Çanakkale ruhu Darıca’da yaşandı

Darıca 18.03.2021 - 13:41, Güncelleme: 18.03.2021 - 13:41
 

Çanakkale ruhu Darıca’da yaşandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Darıca’da düzenlenen törenlerle Çanakkale ruhu Darıca’da yaşandı.

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü için Darıca’da tören düzenlendi. Darıca’da ilk tören Darıca Dudayev Parkı’nda gerçekleşirken Atatürk anıtına Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi ve Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin çelenkleri sunuldu. Çelenk sunma törenine Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile ilçe protokolü katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından çelenk sunma töreni gerçekleşti. ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI Anma programı, çelenk sunma törenin ardından şehitlik ziyareti ile devam etti. Kaymakam Kara ve Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın yanı sıra ilçe protokolü Darıca şehitliğinde şehitler için dua etti. Kur’an tilavetinin okutulduğu anma programında şehitliğe çiçek bırakıldı. Darıca şehitliğine çiçek bırakılmasının ardından Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde anma programı düzenlendi. Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programı; Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Şen, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. EMANETİ DAHA YÜKSEKLERE TAŞIYACAĞIZ Düzenlenen anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Darıca Temsilcisi Emin Geçgil yaptı. Geçgil, “18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Vatan için en kutsal varlığını canını veren şehitlerimizin emanetini daha yükseklere taşıyacağız. Bu vatan topraklarında doğan her Türk evladı, gazi, şehit olmaya adaydır” dedi. EŞSİZ BİR ZAFER Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Darıca Temsilcisi Emin Geçgil’in ardından konuşan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, “Tüm şehitlerimizi, gazilerini ve yakınları rahmetle anıyorum. Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale destanıdır. Bu destan sadece silah mücadelesi ile değil ders veren mücadelesi ile de eşsiz bir zaferdir. Binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu destanın altında vatan aşkı yatmaktadır. Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale, savaşın da bir hukuku olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bize emanet edilen bu vatanda huzur içinde yaşamanın bedeli olarak her an şehitlerimize borçlu olduğumuz inancı her zaman vardır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Savaşı’nın 106. Yılını kutluyor ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Darıca Deniz Yıldızı Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin ve Darıca Belediyesi personelinin hazırladığı video izlendi. Program sonunda ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Darıca’da düzenlenen törenlerle Çanakkale ruhu Darıca’da yaşandı.

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü için Darıca’da tören düzenlendi. Darıca’da ilk tören Darıca Dudayev Parkı’nda gerçekleşirken Atatürk anıtına Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi ve Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin çelenkleri sunuldu. Çelenk sunma törenine Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile ilçe protokolü katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından çelenk sunma töreni gerçekleşti.

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Anma programı, çelenk sunma törenin ardından şehitlik ziyareti ile devam etti. Kaymakam Kara ve Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın yanı sıra ilçe protokolü Darıca şehitliğinde şehitler için dua etti. Kur’an tilavetinin okutulduğu anma programında şehitliğe çiçek bırakıldı. Darıca şehitliğine çiçek bırakılmasının ardından Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde anma programı düzenlendi. Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programı; Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Şen, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

EMANETİ DAHA YÜKSEKLERE TAŞIYACAĞIZ

Düzenlenen anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Darıca Temsilcisi Emin Geçgil yaptı. Geçgil, “18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Vatan için en kutsal varlığını canını veren şehitlerimizin emanetini daha yükseklere taşıyacağız. Bu vatan topraklarında doğan her Türk evladı, gazi, şehit olmaya adaydır” dedi.

EŞSİZ BİR ZAFER

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Darıca Temsilcisi Emin Geçgil’in ardından konuşan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, “Tüm şehitlerimizi, gazilerini ve yakınları rahmetle anıyorum. Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale destanıdır. Bu destan sadece silah mücadelesi ile değil ders veren mücadelesi ile de eşsiz bir zaferdir. Binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu destanın altında vatan aşkı yatmaktadır. Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale, savaşın da bir hukuku olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bize emanet edilen bu vatanda huzur içinde yaşamanın bedeli olarak her an şehitlerimize borçlu olduğumuz inancı her zaman vardır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Savaşı’nın 106. Yılını kutluyor ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Darıca Deniz Yıldızı Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin ve Darıca Belediyesi personelinin hazırladığı video izlendi. Program sonunda ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.