19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP rant iddialarını mahkemeye taşıyor

Siyaset 07.07.2021 - 10:58, Güncelleme: 07.07.2021 - 10:58
 

CHP rant iddialarını mahkemeye taşıyor

CHP rant iddialarını mahkemeye taşıyor

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, belediye meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek çeşitli rant projelerine tepki gösterdi. CHP sözcüsü Saide Arslan Çalışkan da Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Balçık’ta yaptığı plan değişiklikleri ile Gebze’yi 250 milyon zarara uğrattığını söyledi. CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve meclis üyeleri ortak bir basın açıklaması yaparak, Gebze bölgesindeki ranta yönelik projelere tepki gösterdi. İlçe Başkanı Orhan, şehir plancısı olan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bir türlü Gebze’yi planlayamadığına dikkat çekerek, “İmar rantlarına gösterdikleri ilgi kadar Gebze’nin sorunlarına ve esnafa da ilgi göstersinler. AK Parti ilçe başkanı da bu kentin birlikte yönetilmesini istiyorsa tüm siyasi partilerin ilçe başkanları ile ayda bir toplantı yapsın” dedi. BÜYÜKŞEHİR GEBZE’Yİ ZARARA UĞRATIYOR CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Saide Arslan Çalışkan da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gebze Belediyesinin çeşitli rant projelerinden birini mahkemeye taşıdıklarını, üç tanesinin de mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Balçık’ta yaptığı plan değişikliği projesi ile Gebze Belediyesini 250 milyon TL’ye yakın vergi kaybına uğrattığını da ifade ederek; “Gebze Belediyesi bu işin ne kadar takipçisi olacak hep birlikte göreceğiz” dedi. Gebze Mualla Ateş’teki değişikliğe Büyükşehir askıya çıkardığında itiraz ettiklerini de söyleyen Çalışkan; “Binlikleri Gebze meclisine getirildi ve hukuken olamayacağını söyledik ve geri çekildi. Yeniden askıya çıkınca itiraz edip dava açacağız.” Dedi. Gebze Balçık’ta 95 hektarlık alanda 1/50 binlik, 1/25 binlik ve 1/1000’liklerin büyükşehir tarafından yapıldığını da ifade eden Arslan, “Gebze’nin yeşil ve doğası olan mera alanları sanayi alanına çevrildi. Bu planları neden Gebze Belediyesi değil de Büyükşehir yaptı. Planlar askıda iken itiraz ettik ancak reddedildi. Mera alanlarının köylülere kalmasını istiyoruz. Burada 20 kişi sanayi alanından ticari alana dönmek istemiş ve itirazları kabul edilmiş. Bu kişilerin dışında 50 hektar daha sanayi alanından ticari alana çevrilmiş. Bu değişiklikle toplamda 250 milyon TL’ye yakın rant elde ediliyor. Bu değişiklikle ayrıca Gebze Belediyesinin bunlardan vergi alması gerekiyor. Büyükşehir Plan değişikliği ile yaklaşık 250 milyon TL’nin Gebze Belediyesine aktarılmasına engel oluyor” dedi.
CHP rant iddialarını mahkemeye taşıyor

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, belediye meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek çeşitli rant projelerine tepki gösterdi. CHP sözcüsü Saide Arslan Çalışkan da Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Balçık’ta yaptığı plan değişiklikleri ile Gebze’yi 250 milyon zarara uğrattığını söyledi.

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve meclis üyeleri ortak bir basın açıklaması yaparak, Gebze bölgesindeki ranta yönelik projelere tepki gösterdi. İlçe Başkanı Orhan, şehir plancısı olan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bir türlü Gebze’yi planlayamadığına dikkat çekerek, “İmar rantlarına gösterdikleri ilgi kadar Gebze’nin sorunlarına ve esnafa da ilgi göstersinler. AK Parti ilçe başkanı da bu kentin birlikte yönetilmesini istiyorsa tüm siyasi partilerin ilçe başkanları ile ayda bir toplantı yapsın” dedi.

BÜYÜKŞEHİR GEBZE’Yİ ZARARA UĞRATIYOR

CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Saide Arslan Çalışkan da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gebze Belediyesinin çeşitli rant projelerinden birini mahkemeye taşıdıklarını, üç tanesinin de mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Balçık’ta yaptığı plan değişikliği projesi ile Gebze Belediyesini 250 milyon TL’ye yakın vergi kaybına uğrattığını da ifade ederek; “Gebze Belediyesi bu işin ne kadar takipçisi olacak hep birlikte göreceğiz” dedi. Gebze Mualla Ateş’teki değişikliğe Büyükşehir askıya çıkardığında itiraz ettiklerini de söyleyen Çalışkan; “Binlikleri Gebze meclisine getirildi ve hukuken olamayacağını söyledik ve geri çekildi. Yeniden askıya çıkınca itiraz edip dava açacağız.” Dedi. Gebze Balçık’ta 95 hektarlık alanda 1/50 binlik, 1/25 binlik ve 1/1000’liklerin büyükşehir tarafından yapıldığını da ifade eden Arslan, “Gebze’nin yeşil ve doğası olan mera alanları sanayi alanına çevrildi. Bu planları neden Gebze Belediyesi değil de Büyükşehir yaptı. Planlar askıda iken itiraz ettik ancak reddedildi. Mera alanlarının köylülere kalmasını istiyoruz. Burada 20 kişi sanayi alanından ticari alana dönmek istemiş ve itirazları kabul edilmiş. Bu kişilerin dışında 50 hektar daha sanayi alanından ticari alana çevrilmiş. Bu değişiklikle toplamda 250 milyon TL’ye yakın rant elde ediliyor. Bu değişiklikle ayrıca Gebze Belediyesinin bunlardan vergi alması gerekiyor. Büyükşehir Plan değişikliği ile yaklaşık 250 milyon TL’nin Gebze Belediyesine aktarılmasına engel oluyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.