19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP Darıca’dan bütçe tepkisi

Siyaset 08.06.2022 - 17:48, Güncelleme: 08.06.2022 - 17:48
 

CHP Darıca’dan bütçe tepkisi

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, meclis üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, Darıca Belediyesinin bütçesini eleştirdi. CHP Sözcüsü Sarıtoprak ise; “Bu bütçe Darıca’ya ihanet bütçesidir” dedi.

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, partisinin Darıca ilçe örgütünde bir basın toplantısı düzenleyerek, Darıca Belediyesinin ek bütçe görüşmelerine sert eleştiriler yönetti. Bu gün yaşanan olumsuzluklar öncesi 2021 Aralık ayında belediye başkanının plan ve bütçe komisyonunda konuşmasını istediklerini ancak önerinin mecliste kabul edilmediğini söyleyen Aktaş, 2022 yılı hesap edilen bütçenin 283 000.000 TL’lik bütçenin de bugün yüzde 81 oranında artırılmak istendiğini ve bütçe rakamının 512.582.000 TL olarak planlandığını, bugünden ise bütçe rakamlarında yüzde 81 sapma olduğunu ileri sürdü. Meclise gelmeden bütçe rakamlarının üç kez değiştirildiğini söyleyerek; “Gelir kalemlerinde vatandaştan toplanan vergilere yoğunlaştığı görülürken daha önce olmayan bir kalem daha eklendi ve  faiz üzerinden de gelir edinmeyi hedefliyor. Hani faiz dinimizde haramdı?” diye konuştu.  Aktaş, Darıca’nın iyi yönetilemediğini, 4 yılda sadece bir kapalı spor salonu ve kapalı Pazar alanı yapıldığını ifade etti. Emek Mahallesinde yapılan kentsel dönüşümü doğru bulduklarını ve destek olduklarını söyleyen Aktaş; “Ama burada da soru işaretleri var. Vatandaş ile firma arasında bir sözleşme yapılmış ve içeriğini kimse bilmiyor. Aynı gün tüm belediye çalışanları zorunlu olarak açılışa götürüldü. Ayrıca buradan da Suriyelilere 17 dairenin satıldığını tespit ettik” dedi. Aktaş, bu şartlarda erken seçimi en çok da AK Partili belediyelerin istemesi gerektiğine dikkat çekti.  “12 MİLYON TL’LİK ARAÇ KİRALANDI” CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak ise bütçenin Darıca’ya ihanet bütçesi olduğunu ifade etti. Darıca Belediyesinin geçmiş döneme ait 4 milyar, 439 milyon faiz ödediğini söyleyen Sarıtoprak, “Bundan önce de AK Partili belediye vardı ve bu rakamları söyleyemiyorlar. Bunun yanı sıra Darıca Belediyesi 4 yılda 12 milyon TL araç kiralamaya para ödemiş. Belediyeye araç alalım ve kendi araçlarımızı kullanalım dedik ama kabul edilmedi. Esnafı zora sokacak zamlara tepki gösterdik ama oy çokluğu ile meclisten geçirdiler. Ekonomik kriz içinde olan 63 derneğin üç beş ay kirasını ödeyelim dedik ama o da kabul edilmedi. Darıca Belediyesi ayrıca ilçede bulunan 10 bin 260 kişiye 26 milyon 664 bin TL tutarında icra işlemi başlattı” dedi.  CHP Darıca Meclis Üyesi Şadi Güven de Darıca Belediye Bütçesinin ekim ayında 283 milyon TL olarak onaylandığını hatırlatarak, ilave ek bütçeden de 229 milyon harcandığına değindi. Bütçenin geçen yıl %86 gerçekleştiğini söyleyen Güven, bu yılkı bütçenin ilk beş ayında 586 açık verdiğine dikkat çekti. Belediye sosyal tesislerinin ocak ayından bu yana yüzde yüz zam yaptığını da söyleyen Güven, “Belediyenin yıllık 3 milyar reklam gideri var, buralardan kısıtlama yapılmalı” dedi. B ir diğer CHP’li Meclis Üyesi Tuncer Saltaş da belediyenin son beş ayda yaklaşık 200 personeli daha bünyesine kattığını ileri sürdü. 
CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, meclis üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, Darıca Belediyesinin bütçesini eleştirdi. CHP Sözcüsü Sarıtoprak ise; “Bu bütçe Darıca’ya ihanet bütçesidir” dedi.

