19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çayırova Okuyor

Çayırova 16.05.2018 - 21:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova Okuyor

Çayırova Belediyesi tarafından okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve kitap okuma alışkanlığının çocuklara erken yaşta kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yeni bir Kitap Okuma Şenliği daha gerçekleştirildi.

Akse Semt Meydanı’nda doğa temalı alanında yapılan şenlikte kitap okumanın çocukların gelişimine olan katkıları ve kitap okumanın önemi anlatıldı. Bilgievi’nden 100 öğrenci Dağıtılan kitapları heyecan dolu ve meraklı gözlerle okudu. Yaşlarına uygun olarak seçilmiş kitapları özenle okuyan öğrenciler kitaplarını okuduktan sonra arkadaşlarıyla değiştirip kütüphanelerini zenginleştirmiş oldular.   Öğrenciler Kitap Okuyarak Örnek Oldular Kitaplarını açık havada okumanın keyfini çıkaran öğrencilere katılan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, kitap okumanın önemi ve faydaları hakkında tavsiyelerde bulundu. Çocuklarla teker teker ilgilenen ve onlarla birlikte kitap okuyan, okudukları kitaplar hakkında görüşler alan Demirci, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Renkli görüntülerin yaşandığı şenlik alanında değerlendirmede bulunan Başkan Demirci: “Yaşadığımız coğrafyada kitap okuma alışkanlığı yeteri kadar gelişmediği için her yaştan insanın kitap okuması düşüncesiyle bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Özellikle açık alanlarda bu tür kitap okuma etkinlikleri düzenliyoruz ki insanlarımız çocuklarımızı görsünler. Belki çocuklarımızın bu azmi insanlara örnek olur ve okuma kültürümüz birazda olsa artar. Tüm mahallelerimizde bulunan semt konaklarımızda Anne-Çocuk Kulüpleri, Bilgievleri ve Gençlik Merkezlerimle okuyan, araştıran, inceleyen ve deneyimlerini çervesiyle paylaşan bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bunun gibi çeşitli etkinlikler düzenleyerek kitap okumayı daha eğlenceli hale getiriyoruz” dedi. Akse Semt Meydanının yeşille bütünleşmiş ortamında yaklaşık 2 saat süren etkinlik sonrası okudukları kitapları öğrencilere hediye eden belediye yetkilileri aynı zamanda çeşitli ikramlarda bulundular.
Çayırova Belediyesi tarafından okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve kitap okuma alışkanlığının çocuklara erken yaşta kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yeni bir Kitap Okuma Şenliği daha gerçekleştirildi.

Akse Semt Meydanı’nda doğa temalı alanında yapılan şenlikte kitap okumanın çocukların gelişimine olan katkıları ve kitap okumanın önemi anlatıldı. Bilgievi’nden 100 öğrenci Dağıtılan kitapları heyecan dolu ve meraklı gözlerle okudu. Yaşlarına uygun olarak seçilmiş kitapları özenle okuyan öğrenciler kitaplarını okuduktan sonra arkadaşlarıyla değiştirip kütüphanelerini zenginleştirmiş oldular.

 

Öğrenciler Kitap Okuyarak Örnek Oldular


Kitaplarını açık havada okumanın keyfini çıkaran öğrencilere katılan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, kitap okumanın önemi ve faydaları hakkında tavsiyelerde bulundu. Çocuklarla teker teker ilgilenen ve onlarla birlikte kitap okuyan, okudukları kitaplar hakkında görüşler alan Demirci, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Renkli görüntülerin yaşandığı şenlik alanında değerlendirmede bulunan Başkan Demirci: “Yaşadığımız coğrafyada kitap okuma alışkanlığı yeteri kadar gelişmediği için her yaştan insanın kitap okuması düşüncesiyle bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Özellikle açık alanlarda bu tür kitap okuma etkinlikleri düzenliyoruz ki insanlarımız çocuklarımızı görsünler. Belki çocuklarımızın bu azmi insanlara örnek olur ve okuma kültürümüz birazda olsa artar. Tüm mahallelerimizde bulunan semt konaklarımızda Anne-Çocuk Kulüpleri, Bilgievleri ve Gençlik Merkezlerimle okuyan, araştıran, inceleyen ve deneyimlerini çervesiyle paylaşan bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bunun gibi çeşitli etkinlikler düzenleyerek kitap okumayı
daha eğlenceli hale getiriyoruz” dedi. Akse Semt Meydanının yeşille bütünleşmiş ortamında yaklaşık 2 saat süren etkinlik sonrası okudukları kitapları öğrencilere hediye eden belediye yetkilileri aynı zamanda çeşitli ikramlarda bulundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.