Çelik Kubbe İle Hava Sahasında mutlak güvenlik

Gündem 07.08.2024 - 10:02, Güncelleme: 07.08.2024 - 10:02
 

Çelik Kubbe İle Hava Sahasında mutlak güvenlik

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Türkiye'nin hava sahasının milli olarak geliştirilen alçak, orta ve uzun menzilli savunma sistemleri ile yerli radar sistemleri aracılığıyla entegre biçimde korunması için Çelik Kubbe projesinin hayata geçirilmesine karar verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıda, savunma sanayiine yönelik önemli projeler ele alındı.ASELSAN tarafından geliştirilen KORKUT, HİSAR-A+, HİSAR-O+, GÖKDEMİR, GÖKER, GÖKBERK ve SİPER gibi hava savunma sistemlerinin, milli olarak geliştirilen STR, KALKAN, MAR ve AKR radar sistemleri ile entegre çalışmasını öngören Çelik Kubbe projesi, toplantının ana gündem maddelerinden biri oldu. Bu projeyle,  Türkiye'nin hava savunma yeteneklerinin katmanlı bir yapıda entegre edilmesi ve ortak hava resminin oluşturulması hedefleniyor. TOPLANTIDA ALINAN DİĞER KARARLAR Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın ihtiyaçlarına yönelik çeşitli projeler de ele alındı. Alınan kararlar arasında şunlar yer aldı: Hava Savunma ve Füze Sistemleri:  Yeni projeler ve mevcut sistemlerin geliştirilmesi. Millî Muharip Uçak KAAN Projesi: Gelecek dönemde yürütülecek faaliyetler. SİHA ve İHA Projeleri: BAYRAKTAR TB3, AKINCI ve AKSUNGUR gibi silahlı insansız hava araçlarının tedariki ve geliştirilmesi. Uzay Erişim Yeteneği: Türkiye'nin uzay erişim yeteneğinin geliştirilmesine yönelik projeler. Elektronik Harp ve Durumsal Farkındalık Sistemleri: Kara, hava ve denizlerde farkındalığı artırıcı sistemler. Envanter Modernizasyonu: Tanklar ve savaş uçaklarının yerli ve milli imkanlarla modernizasyonu. Komuta Kontrol ve Haberleşme Sistemleri: Yeni tedarik projeleri. Zırhlı Araçlar ve Deniz Araçları: Taktik tekerlekli zırhlı devriye araçları, silah taşıyıcı araçlar ve deniz araçları projeleri. Kuantum Teknolojileri: Altyapı oluşturma projeleri. İnsan Kaynağı ve Yetkinlik: Savunma sanayiinde milli yetkinlik hamlesi projesi. TÜRK ŞİRKETLERİNİN ULUSLARARASI BAŞARISI Defence News tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasında ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, MKE ve ASFAT gibi beş Türk şirketi de yer aldı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, bu başarıyı değerlendirerek, "Savunma sanayiimiz her geçen gün daha da büyüyor, gelişiyor, güçleniyor ve yükseliyor! Türkiye’nin de artık devler liginde önemli bir aktör olduğunu tüm dünyaya gösteriyoruz" dedi. Görgün, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda da Türk savunma sanayisinin gelecekte yeni rekorlara imza atacağına olan inancını dile getirdi. Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin aldığı bu kararlar, Türkiye'nin savunma sanayiindeki yerini daha da sağlamlaştırmayı ve ülkenin güvenlik yeteneklerini artırmayı hedefliyor. Çelik Kubbe projesi ve diğer savunma projeleri, Türkiye'nin milli ve yerli teknolojilerle donatılmış güçlü bir savunma sistemi oluşturma yolundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.
Savunma Sanayii İcra Komitesi, Türkiye'nin hava sahasının milli olarak geliştirilen alçak, orta ve uzun menzilli savunma sistemleri ile yerli radar sistemleri aracılığıyla entegre biçimde korunması için Çelik Kubbe projesinin hayata geçirilmesine karar verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıda, savunma sanayiine yönelik önemli projeler ele alındı.ASELSAN tarafından geliştirilen KORKUT, HİSAR-A+, HİSAR-O+, GÖKDEMİR, GÖKER, GÖKBERK ve SİPER gibi hava savunma sistemlerinin, milli olarak geliştirilen STR, KALKAN, MAR ve AKR radar sistemleri ile entegre çalışmasını öngören Çelik Kubbe projesi, toplantının ana gündem maddelerinden biri oldu. Bu projeyle,  Türkiye'nin hava savunma yeteneklerinin katmanlı bir yapıda entegre edilmesi ve ortak hava resminin oluşturulması hedefleniyor.

TOPLANTIDA ALINAN DİĞER KARARLAR

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın ihtiyaçlarına yönelik çeşitli projeler de ele alındı. Alınan kararlar arasında şunlar yer aldı:

  • Hava Savunma ve Füze Sistemleri:  Yeni projeler ve mevcut sistemlerin geliştirilmesi.
  • Millî Muharip Uçak KAAN Projesi: Gelecek dönemde yürütülecek faaliyetler.
  • SİHA ve İHA Projeleri: BAYRAKTAR TB3, AKINCI ve AKSUNGUR gibi silahlı insansız hava araçlarının tedariki ve geliştirilmesi.
  • Uzay Erişim Yeteneği: Türkiye'nin uzay erişim yeteneğinin geliştirilmesine yönelik projeler.
  • Elektronik Harp ve Durumsal Farkındalık Sistemleri: Kara, hava ve denizlerde farkındalığı artırıcı sistemler.
  • Envanter Modernizasyonu: Tanklar ve savaş uçaklarının yerli ve milli imkanlarla modernizasyonu.
  • Komuta Kontrol ve Haberleşme Sistemleri: Yeni tedarik projeleri.
  • Zırhlı Araçlar ve Deniz Araçları: Taktik tekerlekli zırhlı devriye araçları, silah taşıyıcı araçlar ve deniz araçları projeleri.
    Kuantum Teknolojileri: Altyapı oluşturma projeleri.
  • İnsan Kaynağı ve Yetkinlik: Savunma sanayiinde milli yetkinlik hamlesi projesi.

TÜRK ŞİRKETLERİNİN ULUSLARARASI BAŞARISI

Defence News tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasında ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, MKE ve ASFAT gibi beş Türk şirketi de yer aldı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, bu başarıyı değerlendirerek, "Savunma sanayiimiz her geçen gün daha da büyüyor, gelişiyor, güçleniyor ve yükseliyor! Türkiye’nin de artık devler liginde önemli bir aktör olduğunu tüm dünyaya gösteriyoruz" dedi. Görgün, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda da Türk savunma sanayisinin gelecekte yeni rekorlara imza atacağına olan inancını dile getirdi. Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin aldığı bu kararlar, Türkiye'nin savunma sanayiindeki yerini daha da sağlamlaştırmayı ve ülkenin güvenlik yeteneklerini artırmayı hedefliyor. Çelik Kubbe projesi ve diğer savunma projeleri, Türkiye'nin milli ve yerli teknolojilerle donatılmış güçlü bir savunma sistemi oluşturma yolundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.