CHP’li Tarhan, PTT’nin taşeron işçilerini gündeme getirdi!

Siyaset 15.09.2021 - 14:41, Güncelleme: 15.09.2021 - 14:41
 

CHP’li Tarhan, PTT’nin taşeron işçilerini gündeme getirdi!

CHP’li Tarhan, PTT’nin taşeron işçilerini gündeme getirdi!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, PTT bünyesinde çalışan taşeron işçilerin sorunlarını Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması talebi ile TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı. Tarhan, “PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde farklı statülere tabi personel çalışıyor, bunların kimi memur, kimi sözleşmeli kimi ise taşeron statüsünde. Farklı özlük haklarına sahip bu çalışanlar aslında aynı işleri yapmaktalar. Bu da çalışma adaletini bozuyor. PTT çalışanlarının bunların önemli bir taşeron işçiler oluşturuyor. Ama onların sorunlarının çözümü için verilen sözler yıllardır tutulmuyor.” dedi. “TAŞERONLARIN SESİNİ DUYUN” 2000'li yıllardan bu yana PTT Genel Müdürlüğü'nde posta ayrım ve dağıtım hizmetlerinde çalıştırılmak üzere uzun yıllar personel ataması yapılamaması, emeklilik, ölüm ve istifa, nakil gibi sebeplerle boşalan kadroların yerine yeni alımın yapılmaması nedeniyle ve PTT'nin kargo hizmetine başlamasından dolayı, posta tekeli dışında kalan gönderilerin ayrım ve dağıtım hizmetlerinin ihale yoluyla firmalara yaptırıldığını söyleyen Tarhan “Taşeron firmaları denetleyen yok. Firmaların bünyesinde çalışan taşeron işçilerin sesini duyun artık. Bu insanlar yıllardır PTT’nin çalışanı gibi görev yapıyorlar. Ama firmalar çalışanların İş Kanunundan kaynaklanan haklarını dahi bir nevi gasp ediyorlar. Bizlere ulaşan şikayetlerde firmaların her yıl ad değiştirmek suretiyle işçilere kıdem tazminatı ödemekten imtina ediyorlar. Bu sorunu sağır sultan duydu ama PTT yetkilileri üç maymunu oynuyorlar. Görmüyor, duymuyor ve konuşmuyorlar. Sorunlarının çözümü için söz verilen PTT taşeron işçilerine ise şimdi de sendika üyesi olmasınlar diye işten atılma tehdidi ile baskı kuruyorlar.” diyerek taşeron işçilerin bir kısmının sendika üyesi veya yönetici olmaları sebebiyle Kod-29 ile işten çıkartıldığının altını çizdi. “PTT TAŞERONLARINA DA KADRO VERİLMELİ.” Tarhan, “Biz işçinin, emekçinin yanındayız ve her zaman yanında olacağız. Emek sömürüsüne ve haksızlığa hayır diyoruz. PTT bünyesinde görev yapan tüm taşeron işçilerin haklı taleplerinde de onların yanında olmaya devam edeceğiz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Karaismailoğlu’nu uzun yıllardır tutulmayan sözü tutmaya ve taşeron işçilere kadro verilmesi için gereğini yapmaya davet ediyorum.” dedi.
CHP’li Tarhan, PTT’nin taşeron işçilerini gündeme getirdi!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, PTT bünyesinde çalışan taşeron işçilerin sorunlarını Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması talebi ile TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı. Tarhan, “PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde farklı statülere tabi personel çalışıyor, bunların kimi memur, kimi sözleşmeli kimi ise taşeron statüsünde. Farklı özlük haklarına sahip bu çalışanlar aslında aynı işleri yapmaktalar. Bu da çalışma adaletini bozuyor. PTT çalışanlarının bunların önemli bir taşeron işçiler oluşturuyor. Ama onların sorunlarının çözümü için verilen sözler yıllardır tutulmuyor.” dedi.

“TAŞERONLARIN SESİNİ DUYUN”

2000'li yıllardan bu yana PTT Genel Müdürlüğü'nde posta ayrım ve dağıtım hizmetlerinde çalıştırılmak üzere uzun yıllar personel ataması yapılamaması, emeklilik, ölüm ve istifa, nakil gibi sebeplerle boşalan kadroların yerine yeni alımın yapılmaması nedeniyle ve PTT'nin kargo hizmetine başlamasından dolayı, posta tekeli dışında kalan gönderilerin ayrım ve dağıtım hizmetlerinin ihale yoluyla firmalara yaptırıldığını söyleyen Tarhan “Taşeron firmaları denetleyen yok. Firmaların bünyesinde çalışan taşeron işçilerin sesini duyun artık. Bu insanlar yıllardır PTT’nin çalışanı gibi görev yapıyorlar. Ama firmalar çalışanların İş Kanunundan kaynaklanan haklarını dahi bir nevi gasp ediyorlar. Bizlere ulaşan şikayetlerde firmaların her yıl ad değiştirmek suretiyle işçilere kıdem tazminatı ödemekten imtina ediyorlar. Bu sorunu sağır sultan duydu ama PTT yetkilileri üç maymunu oynuyorlar. Görmüyor, duymuyor ve konuşmuyorlar. Sorunlarının çözümü için söz verilen PTT taşeron işçilerine ise şimdi de sendika üyesi olmasınlar diye işten atılma tehdidi ile baskı kuruyorlar.” diyerek taşeron işçilerin bir kısmının sendika üyesi veya yönetici olmaları sebebiyle Kod-29 ile işten çıkartıldığının altını çizdi.

“PTT TAŞERONLARINA DA KADRO VERİLMELİ.”

Tarhan, “Biz işçinin, emekçinin yanındayız ve her zaman yanında olacağız. Emek sömürüsüne ve haksızlığa hayır diyoruz. PTT bünyesinde görev yapan tüm taşeron işçilerin haklı taleplerinde de onların yanında olmaya devam edeceğiz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Karaismailoğlu’nu uzun yıllardır tutulmayan sözü tutmaya ve taşeron işçilere kadro verilmesi için gereğini yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.