19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“CHP’de Listeler Yenilenmeli!”

Siyaset 10.01.2022 - 11:28, Güncelleme: 10.01.2022 - 11:28
 

“CHP’de Listeler Yenilenmeli!”

“CHP’de Listeler Yenilenmeli!”

CHP Gebze eski ilçe Başkanı Musa Yılmaz, Hedef TV’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. CHP’nin Kocaeli’de listeyi yenilemesi gerektiğini söyleyen Yılmaz; “CHP milletvekilliği kimsenin tapulu mali değildir. CHP Kocaeli eski il başkan yardımcısı ve Gebze eski İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Hedef TV’de Mustafa Arslan’ın sunduğu “Hedef Gündem” programına konuk oldu. Önümüzdeki seçimlerde CHP’nin Kocaeli’de listeyi yenilemesi gerektiğini söyleyen Yılmaz; “Listede nasıl arkadaşların olması gerektiğini söyleyeceğim. Öncelikle yenilenme şart, CHP listelerinde yeni yüzler olmalıdır. Nasıl ki AK Parti’de 20 yıldır bir bıkkınlık oluştuysa bu diğer siyasi partiler ve mensubu olduğum CHP için de geçerlidir. Özellikle üç -dört dönem milletvekilliği yapanlar liste dışı bırakılmalıdır. Cumhuriyet halk Partisi milletvekilliği kimsenin tapulu malı değildir, toplumsal ve bir kitle partisidir. Kocaeli’de bu işi çok daha iyi yapacak, bilgi birikimi ve eğitimi ile çok genç arkadaşlarımız var. Bunların önünün açılmalıdır. Bana kalırsa milletvekilliğini iki dönemden fazla olmasını yasaklarım. Orası kimsenin babasının tapulu malı değil, seçmen de kimsenin çocuğu değil. Ama seçmen de başını kaldırmalıdır. Vatandaş görmek istediği isimler için sesini yükseltmeli, önseçim siyasi partilerin olmazsa olmazıdır” dedi. Gençlik yıllarından beri CHP içerisinde olduğunu söyleyen Yılmaz, partinin görev verdiği yerlerde çalışmalara katkı sunduğunu söyledi.  Yılmaz; “Gebze bölgesi ile ilgili eleştirileri bireysel olarak arkadaşların yüzüne karşı söyledim. Siyasette bireysel olarak düşünmedim. Bugüne kadar kendi adıma bir şey istemedim. Musa yılmaz adına bir hedefim yok, ne yaptıysam CHP adına yaptım. Partim ve MYK tarafından bir görev verilirse yerine getiririm. Musa Yılmaz olarak bana neyi layık görüyorlarsa onu yapmaya çalışırım. Bize düşen görev tüm yurttaşlarımızla mücadele edip CHP’yi iktidara getirmek olmaktır. Yolsuzluğu, hırsızlığı arsızlığı kaldırmak için vatandaşa görev düşüyor. “ dedi. Ekonomik sorunlara da değinen yılmaz; “Bugün yaşanan olumsuzlukların birinci sorumlusu iktidardır. Burada muhalefetin de sorumluluğu vardır. Avrupa’da bir siyasi parti lideri bir iki dönem yapar, başarısız olduğu zaman bırakmak zorunda kalır. Avrupa ve gelişmiş ülkelerde etnik ya da inançlar üzerinden siyaset yoktur. “ dedi.  Yılmaz; “Türkiye’nin yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile dünyanın cenneti olduğunu ifade eden Yılmaz; “Vatandaş seçtiği kişiden hesap sormalı, Türkiye gibi bir ülkede insanlar nasıl sadakaya muhtaç olur. 12 Eylül darbesinin yozlaştırmasından CHP tabanı da elbette olumsuz etkilenmiştir ama CHP içerisinde farklı kimlikten insanlar olsa bile genel başkanın hatalarını söyleyebilir. Bizde biat yoktur, ilçe başkanlığı döneminde 18 yaşındaki arkadaşlarımın ilçe başkanını yerden yere vurduğuna şahit oldum. “ dedi.  Yılmaz, program öncesi Ümit Medya Yönetim Kurulu Nihat Yıldırım’ı da ziyaret ederek bir süre görüş alış verişinde bulundu.
“CHP’de Listeler Yenilenmeli!”

