Çevre düşmanlarına 8 milyon lira para cezası kesildi

Kocaeli 10.01.2017 - 13:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çevre düşmanlarına 8 milyon lira para cezası kesildi

Kocaeli faaliyet gösteren teksilerde yapılan denetimler soncunda 79 tesise 8 milyon TL ceza kesildi.

Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafında 2016 yılında yapılan çalışmalarla ilgili İl Müdürü Ersan Aytaç bir acıkama yaptı. Aytaç yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak, en hassas davrandığı alanlarından birisinin sanayinin yoğun olması nedeni ile ilimizde çevresel etkileri iyileştirmeyi amaçlayan çalışmalar olduğunu belirtti.   7 gün ve 24 saat sürekli denetimler gerçekleştirildiğin belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ersan Aytaç, 2016 yılı içerisinde Kocaeli’de toplam 2 bin 966 adet tesiste çevre denetim yapıldığını ve denetimler sonucunda 79 tesise 8 milyon 204 bin 828 lira idari para cezası kesildiğini söyledi. Bununla birlikte çeşitli kanallardan Müdürlüğe ulaşan bin 777 adet çevre konulu şikâyet değerlendirilerek şikâyet sahipleri bilgilendirildiğin ifade etti.   Hava kalitesinin izlenmesi amacıyla Kocaeli genelinde mevcut istasyon sayısı 11 olduğunu belirten Aytaç, “Dilovası’nda 4, İzmit’te 2, Başiskele, Gölcük, Kandıra, Körfez ve Kartepe İlçelerimizde 1’er adet olmak üzere toplam 11 adet sabit Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu bulunmaktadır. İlimiz genelinde faaliyet gösteren sanayi tesislerinde, kirletici vasfı yüksek olan proses ünitelerine ait bacalarda Sürekli Emisyon Ölçüm Cihazları takılı olup, ölçüm verileri İl Müdürlüğümüz On-line Baca Gazı Ölçüm İzleme Sisteminde izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır” dedi. 2017 yılı Ocak ayı itibari ile Kocaeli’nde faaliyet gösteren 34 tesisin 104 bacasında Sürekli Emisyon Ölçüm Cihazı bulunduğunu hatırlatan Aytaç, il genelinde 1015 adet tesisin Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğine göre Geçici Faaliyet Belgesi işlemleri tamamlandığı, bunlardan 916 tanesi İzin/Lisans işlemlerini tamamlandığın belirtti. Kocaeli’de ÇED ile ilgili faaliyetlere bakıldığında ise 2016 yılında 527 adet tesise kapsam dışı görüşü, 48 adet tesise “ÇED Gerekli Değildir" kararı verildi.  
Kocaeli faaliyet gösteren teksilerde yapılan denetimler soncunda 79 tesise 8 milyon TL ceza kesildi.
Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafında 2016 yılında yapılan çalışmalarla ilgili İl Müdürü Ersan Aytaç bir acıkama yaptı. Aytaç yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak, en hassas davrandığı alanlarından birisinin sanayinin yoğun olması nedeni ile ilimizde çevresel etkileri iyileştirmeyi amaçlayan çalışmalar olduğunu belirtti.
 
7 gün ve 24 saat sürekli denetimler gerçekleştirildiğin belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ersan Aytaç, 2016 yılı içerisinde Kocaeli’de toplam 2 bin 966 adet tesiste çevre denetim yapıldığını ve denetimler sonucunda 79 tesise 8 milyon 204 bin 828 lira idari para cezası kesildiğini söyledi. Bununla birlikte çeşitli kanallardan Müdürlüğe ulaşan bin 777 adet çevre konulu şikâyet değerlendirilerek şikâyet sahipleri bilgilendirildiğin ifade etti.
 
Hava kalitesinin izlenmesi amacıyla Kocaeli genelinde mevcut istasyon sayısı 11 olduğunu belirten Aytaç, “Dilovası’nda 4, İzmit’te 2, Başiskele, Gölcük, Kandıra, Körfez ve Kartepe İlçelerimizde 1’er adet olmak üzere toplam 11 adet sabit Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu bulunmaktadır. İlimiz genelinde faaliyet gösteren sanayi tesislerinde, kirletici vasfı yüksek olan proses ünitelerine ait bacalarda Sürekli Emisyon Ölçüm Cihazları takılı olup, ölçüm verileri İl Müdürlüğümüz On-line Baca Gazı Ölçüm İzleme Sisteminde izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır” dedi. 2017 yılı Ocak ayı itibari ile Kocaeli’nde faaliyet gösteren 34 tesisin 104 bacasında Sürekli Emisyon Ölçüm Cihazı bulunduğunu hatırlatan Aytaç, il genelinde 1015 adet tesisin Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğine göre Geçici Faaliyet Belgesi işlemleri tamamlandığı, bunlardan 916 tanesi İzin/Lisans işlemlerini tamamlandığın belirtti. Kocaeli’de ÇED ile ilgili faaliyetlere bakıldığında ise 2016 yılında 527 adet tesise kapsam dışı görüşü, 48 adet tesise “ÇED Gerekli Değildir" kararı verildi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.