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, partisinin Darıca ilçe örgütünde bir basın toplantısı düzenleyerek, Darıca Belediyesinin ek bütçe görüşmelerine sert eleştiriler yönetti. Bu gün yaşanan olumsuzluklar öncesi 2021 Aralık ayında belediye başkanının plan ve bütçe komisyonunda konuşmasını istediklerini ancak önerinin mecliste kabul edilmediğini söyleyen Aktaş, 2022 yılı hesap edilen bütçenin 283 000.000 TL’lik bütçenin de bugün yüzde 81 oranında artırılmak istendiğini ve bütçe rakamının 512.582.000 TL olarak planlandığını, bugünden ise bütçe rakamlarında yüzde 81 sapma olduğunu ileri sürdü. Meclise gelmeden bütçe rakamlarının üç kez değiştirildiğini söyleyerek; “Gelir kalemlerinde vatandaştan toplanan vergilere yoğunlaştığı görülürken daha önce olmayan bir kalem daha eklendi ve  faiz üzerinden de gelir edinmeyi hedefliyor. Hani faiz dinimizde haramdı?” diye konuştu.  Aktaş, Darıca’nın iyi yönetilemediğini, 4 yılda sadece bir kapalı spor salonu ve kapalı Pazar alanı yapıldığını ifade etti. Emek Mahallesinde yapılan kentsel dönüşümü doğru bulduklarını ve destek olduklarını söyleyen Aktaş; “Ama burada da soru işaretleri var. Vatandaş ile firma arasında bir sözleşme yapılmış ve içeriğini kimse bilmiyor. Aynı gün tüm belediye çalışanları zorunlu olarak açılışa götürüldü. Ayrıca buradan da Suriyelilere 17 dairenin satıldığını tespit ettik” dedi. Aktaş, bu şartlarda erken seçimi en çok da AK Partili belediyelerin istemesi gerektiğine dikkat çekti. 
“12 MİLYON TL’LİK ARAÇ KİRALANDI”
CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak ise bütçenin Darıca’ya ihanet bütçesi olduğunu ifade etti. Darıca Belediyesinin geçmiş döneme ait 4 milyar, 439 milyon faiz ödediğini söyleyen Sarıtoprak, “Bundan önce de AK Partili belediye vardı ve bu rakamları söyleyemiyorlar. Bunun yanı sıra Darıca Belediyesi 4 yılda 12 milyon TL araç kiralamaya para ödemiş. Belediyeye araç alalım ve kendi araçlarımızı kullanalım dedik ama kabul edilmedi. Esnafı zora sokacak zamlara tepki gösterdik ama oy çokluğu ile meclisten geçirdiler. Ekonomik kriz içinde olan 63 derneğin üç beş ay kirasını ödeyelim dedik ama o da kabul edilmedi. Darıca Belediyesi ayrıca ilçede bulunan 10 bin 260 kişiye 26 milyon 664 bin TL tutarında icra işlemi başlattı” dedi. 
CHP Darıca Meclis Üyesi Şadi Güven de Darıca Belediye Bütçesinin ekim ayında 283 milyon TL olarak onaylandığını hatırlatarak, ilave ek bütçeden de 229 milyon harcandığına değindi. Bütçenin geçen yıl %86 gerçekleştiğini söyleyen Güven, bu yılkı bütçenin ilk beş ayında 586 açık verdiğine dikkat çekti. Belediye sosyal tesislerinin ocak ayından bu yana yüzde yüz zam yaptığını da söyleyen Güven, “Belediyenin yıllık 3 milyar reklam gideri var, buralardan kısıtlama yapılmalı” dedi. B ir diğer CHP’li Meclis Üyesi Tuncer Saltaş da belediyenin son beş ayda yaklaşık 200 personeli daha bünyesine kattığını ileri sürdü. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.