyor” dedi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık geçtiğimiz gün Hedef TV’de canlı yayına çıktı. Canlı yayında moderatör Abbas Sır’ın çalışan maaşlarının belirlenmesi üzerine sorduğu soruya, “Darıca Belediyesi’nde grev olmaz. Biz emekçi insanız. Ben belediye başkanı olmadan önce sabahın 6’sında kalkıp ekmeğine bakan bir adamım. İşçi için maaşın ne demek olduğunu çok iyi bilen bir adamım. 20 aydan beri ayın 16’sında belediye personelime maaş yatırmadım. İşçi arkadaşlarımla görüşmelerimde hep söylerim; benim önceliğim maaşların gününde yatması. Ben 900 işçiyi memnun edeceğim diye şehrin geleceğini de karanlığa atamam. Bize teklif geldiğinde ben işçilere ve sendikaya dedim ki ‘Siz istiyorsunuz ki başkanım siz bize bu maaşı verin ama bizden de 200 kişiyi işten çıkartın. O maaşı verirsem 200 kişiyi işten çıkarmam lazım. Ya benim maaşa tamam deyip 200 kişiyi işten çıkarmam lazım ya da herkesi kucaklayacak bir sistemde maaş altyapısı oluşturmam gerekiyor” cevabını vermişti.

İNCE HESAPLARI ÇALIŞAN ÜCRETLERİ ÜZERİNDEN BELİRLEMEYİN

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın bu sözleri üzerine Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya bir açıklama yaparak Başkan Bıyık’a sert yüklendi. Çetinkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “çalışanları tehdit etmeyin! Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık Bey bir canlı yayın programında çalışanların ücretlerinin belirlenmesi konusu sorulması üzerine vermiş olduğu cevap tam manası ile çalışanlara aba altından sopa göstermektir. Ne demek talep ettiğiniz ücreti vermem için 200 kişiyi işten çıkarmam lazım gibi bir yaklaşım, böyle bir kriter mi olur? Bu hakkınızı aramayın direnmeyin itiraz etmeyin yoksa kapının önüne bırakılırsınız demektir. Çalışanların maaşlarını belirlerken mi tasarruf aklınıza geliyor? Sayın başkan, ince hesaplarımızı çalışanların ücretlerini belirlerken değil misafir ağırlama giderleri, reklam giderleri, ihalelerde, yatırım kararlarınızda yapın. Emektar kardeşlerimizi ölümü gösterip hastalığa razı etmeye çalışmayın. Mesele personel fazlası ise onu da açıkça söyleyin elbet o mesele içinde bir çift sözümüz olur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.