CHP Gebze eski ilçe Başkanı Musa Yılmaz, Hedef TV’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. CHP’nin Kocaeli’de listeyi yenilemesi gerektiğini söyleyen Yılmaz; “CHP milletvekilliği kimsenin tapulu mali değildir.

CHP Kocaeli eski il başkan yardımcısı ve Gebze eski İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Hedef TV’de Mustafa Arslan’ın sunduğu “Hedef Gündem” programına konuk oldu. Önümüzdeki seçimlerde CHP’nin Kocaeli’de listeyi yenilemesi gerektiğini söyleyen Yılmaz; “Listede nasıl arkadaşların olması gerektiğini söyleyeceğim. Öncelikle yenilenme şart, CHP listelerinde yeni yüzler olmalıdır. Nasıl ki AK Parti’de 20 yıldır bir bıkkınlık oluştuysa bu diğer siyasi partiler ve mensubu olduğum CHP için de geçerlidir. Özellikle üç -dört dönem milletvekilliği yapanlar liste dışı bırakılmalıdır. Cumhuriyet halk Partisi milletvekilliği kimsenin tapulu malı değildir, toplumsal ve bir kitle partisidir. Kocaeli’de bu işi çok daha iyi yapacak, bilgi birikimi ve eğitimi ile çok genç arkadaşlarımız var. Bunların önünün açılmalıdır. Bana kalırsa milletvekilliğini iki dönemden fazla olmasını yasaklarım. Orası kimsenin babasının tapulu malı değil, seçmen de kimsenin çocuğu değil. Ama seçmen de başını kaldırmalıdır. Vatandaş görmek istediği isimler için sesini yükseltmeli, önseçim siyasi partilerin olmazsa olmazıdır” dedi.

Gençlik yıllarından beri CHP içerisinde olduğunu söyleyen Yılmaz, partinin görev verdiği yerlerde çalışmalara katkı sunduğunu söyledi.  Yılmaz; “Gebze bölgesi ile ilgili eleştirileri bireysel olarak arkadaşların yüzüne karşı söyledim. Siyasette bireysel olarak düşünmedim. Bugüne kadar kendi adıma bir şey istemedim. Musa yılmaz adına bir hedefim yok, ne yaptıysam CHP adına yaptım. Partim ve MYK tarafından bir görev verilirse yerine getiririm. Musa Yılmaz olarak bana neyi layık görüyorlarsa onu yapmaya çalışırım. Bize düşen görev tüm yurttaşlarımızla mücadele edip CHP’yi iktidara getirmek olmaktır. Yolsuzluğu, hırsızlığı arsızlığı kaldırmak için vatandaşa görev düşüyor. “ dedi.

Ekonomik sorunlara da değinen yılmaz; “Bugün yaşanan olumsuzlukların birinci sorumlusu iktidardır. Burada muhalefetin de sorumluluğu vardır. Avrupa’da bir siyasi parti lideri bir iki dönem yapar, başarısız olduğu zaman bırakmak zorunda kalır. Avrupa ve gelişmiş ülkelerde etnik ya da inançlar üzerinden siyaset yoktur. “ dedi.  Yılmaz; “Türkiye’nin yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile dünyanın cenneti olduğunu ifade eden Yılmaz; “Vatandaş seçtiği kişiden hesap sormalı, Türkiye gibi bir ülkede insanlar nasıl sadakaya muhtaç olur. 12 Eylül darbesinin yozlaştırmasından CHP tabanı da elbette olumsuz etkilenmiştir ama CHP içerisinde farklı kimlikten insanlar olsa bile genel başkanın hatalarını söyleyebilir. Bizde biat yoktur, ilçe başkanlığı döneminde 18 yaşındaki arkadaşlarımın ilçe başkanını yerden yere vurduğuna şahit oldum. “ dedi.  Yılmaz, program öncesi Ümit Medya Yönetim Kurulu Nihat Yıldırım’ı da ziyaret ederek bir süre görüş alış verişinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.