19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP Kocaeli sektör temsilcileri ile Darıca’da buluştu

Siyaset 29.06.2021 - 11:38, Güncelleme: 29.06.2021 - 11:38
 

CHP Kocaeli sektör temsilcileri ile Darıca’da buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üretim ve istihdamı arttırmaya yönelik başlattığı çalıştaylardan biri olan Sanayide İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı, Darıca Hegsagone Otel’de gerçekleşti.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın koordinatörlüğünde, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ev sahipliğinde gerçekleşen programa, CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanvekili Volkan Yılmaz, GOSB Başkanı Vahit Yıldırım,  CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Baran Aydın, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Darıca Belediyesi CHP grubu meclis üyelerinden Özkan Sarıtoprak ve Ayhan Şen, Gebze İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Kadı, il yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının önde gelen isimleri katıldı. YILDIZLI: ORTAK AKILLA HAREKET EDİYORUZ Programın açılış konuşmasını yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı yaptığı konuşmada, “CHP ortak akılla hareket ederek, çözümün muhattapları ile görüşerek yol kat ediyor. Kocaeli sanayinin kalbi. İşsizlik oranları 10 milyonu geçti. CHP aklınıza gelecek tüm sorunları masaya yatırıyor. Çözüm önerilerini tartışarak meyveleri alıyor. Çalıştayın kentimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. TARHAN: GELİR KAYNAKLARI RANTA GİTTİ CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “CHP sorunları yaşayanlar ile bir araya gelip karar mekanizmasını ortaya koyarak çözüm odaklı çalışıyor. Dışarıdan zengin gibi gözüken, ancak arka plana bakıldığında yoksulluk ve işsizliğin olduğu bir şehirdeyiz. Üretime yatırım yapılmadığı için gelir kaynakları ranta gitti. Bu yüzden işsizlik arttı. Bu, Türkiyenin en büyük sorunu. Eğitim sistemindeki bozukluktan kaynaklanan, iktidarın yanlış politikaları yüzünden buradayız. Biz yeni bir hikaye yazmalıyız. Herkes fikirlerini söylemeli. Herkesi dinlemeye hazırız” ifadelerini kullandı. TAŞKIN: ORTAK AKIL, DEMOKRASİNİN KALBİDİR CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, “Önce işlerin erbabına gideceğiz. Sektör bileşenlerini dinleyeceğiz. İstihdam odaklı önerileri raporlaştıracağız. Üretim kendi başına istihdam arttırmıyor. Ülkemizin kangren olmuş meseleleri var. Çalışabilir nüfusun yüzde 49’u çalışıyor. Bu çok ciddi bir sorun. Pandemi kadınların çalışma oranını 4’te 1 düşürdü. Gençleri üretime katamazsak ileri gidemeyiz. Ortak akıl, demokrasinin kalbidir” dedi. YILDIRIM: DARMADAĞIN SİSTEMİ RESETLEMELİYİZ GOSB Başkanı Vahit Yıldırım, “Bu çalıştaylar işin sonunda tartılabilir ölçülebilir şekilde amacına varırsa, bir sonraki çalıştaylara katılımı arttırır. Rakamlar, Türkiye’nin istihdamda üretmeğini gösteriyor. Ülkemiz katma değer üretmiyor. Ne yazık ki, eleştirmeyi çok sevmiyoruz. Ötekileştirmeden, 84 milyonu kardeş bilip, mutlaka ve mutlaka üretmeliyiz. Gebze OSB’de 28 bin çalışanımız var. Türk sanayisinin gelişmesinde istihdama katkı sağlayamazsak mutlaka kavga ederiz. Eğitimde de, sağlıkta da, adalette de darmadağın olmuş sistemi resetlememiz gerekiyor” dedi.    
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üretim ve istihdamı arttırmaya yönelik başlattığı çalıştaylardan biri olan Sanayide İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı, Darıca Hegsagone Otel’de gerçekleşti.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın koordinatörlüğünde, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ev sahipliğinde gerçekleşen programa, CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanvekili Volkan Yılmaz, GOSB Başkanı Vahit Yıldırım,  CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Baran Aydın, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Darıca Belediyesi CHP grubu meclis üyelerinden Özkan Sarıtoprak ve Ayhan Şen, Gebze İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Kadı, il yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının önde gelen isimleri katıldı.

YILDIZLI: ORTAK AKILLA HAREKET EDİYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı yaptığı konuşmada, “CHP ortak akılla hareket ederek, çözümün muhattapları ile görüşerek yol kat ediyor. Kocaeli sanayinin kalbi. İşsizlik oranları 10 milyonu geçti. CHP aklınıza gelecek tüm sorunları masaya yatırıyor. Çözüm önerilerini tartışarak meyveleri alıyor. Çalıştayın kentimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TARHAN: GELİR KAYNAKLARI RANTA GİTTİ

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “CHP sorunları yaşayanlar ile bir araya gelip karar mekanizmasını ortaya koyarak çözüm odaklı çalışıyor. Dışarıdan zengin gibi gözüken, ancak arka plana bakıldığında yoksulluk ve işsizliğin olduğu bir şehirdeyiz. Üretime yatırım yapılmadığı için gelir kaynakları ranta gitti. Bu yüzden işsizlik arttı. Bu, Türkiyenin en büyük sorunu. Eğitim sistemindeki bozukluktan kaynaklanan, iktidarın yanlış politikaları yüzünden buradayız. Biz yeni bir hikaye yazmalıyız. Herkes fikirlerini söylemeli. Herkesi dinlemeye hazırız” ifadelerini kullandı.

TAŞKIN: ORTAK AKIL, DEMOKRASİNİN KALBİDİR

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, “Önce işlerin erbabına gideceğiz. Sektör bileşenlerini dinleyeceğiz. İstihdam odaklı önerileri raporlaştıracağız. Üretim kendi başına istihdam arttırmıyor. Ülkemizin kangren olmuş meseleleri var. Çalışabilir nüfusun yüzde 49’u çalışıyor. Bu çok ciddi bir sorun. Pandemi kadınların çalışma oranını 4’te 1 düşürdü. Gençleri üretime katamazsak ileri gidemeyiz. Ortak akıl, demokrasinin kalbidir” dedi.

YILDIRIM: DARMADAĞIN SİSTEMİ RESETLEMELİYİZ

GOSB Başkanı Vahit Yıldırım, “Bu çalıştaylar işin sonunda tartılabilir ölçülebilir şekilde amacına varırsa, bir sonraki çalıştaylara katılımı arttırır. Rakamlar, Türkiye’nin istihdamda üretmeğini gösteriyor. Ülkemiz katma değer üretmiyor. Ne yazık ki, eleştirmeyi çok sevmiyoruz. Ötekileştirmeden, 84 milyonu kardeş bilip, mutlaka ve mutlaka üretmeliyiz. Gebze OSB’de 28 bin çalışanımız var. Türk sanayisinin gelişmesinde istihdama katkı sağlayamazsak mutlaka kavga ederiz. Eğitimde de, sağlıkta da, adalette de darmadağın olmuş sistemi resetlememiz gerekiyor” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.