“Çanakkale’den İstiklale Bağımsızlık Destanı”

Çayırova 19.03.2021 - 10:17, Güncelleme: 19.03.2021 - 10:17
 

“Çanakkale’den İstiklale Bağımsızlık Destanı”

Sanatçı Uğur Işılak ve Yazar Serdar Tuncer’in katılım sağladığı programda Çanakkale Savaşı’nda milletimizin azmi ve kahramanlıkları tekrar hatırlatıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale ve İstiklal Marşı’nın Kabulü dolayısıyla “Çanakkale’den İstiklale Bağımsızlık Destanı” temalı bir program düzenledi. Sanatçı Uğur Işılak ve Yazar Serdar Tuncer’in katılım sağladığı programda Çanakkale Savaşı’nda milletimizin azmi ve kahramanlıkları tekrar hatırlatıldı. Programda zaman zaman duygusal anlar yaşanırken “millet olarak aidiyetimizin, değerler manzumemizin, istiklal ve istikbal anlayışımızın sembolü olan İstiklal Marşı’nın önemi şiir ve türkülerle vurgulandı. PANDEMİ KOŞULLARI VE SINIRLI SAYIDA KATILIM Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda, Covid-19 pandemi kuralları titizlikle uygulanırken programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Murat Yavuz, katıldı. Program Kocaeli Büyükşehir Belediyesi YouTube ve gençlik projesi Kılavuz Gençlik Instagram hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Uzun süredir salon programlarının yapılmamasından dolayı canlı yayınlar ilgiyle takip edildi.  AKİF’İN HAYATINDAN KESİTLER VE ŞİİRLERİ Programda sahne alan yazar Serdar Tuncer Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler aktarırken salonda duygulu anlar yaşandı. Akif’in iyi bir mü’min olduğunu ve gençler için örnek alınması gereken sağlam bir karakter ve samimiyet timsali olduğunun altını çizen Tuncer, Milli Şairimizin şiirlerini seslendirdi. Mehmet Akif’in çıkardığı ve Milli Mücadelenin manevi dergisi: Sebilürreşad’ın önemini aktaran Tuncer, Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı zorlukları da paylaştı. DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI Programa katılan bir diğer isim sanatçı Uğur Işılak ise seslendirdiği eserlerle salondakilere ve canlı yayını takip edenlere duygusal anlar yaşattı. Özellikle Uğur Işılak tarafından seslendirilen Zulmü Alkışlayamam, Çanakkale Türküsü, Bayrağı Elden Bırakma ve milli mücadele dönemini anlatan diğer eserlerle yaşanan kahramanlıklar bir kez daha hatırlandı. Gecenin sonunda her iki katılımcıya da Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Yaşar Çakmak tarafından çiçek takdimi yapıldı.
Sanatçı Uğur Işılak ve Yazar Serdar Tuncer’in katılım sağladığı programda Çanakkale Savaşı’nda milletimizin azmi ve kahramanlıkları tekrar hatırlatıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale ve İstiklal Marşı’nın Kabulü dolayısıyla “Çanakkale’den İstiklale Bağımsızlık Destanı” temalı bir program düzenledi. Sanatçı Uğur Işılak ve Yazar Serdar Tuncer’in katılım sağladığı programda Çanakkale Savaşı’nda milletimizin azmi ve kahramanlıkları tekrar hatırlatıldı. Programda zaman zaman duygusal anlar yaşanırken “millet olarak aidiyetimizin, değerler manzumemizin, istiklal ve istikbal anlayışımızın sembolü olan İstiklal Marşı’nın önemi şiir ve türkülerle vurgulandı.

PANDEMİ KOŞULLARI VE SINIRLI SAYIDA KATILIM
Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda, Covid-19 pandemi kuralları titizlikle uygulanırken programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Murat Yavuz, katıldı. Program Kocaeli Büyükşehir Belediyesi YouTube ve gençlik projesi Kılavuz Gençlik Instagram hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Uzun süredir salon programlarının yapılmamasından dolayı canlı yayınlar ilgiyle takip edildi. 


AKİF’İN HAYATINDAN KESİTLER VE ŞİİRLERİ
Programda sahne alan yazar Serdar Tuncer Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler aktarırken salonda duygulu anlar yaşandı. Akif’in iyi bir mü’min olduğunu ve gençler için örnek alınması gereken sağlam bir karakter ve samimiyet timsali olduğunun altını çizen Tuncer, Milli Şairimizin şiirlerini seslendirdi. Mehmet Akif’in çıkardığı ve Milli Mücadelenin manevi dergisi: Sebilürreşad’ın önemini aktaran Tuncer, Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı zorlukları da paylaştı.
DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Programa katılan bir diğer isim sanatçı Uğur Işılak ise seslendirdiği eserlerle salondakilere ve canlı yayını takip edenlere duygusal anlar yaşattı. Özellikle Uğur Işılak tarafından seslendirilen Zulmü Alkışlayamam, Çanakkale Türküsü, Bayrağı Elden Bırakma ve milli mücadele dönemini anlatan diğer eserlerle yaşanan kahramanlıklar bir kez daha hatırlandı. Gecenin sonunda her iki katılımcıya da Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Yaşar Çakmak tarafından çiçek takdimi yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.